Nooit meer zwanger

3 reactie(s) / 0 nieuw
Laatste reactie
TygoVinceLenn
afbeelding van TygoVinceLenn
13 jul 2016 - 11:21
Nooit meer zwanger

Hoi! Ik wil iets met jullie delen en ben benieuwd naar jullie reacties. Ik hoop hier herkenning te vinden en misschien wel tips. Het gaat over het volgende:

ik ben moeder van 3 jongens, een tweeling van 5 jaar en een baby van nu 13 weken. Alles gaat prima, ik ben trots en blij een moeder te zijn van 3 jongens die het heel goed doen. Nu ben ik sinds afgelopen maandag weer aan het werk en is alles dus eigenlijk weer 'normaal'. En daar baal ik dus van. Ik besefte me opeens dat ik (zeer waarschijnlijk, vanwege lichamelijke aspecten, maar ook dat we 3 kids een mooi aantal vinden) nooit meer zwanger ga zijn, nooit meer ga bevallen en ook nooit een 'meisjesmoeder' ga zijn. En daar heb ik nu last van... Ik heb er buikpijn van.

In mijn omgeving hoor ik dat meer moeders dit hebben, maar ze spreken het niet echt duidelijk uit. Ik vind het zo lastig dat deze mooie periode dus nooit meer terug gaat komen. Ik heb 2 rot bevallingen gehad en riep bij de laatste dat ik echt nooooit meer zwanger wilde worden of zou gaan bevallen. Maar nu we dus 3 maanden verder zijn, knaagt dit behoorlijk... Dat ik 3 gezonde jongens heb, staat voorop en daar ben ik super blij mee. Al had ik het heel leuk gevonden wanneer de 3e een meisje geweest zou zijn. Dat speelt ook door mijn hoofd. Was de 3e jongen een meisje geweest, had ik dit dan beter kunnen afsluiten?? Of maakt dat niet uit, denken jullie? Graag hoor ik of meer moeders last hebben van het 'nooit meer zwanger' zijn en hoe jullie hier mee om gaan. Mijn man vindt het namelijk moeilijk te begrijpen, wat logisch is, omdat hij nooit zwanger is geweest ;)

Bedankt alvast!!!

TygoVinceLenn
afbeelding van TygoVinceLenn
19 jul 2016 - 10:59

Fijn dat je dit herkent Tamara! Ik merk wel dat, hoe meer ik er over praat, hoe meer moeders dit gevoel delen, inderdaad! En dat dit een tijdje duurt en steeds weer naar boven komt wanneer er iemand zwanger is of bevallen is... We gaan er maar vanuit dat dit gevoel een plekje gaat krijgen, want zoals mijn schoonzus zei: anders loopt er straks een heel elftal door de tuin ;) !!

moedervdrie
afbeelding van moedervdrie
13 jul 2016 - 13:17

Wat herkenbaar! Ik dacht na mijn derde dat ik het zwanger zijn en alles wat daar bij hoort kon afsluiten,maar niets is minder waar. In mijn omgeving merk ik dat er nog meer mensen zijn met hetzelfde gevoel.