Ruzie/conflict met broer.

4 reactie(s) / 0 nieuw
Laatste reactie
zwanger22
afbeelding van zwanger22
14 nov 2013 - 09:33
Ruzie/conflict met broer.

Hallo. Ik ben 22 m'n vriend is 25. We zijn nu inmiddels 2 maandjes zwanger (9 weken en 6 dagen) Ik kom uit een groot gezin. 5 broers en 0 zussen. Heb altijd een harstikke goeie band met m'n oudste broer gehad. Altijd kwam ik bij hem over de vloer (hij woont al jaaaaaaaaaaaaaaren op z'n eigen) We konden ALTIJD met z'n 2en door 1 deur. altijd lol met elkaar. We hadden NOOIT ruzie!! Hij en z'n vriend vertelde dat ze een kindje kregen. oke  leuk gefeliciteerd! Ik heb haar hele zwangerschap gevraagd hoe het ging blablabla. Meegeweest met een paar echo's. Noem maar op. Toen vroeg m'n broer ofdat ik op zijn kindje wilde gaan passen als hun weer gingen werken. Dat wou ik natuurlijk wel. Toen op een gegeven moment kwam ik mijn vriend tegen. En ging daarmee samen wonen. Dus ik stopte eigenlijk met oppassen maar heb wel gezegd zolang je nog geen nieuwe oppas voor je dochtertje heb, wil ik gewoon blijven oppassen. We wonen nu inmiddels samen ik en m'n vriend. We hebben gezegd tegen hun dat ik zwanger ben. m'n broer laat helemaal niks horen, en m'n schoonzus uit schijnheilig heid:( pfff..  Ik hoorde een tijd geleden van mijn andere broer(waar ik wel een goed contact mee heb) dat mijn oudste broer met dat dochtertje mijn vriend niet mag. Hij vind hem een t.ring jong. waarom???  Ik zou het niet weten. Maar ik kan het wel aan hem vragen, maar hij is ZO achterbaks en schijnheilig. In je gezicht doet ie aardig tegen je, maar achter je kont om lult ie alles door.  Hij heeft nog nooit gezegd: Hoe is het met jullie? hoe is het met het huis? Hoe is het met de tuin?  Maar weetje wat het denk ik is: wij hebeen een hoekhuis, een grote tuin. Oprit voor 2 auto's garage en schuur.  Het is een koophuis. Als hij echt jaloers is waarom heeft ie het dan niet zelf gekocht? Het heeft anderhalf jaar te koop gestaan. Zelf heeft ie ook een koophuis. En m'n schoonzus zeg allemaal elke keer van die ondersteken. Zo stuurde ze ook een smsje met oud en nieuw dit jaar: ik begin nu alvast met oud en nieuw te wensen want ik heb zoveel vrienden en familie dat ik het anders niet ret. Dus begin maar bij de lelijkste! Was toen ZO KWAAD. En ze had het alleen naar mij gestuurd. Want niemand anders in de familie had het gekregen. Mijn buik zit er zo vol van. Aanstaande dinsdag is hun dochtertje jarig, ik denk dat we een half uurtje of een uurtje gaan en dat we daarna weer plijte zijn en dan zal ik er geen stap meer binnen zetten ook. Sorry ik moest m'n hart eventjes luchten hoor.

Gipsy
afbeelding van Gipsy
23 nov 2013 - 22:28

Hoi zwanger22,

Heel vervelend dit te horen, toch is wat anoniempje zegt niet direct commentaar zoals ik het lees, vind ik juist dat ze je probeert een suggestie te doen. Met problemen is praten met elkaar vaak de enige manier om de lucht te klaren.

Als je vind dat hij dat moet doen, dan is dat je goed recht natuurlijk, maar wie het gesprek ook begint, betekend dat niet direct dat diegene 'schuld bekend' of iets dergelijks.

Je moet doen wat je hart je ingeeft maar bedenk ook dat zwangerschapshormonen (ja ja ik weet het dat willen we nooit horen....) je toch flink van streek kunnen maken en dit soort vervelende problemen kunnen opblazen.

Wat je ook besluit te doen of niet te doen, hoop dat je inderdaad je rust vind in je keuze en gewoon gaat genieten van je man & zwangerschap.

 

 

Lilypie Fourth Birthday tickers

Lilypie First Birthday tickers

 

zwanger22
afbeelding van zwanger22
21 nov 2013 - 16:03

Ik vind iets zo raars.  Als iemand anders iets over de familie op schrijf hier of op een ander site krijgen ze geen commentaar. Maar als ik iets schrijf dan is het dit fout en dat fout. en ik moet maar eens het goed proberen te maken. Ben er klaar mee. Hij loop maar acher mij aan. en ten 2e voor mij is het klaar!!!

Anoniempje1984
afbeelding van Anoniempje1984
14 nov 2013 - 12:19

Ik vind je verhaal eigenlijk een beetje onsamenhangend overkomen. Je broer en jij waren 2 handen op 1 buik, en later is hij schijnheilig en achterbaks.... Ook kom je zelf tot de conclusie dat je broer jaloers is op jullie koophuis. Het is natuurlijk allemaal heel vreemd en jammer hoe dit contact is verlopen, maar ik denk dat je het beste gewoon een gesprekje met hem kan gaan aanknopen. Eventueel zonder de partners. Dan kunnen jij en je broer beiden je verhaal doen en dan zul je zien dat de werkelijke frustraties en ergernissen uit komen. Het is toch zonde om zo uit elkaar te gaan, alleen maar vanwege vermoedens en via via gesprekjes? Succes! En gefeliciteerd met je zwangerschap ;)