Relatie problemen

15 reactie(s) / 0 nieuw
Laatste reactie
loetiepatoetie
afbeelding van loetiepatoetie
8 jul 2015 - 15:00
Relatie problemen

Hoi Allemaal,

Ik ben nieuw op de pagina en mijn eerste berichtje is gelijk een ongezellige :(

Ik  zal de situatie proberen uit te leggen.

Ik zelf ben enigskind en opgegroeid met ouders die een echte haat/liefde relatie hadden, er was onwijs veel spanning thuis en ben dan ook opgegroeid met die spanning, vele ruzies en toch ook wel agressie. Mijn vader zijn geestelijke gesteldheid helpt hierin ook niet mee , hij is manisch depressief en heeft ocd, wat het uiteraard ook allemaal moeilijk maakt voor mijn moeder.

Maar goed, ik heb al 12.5 jaar een relatie en zijn ouders van onze lieve zoon van 3 jaar en momenteel 10 weken zwanger van de 2e.

Ik heb altijd gezegd dat ik nooit zo'n relatie wilde als mijn ouders en heb er een gruwelijke hekel aan als er ruzies worden gemaakt in bijzijn van kinderen.

Ik ben heel slecht in t uitten van mijn gevoelens omdat mijn ouders vroeger vaak mijn emoties weg wuifden zo van joh stel je niet aan.

Als mijn partner en ik dan ook weer strubbelingen hebben zeg ik altijd " ben er klaar mee" , schijnbaar heb ik dit nu te vaak gezegd en hem heel diep gekwetst , ik kan dit overigens echt wel begrijpen maar weet nu gewoon echt niet wat ik moet doen.

Ik ben intens verdrietig maar hij geeft aan mij alleen een kus of kroel te geven als hij er op dat moment behoefte aan heeft, hij wil erover nadenken waar wij nu staan en wat hij wil in de toekomst.

Ik wil hem ook de tijd gunnen maar heb er ook heel veel moeite mee, ik kan al janken om een deuk in een pak boter (bij wijze van) door de hormonen en weet me gewoon echt geen raad.

Daar komt ook bij dat ik ook "dwang" en dus dingen ook niet los kan laten en ik dus niet slaap, weinig eet en onwijs gestressed ben. Ik doe mijn normale dagelijkse dingen zodat het ook voor mijn lieve knul normaal blijft.

Sorry als t een wat onsamenhangend verhaal is..maar type echt door mijn tranen heen. Ik wil hem de tijd echt gunnen..maar de gedachte dat ik zo door de zwangerschap en onze relatie heen moet is gewoon slopend.

lieve groetjes

loes

Santer
afbeelding van Santer
12 jul 2015 - 14:37

@ Bloempje27. Ik ben in ieder geval helemaal niet van plan om mijn man te verlaten. Hier is ook niet over gesproken tijdens het gespek wat we hier hadden.we hadden gewoon steun aan elkaar en begrepen elkaar omdat we hetzelfde voelen en dat voelde al goed aan.
Mijn man en ik houden super veel van elkaar maar de afgelopen jaren waren ontzettend zwaar voor ons maar ondanks dat zijn we nog steeds bij elkaar.hoe moeilijk het soms ook is nog.we weten wat we aan elkaar hebben en een kindje is zeer gewenst bij ons.ook weten wij beide dat de verliefdheid overgaat in houden van en dat is bij ons ook het geval en daar hebben we beide vrede mee.we passen gewoon bij elkaar ook al hebben we soms een meningsverschil of ruzie.van uit elkaar gaan is zeker geen sprake

Mijnticker.com Tickers

Bloempje27
afbeelding van Bloempje27
10 jul 2015 - 14:12

Ik weet natuurlijk niet wat voor 'dwang' je hebt maar ik weet uit ervaring dat dwang heel veel invloed heeft op je omgeving. Ik heb een familielid met enstige schoonmaakdwang en dit resulteert in minder sociale contact, minder spontaan zijn... een app relatie of een bel relatie... ik zou zeggen Laat je helpen!!!!!! Er is goede hulp te vinden op dat gebied. Want dwang een mooie relatie om zeep helpen.

Bloempje27
afbeelding van Bloempje27
10 jul 2015 - 14:08

We zeggen in onze boosheid allemaal wel eens: "Ik ben er klaar mee!" of "... anders zoek je maar een ander!" Ach, kunnen jullie dit niet relativeren? of jullie mannen niet? Natuurlijk kun je t beter niet zeggen, we moeten ook echt altijd ons best doen niet zover te komen om dit te zeggen maar als het toch gebeurd, is het dan niet zo dat we elkaar moeten vergeven omdat we allemaal mensen zijn en mensen maken fouten.

En dat de verliefdheid over is! Ja verliefdheid duurt niet voor altijd helaas. Ik wil ook nog wel eens superverliefd zijn op mijn man maar ja... dat is echt voorbij en van die tijd heb ik intens genoten. Ik verwacht het ook niet meer. Wel weet ik dat mijn man en ik intens van elkaar houden. Elke dag weer uitzien naar elkaar en elkaar missen als we elkaar niet zien. Is dit rustige gevoel niet veel mooier dan die intense verliefdheid? Je staat een stuk realistischer in je relatie, andere dingen worden ook weer belangrijk (gelukkig maar)....

Jullie krijgen samen een kind.. Het zou wel erg schandalig zijn  als jullie relatie nu zou eindigen. Want was jullie basis dan wel oké toen je zwanger raakte? Nou... ik zou zeggen... met de beide benen op de grond. Een langdurige relatie is hard werken, het verliefdsheidgevoel gaat weg, en zwanger zijn betekent ook dat je jezelf anders voelt en gedraagt. Hou er rekening mee dat dit tot na 9 mnd na de geboorte nog zo blijft.

Sterkte!

Santer
afbeelding van Santer
9 jul 2015 - 12:26

Ik wens jou ook heel veel geluk en liefde en een goede zwangerschap.overal komt een oplossing voor.ook hoe moeilijk het ook is.

Mijnticker.com Tickers

loetiepatoetie
afbeelding van loetiepatoetie
9 jul 2015 - 12:11

Ik ben blij dat je een goed gesprek hebt gehad.

Ik hoop dat wij uiteindelijk ook zo verder kunnen.

Ik wens je heel veel geluk en liefde en je bent zeker niet alleen xx

Santer
afbeelding van Santer
9 jul 2015 - 09:39

Jeetje.ben wel heel blij voor je dat hij open is geweest en hoop dat jullie er goed over hebben kunne praten zonder ruzie.ik hoop voor je dat hij het terug vind en dat jullie deze periode achter jullie kunnen laten.ik snap helemaal dat je wr een slapelozd nacht van hebt gehad.echt verschrikkelijk zulke dingen.
Je wilt alles gewoon goed hebben en goed doen want je hebt 2 voorbeelden hoe je het niet wil hebben en waarschijnlijk heb je ook altijd gedacht van die dingen overkomen mij niet.

Ik heb gister anderhalf uur tegen mijn man zitten praten en alles gezegt wat me dwars zit en hoe ik ons leven het liefste zie.hij heeft niks gezegt.alleen maar ja of nee geknikt en heb aan het eind gevraagt of de dingen die ik hen gezegt hem.ook kunnen helpen en of hij het ook zo ziet.dat was gelukkig het geval.ook hij houd van me en wil me niet kwijt

Je hoort wel eens ze kunnen niet met mekaar maar ook niet zonder elkaar.ik denk dat die zin in mijn geval soms wel goed klopt.

Doordat ik jou verhalen steeds lees heb ik het gevoel dat ik niet alleen op de wereld ben daardoor voel ik me zelfverzekerder.daar wou ik je voor bedanken

Mijnticker.com Tickers

loetiepatoetie
afbeelding van loetiepatoetie
9 jul 2015 - 06:49

Nee hoor, woon niet bij mijn schoonouders ;)

Ik zal t allemaal wel warrig hebben getypt, haha..mijn schoonouders zijn gescheiden , toen mijn man een jaar of 3 was.

Mijn man zei gister dat ie nog wel van me houdt maar niet meer verliefd is.. en die verliefdheid wil hij terug zien te vinden maar kan niet vertellen of dat lukt... nou dit was een nacht zonder slaap van mij, voor mijn gevoel kom ik hier nooit meer overheen

Ben wel blij dat ie dus vertelt heeft hoe of wat maar ben onwijs bang .. vreselijk allemaal..

Ik hoop dat hij bij jou ook snel open is.. dit kan gewoon niet , t is slopend. Ik wil ook absoluut niet eindigen als mijn ouders en ook niet als ze zijne, maar zoals t nu is , ziet t er allemaal niet veelbelovend uit ..

Is t is idd apart dat onze verhalen zo aansluiten, hoe is t mogelijk..

Houd je taai hoor.. het komt goed

Santer
afbeelding van Santer
8 jul 2015 - 16:33

Ja we moeten de mannen ook maar ff met rust laten.vind het alleen wel moeilijk want ik vind dat ik ook recht heb op antwoorden en die krijg ik op dit moment niet.

Ook ik ken het dat mijn ouders soms wel een week niet met elkaar praten verschrikkelijk is dat.maar alles wat in het verleden is gebeurt wil ik nu voor zorgen dat het zich niet herhaalt.

Ook ik kan er niet met mn ouders over praten want dan gaan mn ouders er misbruik van maken en ook zij hebben in het begin problemen met hem gehad.zo erg zelfs dat ze aangifte tegen hem hebben gedaan.

Ik vind het ook een fijn idee dat ik er op dit moment met iemand erover kan praten maar vind het ook ontzettend eng omdat onze verhalen heel erg op elkaar lijken.

Maar jij woont bij je schoonouders toch?dat maakt het voor jou ook helemaal niet makkelijk.hoe is het contact met je schoonvader dan?

Mijnticker.com Tickers

loetiepatoetie
afbeelding van loetiepatoetie
8 jul 2015 - 16:21

Wat zegt jouw partner nu? Heeft hij ook tijd nodig?

Mijn schoonmoeder zei mij zonet dat ik hem die tijd moest gunnen en hem even een soort van vrij moet laten en hij zijn zinnen moet kunnen verzetten met een avondje uit en of sport o.i.d.. want ik doe dat namelijk ook met vriendinnen !!

Nou akward !!! Want zo vaak ga ik ook niet weg.. ik werk zelf elke avond en heb geeneens behoefte om weg te gaan, dus voor mijn gevoel kwam t echt zo over dat ik de tijd heb voor mezelf en hij niet !! Naar mijn idee leven we juist miss teveel van elkaar vandaan omdat we juist door verplichtingem weinig tijd hebben samen :(

loetiepatoetie
afbeelding van loetiepatoetie
8 jul 2015 - 16:21

Niet praten...hate it !! Mijn ouders deden dat ook..elkaar doodzwijgen en via mij praten... grrr...

Mijn man zei gister praat dan met je ouders.. maar mijn vader heeft best wat tijd nodig gehad hem te accepteren dus denk dat ik dat er niet veel beter opmaak door met hun te delen dat hij miss wel weg wil !

Ik vind t ook lastig om te bespreken dus vond dit een fijn idee ;)

Onwijs moeilijk dat je ouders je ook claimen dat maakt t ook niet veel makkelijker :(

Denk dat we de mannen gewoon wat rust moeten gunnen en alleen t beste kunnen hopen ..

Santer
afbeelding van Santer
8 jul 2015 - 15:58

Mijn partner heeft vandaag en maandag ook helemaal niks gezegt.terwijl ik aangeef dat ik erover wil praten zegt hij er niks op en ligt nu boos op bed dus praten wordt het niet.en hij geeft dus ook niet aan of hij tijd nodig heeft.
Wordt op dit moment gek van angst.

Ik hoop voor jou dat je partner er snel uit is en dat hij er evt. met vrienden over zou kunnen praten en dat hij jou inderdaad niet in de steek laat.en soms is elkaar even rust geven ook beter als er daarna ook gewoon over gepraat kan worden.maar hij zal ook het gedrag van je schoonmoeder moeten erkennen.want ik vind dat niet echt normaal hoe zij doet.natuurlijk is ze trots en blij met haar kleinkind.maar het klinkt net of het haar kind is.en ze moet de zorg toch echt aan jou overlaten en pas bijspringen als het nodig is.dat is mijn mening hoor.begrijp me niet verkeerd

Mijnticker.com Tickers

Santer
afbeelding van Santer
8 jul 2015 - 15:48

Tsjah....alles wat net net zegt ken ik en heb ik ook.alleen op het gebeid van ouders dan niet echt.mijn ouders claimen mij heel erg en zien mij het liefst weer bij hun wonen en dit geeft ook weer extra spanningen.ook mijn partner zegt dar hij mij niet kwijt wil maar kan dat gewoon niet geloven en zit echt met mn handen in mn haar want heb niemand met wie ik zulke dingen kan bespreken.
Het verleden heeft me gemaakt tot hoe ik nu ben en daar ben ik niet blij mee.een kind is echt gewenst bij beide maar wil alles zo graag goed doen maar heb het gevoel dat ik bij alles faal.
Ik snap mijn partner ook wel tot op zekere hoogte.zijn reacties ten opzichte van mij ik soms niet kunnen maar we moeten het toch met zn beide oplossen.

Mijnticker.com Tickers

loetiepatoetie
afbeelding van loetiepatoetie
8 jul 2015 - 15:39

Angststoornis ook ken ik! Ik ben onwijs angstig alleen te eindigen met kids en hond ! Mijn partner zegt wel dat ie me nooit alleen zal laten mbt de zorg van de kids.. maar ik wil gewoon een gezin zijn.. ik snap hem echt en snap ook dat t door mij toedoen is maar t kan t echt niet handelen.

Voelt t voor jou ook zo dat door je verleden t moeilijk is om hier mee om te gaan. Ik heb echt geweldige ouders verder maar ik merk wel dat alles wat gebeurt is vroeger erg effect heeft op hoe ik nu mijn problemen (fout) aanpak.

Santer
afbeelding van Santer
8 jul 2015 - 15:34

Hoi.ik herken mezelf voor heel groot gedeelte in je verhaal.ik ben ook enigskind en de problemen die je omschrijft met je ouders ken ik ook.bij mij ging het heel ver,niet met geweld hoor, maar ik heb er een angststoornis door ontwikkeld en sinds dat aan het ligt is gaat het helemaal niet lekker soms tussen mijn partner en mij.ook op dit moment en heb ook net gezegt dat ik er klaar mee ben.ik ben zelf nu bijna 12 week zwanger van onze eerste en weet ook helemaal op dit moment niet wat ik moet doen.zit nu ook te huilen.ook omdat ik me zo herken in je verhaal

Mijnticker.com Tickers