Onverwachts zwanger van de 2de in moeilijke omstandigheden..

6 reactie(s) / 0 nieuw
Laatste reactie
Lil Miracle
afbeelding van Lil Miracle
24 jan 2013 - 17:32
Onverwachts zwanger van de 2de in moeilijke omstandigheden..

Hallo Dames,

Ik ben benieuwd of er nog meer vrouwen zijn die in een soort gelijke situatie zitten..

Afgelopen jaar ben ik (nu 25) onverwachts zwanger geraakt en heb samen met mijn vriend besloten om er helemaal voor te gaan!

In maart 2012 ben ik bevallen van een gezonde jongen die nu ondertussen alweer 10 maanden is!

Deze tijd zat ik nog op school en woonde op mijn zelf maar onze situatie was erg moeilijk en we (ik) moesten vechten (financieel) om het hoofd boven water te houden..

Nu ben ik er afgelopen week achter gekomen dat ik weer onverwachts zwanger ben geraakt (nu ongeveer 5 weken zwanger) dit was wel even schrikken, want ik woon sinds een paar maanden noodgedwongen bij mijn vader om mijn problemen (schulden) op te lossen.. dit gaat overigens allemaal erg goed en verwacht in juni mijn diploma te halen en de meeste problemen (schulden) te hebben opgelost. Ik werk op het moment 3 dagen per week en ga 2 dagen per week naar school.

De situatie is/was erg lastig maar heb besloten om er wederom voor te gaan! Ik zou dit nooit kunnen afbreken! Ik heb gelukkig bij deze zwangerschap totaal geen last van misselijkheid terwijl ik bij mijn vorige zwangerschap tot en met de 5de maand iedere ochtend aan het overgeven was! Ik ga er vanuit dat ik in juni mijn diploma kan halen en vanaf dan weer op zoek kan gaan naar een nieuw huisje, liefst zo snel mogelijk want ik wil niet bij mijn vader zitten met 2 kids.. en hem hier ook in belasten verder.. Overigens heb ik weinig hulp van mijn vriend/de vader omdat die veel veel meer problemen (financieel en zit in depressie) heeft (relatie loopt daardoor ook erg moeizaam)!  Hij woont nu bij begeleidend wonen. Ik neem alle verantwoordelijkheid en werk gigantisch hard om goede situatie voor mijn kleintjes te creeeren..

Toch ben ik benieuwd of er meer vrouwen zijn die in lastige situaties zitten, ondanks dat alles goed gaat voel ik mij hierin toch vaak alleen staan..

Anoniem1985
afbeelding van Anoniem1985
17 feb 2013 - 22:05

Hallo

Graag wil ik mijn verhaal hier kwijt en hoop hiermee tevens jou (en anderen) te kunnen helpen

Vorig jaar (2012), mijn vriend (24) en ik (23) , woonden samen, beide geen werk. Niet te vinden, overal solliciteren zonder positief resultaat. Uiteindelijk wordt je dan negatiever en verdrietig omdat "het allemaal niet lukt terwijl je ZO je best doet".
In die tijd zaten we dus ook in een uitkering, in een gezamelijke bijstandsuitkering wat toen nog de WIJ-uitkering heette (Wet Investering voor Jongeren  ofzoiets, is tot 27 jaar.... die inmiddels alweer is afgeschaft), en van de mensen die bij het UWV/Sociale dienst werken wordt je ook niet positiever van.
Hierdoor (ook omdat het UWV gerust 3 maanden je uitkering niet stort wegens "een foutje", "drukte" of wat ook) veel stress.
Zwanger in een uitkering zitten is NIET leuk, geeft heel veel stress. Rede is vooral het onbegrip van de medewerkers van het UWV/sociale dienst.
Je hebt tijdelijk geen inkomsten, door re-organisatie van sociale dienst. Een heel gedoe! Maar vaste lasten/boodschappen moeten wel gedaan worden. En het UWV/sociale dienst kan dan alleen maar zeggen "u moet z.s.m. voor uw eigen inkomsten zorgen want van ons krijg je niks meer" ....Ook hoorden wij zo'n 2 maanden voor data dat de uitkering voor iedereen stopt onder de 27 jaar... Dus een keuze; zoek een baan (je doet dan niets anders maargoed...) of ga terug naar school (inkomsten is dan studiefinanciering).

Schulden hebben we ook: bij zijn ouders, bij zorgverzekering (omdat je het 1 of 2x niet kan betalen en dan dubbel moet betalen...)

In juni 2012 is onze dochter geboren. Heel trost en blij natuurlijk!
Nadeel: financiele gebied....  Toen nog uitkering, die stopte per juli 2012 (wettelijk)
Mijn partner en ik hebben het er over gehad.... uuuuuuuren/dagen over gepraat... Een baan was niet te vinden dus minstends 1 van ons moest terug naar school (wat dan het voordeligst is, als je beide naar school gaat krijg je wel meer IB, maar zie bovenop je vaste lasten en studielasten het kinderdagverblijf maar te betalen, het KDV is onbetaalbaar...)

Mijn partner is dus nu bezig met een nieuwe opleiding waar hij studiefinanciering voor krijgt. Omdat je samenwoont, en niet bij je ouders krijg hij dan meer studiefinanciering. Daarnaast heb je diversen toeslagen.
Zo heb je alles bij elkaar het minimum inkomen voor een gezin.

Voor extra inkomsten proberen we een bijbaantje te zoeken, valt ook niet mee. (helaas nog niet gevonden) Daarnaast is het ook niet de bedoeling dat je elkaar letterlijk niet meer ziet omdat de 1 naar school gaat en zodra die thuis is de ander naar een bijbaantje moet. Ook is zowieso een bijbaan zoeken moeilijk, en wij zoeken zo breed mogelijk. Tot nu toe nog geen bijbaan......

Zelf heb ik nog een thuisstudie liggen, die helaas verlopen is, rede: studieniveau bleek toch te hoog. Ik kan redelijk leren, heb een goed doorzettingsvermogen, maar de studie die ik heb liggen is heel veel anatomie/fysiologie en dan nog andere vakken. En dat blijkt "te moeilijk" voor mij, al probeer ik inmiddels de studie weer op te pakken en , ookal is studietijd voorbij, puur voor mezelf de anatomie/fysiologie leren... Daar ben ik voorlopig toch nog mee bezig. Mijn vriend zit de komende 3 jaar toch op school, heb ik 3 jaar de tijd om mń studie te leren. Wanneer mijn vriend zijn diploma heeft gehaald en een baan heeft, even sparen, en dan wil ik een avondopleiding gaan doen van die studie (dat bestaat ook, alleen krijg je hier geen studiefinanciering voor, dus zelf betalen en dat is duur) Maar goed; we werken aan de toekomst en we hebben toekomstplannen: eerst hij zijn studie, dan een baan, sparen, dan ik mijn studie, kan ik ook werken en dan lukt het wel. Het is helaas een plan voor een aantal jaar, maar: VOLHOUDEN

Ik begrijp dus volkomen hoe je je voelt.

Dus dat jij 3 dagen per week werkt EN 2 dagen per week naar school gaat: Beter kan je het niet doen. Je doet het super!
Het is gewoon moeilijk zeker in deze tijd. Probeer het positief te zien: je werkt aan je toekomst EN je verdiend extra geld. Alles wat extra is is meegenomen.

En je bent echt niet de enige in deze situatie! Ik heb dan net "mijn verhaal" verteld, maar er zijn nog heeeeeel veel anderen die hetzelfde probleem hebben maar die er niet over praten en die niet aan de buitenwereld willen laten zien dat ze het financieel moeilijk hebben de types die wel bijv. 2 auto's voor de deur hebben staan maar ondertussen weet niet hoeveel schulden hebben. Die zijn er ook, maar die vertellen hun verhaal niet (rede: schaamte). Het financieel niet breed hebben en moeten puzzelen hoe je de volgende maand moet rondkomen is dan wel niet leuk, maar het lukt wel. En probeer positief te blijven (ik heb ook echt wel eens een dipje hoor)
Je studeerd (dus werkt aan de toekomst voor een leuke vaste baan) en je hebt een baantje (extra geld) .... het kost nu gewoon tijd tot je je studie heb gehaald en dan een baan zoeken en hopelijk vinden.

 

robinenremi
afbeelding van robinenremi
25 jan 2013 - 12:53

met iemand praten zal zeker rust brengen, tegen zo n persoon lucht je je hart makkelijker , tegen mensen die dicht bij staan hou je je meestal groot ( heb ik wel in ieder geval)

ik ben al wat verder in mn zwangerschap, vandaag 31 weken alweer! nog ffies dus, en gelukkig met dank aan mn opa en oma alles voor t kleine meisje in huis en op orde.

wel super dat je vader je zo steunt en begeleid, dan doe je t samen en sta je niet alleen... wij mama s staan positief in t leven ( je denkt aan je kindjes en de positiviteid stroomt weer dooe je heen) daar put ik ook een kracht uit, je weet waarvoor je t doet.

 

groetjes en hoop dat je zwangerschap zo voorspoedig blijf verlopen ( zonder al te veel kwaaltjes)

Lil Miracle
afbeelding van Lil Miracle
25 jan 2013 - 12:35

Meiden, bedankt voor jullie reactie! Het is inderdaad erg pittig maar hoor nu ook dat er veel mensen zijn die het financieel erg moeilijk hebben. Zoals bij jou ook robin, ook knap dat jullie er samen voor gaan. Je zal altijd net weer zien dat je op 2 weken na buiten zon regeling valt! Jullie gaven aan dat ik misschien met iemand zou moeten praten (helemaal geen stom idee fiona), ik heb daar zelf ook over nagedacht en denk ook wel dat ik dat ga doen, al is het alleen maar ik wat meer rust te krijgen. Ik denk dat het feit dat ik altijd positief Ben en het voor me kleintje(s) doe mij hier ook doorheen trek! Me vader begeleid mij gelukkig bij de schulden. Hoelang Ben je zwanger robin? Groetjes ..

robinenremi
afbeelding van robinenremi
25 jan 2013 - 12:07

dit is zeker erg pittig meid, je mag jezelf wel een schouderklopje geven dat je er zo goed mee om gaat...veel mensen hadden de handoek in de ring gegooid.

kwa financieel gebeuren kan ik met je meepraten, mn vriend zit in de wsnp en ik heb geen werk en krijg tevens ook geen uitkering ( kwam 2 weken te kort) , momenteel zijn we ook in verwachting van onze 2 de kleine meid ( ook een complete verrassing maar ook nooit aan gedacht om er niet voor te gaan) , dus voorlopig ben ik gedwongen om thuismoeder te zijn, wat ook zo zn voordelen heeft.

elke maand redden we t net, dus een hoop stress  hoe dat straks gaat met nog een kleintje en onze grote meid van 2 en half...mn vriend ziet 9 van de tien keer ook t licht aan t eind van de tunnel niet meer, dus ben ik ook erg bezig hem positief te houden wat gelukkig steeds beter gaat.

 

als jij de instelling houd die je nu hebt gaat t vast en zeker goed komen, maar t kan zeker geen kwaad om met iemand te praten of iemand zoekt voor begeleiding, anders blijf je er mee lopen en daar hebben jij en je kindjes ook last van.

 

heel veel suc 6 , en heel veel respect voor een sterke mama als jij !!

 

groetjes robin ( jongen mama van 21)

 

 

 

fiona1905
afbeelding van fiona1905
25 jan 2013 - 09:59

Ik zou niet weten hoe je je voelt of wat je mee maakt, maar is het een idee om hier een persoonlijke coach voor in te schakelen om je helpen hoe je alles moet aanpakken? Sorry als het een stom idee is, ik wens je heelveel succes!