Oma een postnatale depressie?

1 bericht / 0 nieuw
gm.k-1181165
afbeelding van gm.k-1181165
7 mei 2017 - 17:00
Oma een postnatale depressie?

De titel ziet er misschien belachelijk uit (en staat waarschijnlijk in de verkeerde rubriek), maar ik vermoed dat mijn moeder een depressie heeft sinds ik bevallen ben van ons kleintje zo'n 3 maanden geleden. 

Ze heeft al eens laten vallen dat ze 'niets voelt' als ze hem vast heeft, en waar ik haar voor de bevalling dagelijks zag, is het nu alweer 2 weken geleden. Als ik haar vraag heeft ze het druk en houdt ze de boot af. Onze band is altijd heel sterk geweest, maar ik voel gewoon dat ze me wegduwt. Praten is dan ook geen optie; ze is meteen boos en beeindigt het gesprek. 

Het is zó niet mijn moeder meer! Normaal is ze warm, hartelijk,  staat ze voor iedereen klaar en kun je haar midden in de nacht bellen voor 'whatever'. 

Allemaal nog wel te handelen zou je denken, ware het niet dat ik aankomende week weer (bijna) fulltime aan het werk moet, en ze dus 2 volle dagen op ons kleintje gaat passen. Ik voel me er gewoon écht niet lekker bij. 

Is er misschien iemand die dit herkent, en misschien mensen met tips? Ik zou me het liefst afmelden op mijn werk zodat ik nog eventjes thuis kan blijven, maar ja...