Partner kan niet tegen gehuil van onze zoon

2 reactie(s) / 0 nieuw
Laatste reactie
magicangel
afbeelding van magicangel
16 feb 2015 - 23:43
Partner kan niet tegen gehuil van onze zoon

Goeieavond, 

ik vroeg me af of er meer dames zijn die dit herkennen? Mijn partner kan niet tegen het gehuil van onze zoontje. Deze is nu 16 maanden oud. Onze zoon is sindskort ook 's nachts huilend en overstuur wakker. Als onze zoon overdag of 's nachts te lang en hard huilt, dan wordt hij helemaal gek en begint hij keihard tegen hem te schreeuwen, dat hij zijn kop moet houden. Ik spring er dan altijd meteen tussen want ik wil absoluut niet dat hij zo tegen ons zoontje is. Ik probeer hem ook duidelijk te maken dat dat geen oplossing is en dat onze zoon daar alleen maar meer van zal huilen. Maar hij wil er maar niet van leren. Ook heb ik aangegeven dat baby's en ook nog jonge kinderen nou eenmaal huilen en dat dat niet voor niets is. Maar hij gelooft er niets van. Vooral 's nachts, want tja doordat onze zoon huilt mist hij nu zijn slaap en daar moet hij dus maar een keer mee ophouden. Wat dat betreft is hij heel egoistisch. Voor zijn gevoel huilt onze zoon 's nachts om hem te treiteren. Ik kan dat echt niet geloven.

Ik hoor vaak dat mannen huilende/schreeuwende baby's/kinderen een stuk minder goed kunnen hebben dan vrouwen. Zijn er anderen die dit verhaal een beetje herkennen?

suus1980
afbeelding van Anoniem
17 feb 2015 - 09:14

ojee, dat is niet goed hoor.  zoals jij ook al zegt huilt een baby/kind niet voor niks en zeker niet om te treiteren.

mijn zoontje heeft ook een periode gehad dat hij 'snachts begon te huilen, helemaal overstuur (is wel een zh-opname aan voorafgegaan-maar dat doet er niet toe)vaak ging ik dan naar hem toe en hem troosten. soms zat ik een tijdje met hem op de bank of zette hem even beneden in de box zodat hij weer kalmeerde. soms kreeg hij ook een flesje weer mee naar bed. dit deed ik overigens niet omdat m'n man of de andere kinderen er last van hadden, maar omdat ikzelf bang was dat de buren wakker zouden worden. (gehorige huizen-haha)

het kan wel dat zijn dat,  omdat jou man zo tegen hem schreeuwt als hij huilt, je zoontje dan alleen maar meer gaat huilen als hij hem ziet. hij kan zichzelf tenslotte alleen op die manier uitten.

maar nee dat schreeuwen kan echt niet, hij moet hem juist kalmerend toespreken.  

heel veel suc-6 !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!