Moe van alle sh*t die ik moet doen

4 reactie(s) / 0 nieuw
Laatste reactie
Moni29
afbeelding van Moni29
31 jul 2020 - 10:35
Moe van alle sh*t die ik moet doen

Hallo, 

Ik moet even mijn frustratie kwijt... 

Ik voel me ongelukkig sinds we een dochter hebben. Niet omdat ik niet dol gelukkig met haar ben. Hou super veel van haar maar hoe het onze relatie beïnvloed heeft. We hadden van tevoren afgesproken dat we het samen gingen doen. De opvoeding en het huishouden. Ik werk zelf 30 uur verdeeld over 4 dagen. Ik voel constant de druk dat het huishouden nog moet gebeuren, wat moeten we eten, aandacht aan mijn dochter geven de tuin moet eigenlijk weer gedaan worden etc etc etc. Ik heb maar zoveel uur per dag en ik voel dat ik te weinig tijd heb voor alles. Iets leuks voor mezelf doen zit er vaak niet meer in. Ik begin een soort haat te ontwikkelen tegenover mijn vriend.... 

Iemand anders hier ideeën over? 

kare-555391
afbeelding van kare-555391
19 sep 2020 - 11:51

Hey hey 

Herkenbaar dit. Toen onze eerste kwam werkte ik 24 uur, oftewel 3 dagen. 
bij onze eerste ben ik al vrij snel ouderschapsverlof op gaan nemen. 4 uurtjes in de week. Klinkt niet als veel, maar ik kon er 2 jaar lang gebruik van maken en het gaf net iets meer rust bij de rest wat ik nog moest doen.

Toen de tweede kwam heb ik dit een hele tijd vol gehouden, tot het me te veel werd. Ik heb er nog een baantje bij voor 2 avonden en ik doe eigenlijk het hele huishouden. Ik had hoge eisen van mezelf om op alle fronten hoge prestatie te leveren en ik wilde iedereen tevreden houden. Emotioneel heb ik ook nog een rugzak. En een keer houd het op......

Dit punt had ik bereikt. Ik werd eigenlijk zo een beetje verplicht om is goed over alles na te gaan denken. Moet alles perse tot in detail schoon zijn? Moet ik perse iedere keer als ik "mama" hoor, meteen langs diegene staan? Is het erg als het eten een kwartiertje later klaar is? Allemaal van die muffe dingen, maar daar kon ik me O onnodig druk om maken. Het heeft ook uiteindelijk wel wat tijd gekost om die mind-set zeg maar te veranderen hoor. Maar geloof me, het is zo veel rustiger om gewoon te genieten van alles en de tijd te nemen.Ik ben minder gaan werken. 16 uur, oftewel 2 dagen in de week. Wat was dit een verlossing zeg! Meer ruimte voor mezelf, de kinderen en de rest er omheen.

Toen kwam onze derde.... 16 uur werken ging perfect, alles was geregeld. Druk maar te doen. Bij ons worden de boodschappen ook voortaan thuis gebracht en dat is zoooooo ontzettend fijn.
Nu zijn onze dochters 6,7 en 3 jaar oud. En nu hebben we er bewust voor gekozen dat ik na 10 jaar in de parfumerie te hebben gestaan, gestopt ben met werken. Nou heeft Corona daar bij ons ook wel bij deze keuze geholpen moet ik zeggen hoor, want ik heb echt met dikke tranen afscheid genomen van mijn baan. Maar nu kan ik altijd klaarstaan voor onze kinderen, kan ik voor mezelf de tijd nemen, heb ik ook meer tijd voor mijn partner. Ik vind het zo ontzettend fijn en mijn partner steunt mij. Het wil niet zeggen dat ik nooit meer ga werken hoor, maar ik kan krijg nu de kans om van de echte kinder jaren te genieten. Ik weet niet of je iets aan mijn verhaal hebt en misschien klinkt het allemaal warrig, maar goed. Het komt erop neer dat je aan jezelf moet denken. Een gelukkige mama...... gelukkige kinderen

Moni29
afbeelding van Moni29
1 aug 2020 - 11:41

Hallo ijsb-1554759. 

Wat een mooi bericht. Dit toverde een glimlach op mijn gezicht. Bedankt hiervoor. 

Bedankt voor de tip. Ik zal dat eens gaan uitzoeken. 

Vervelend dat je niet lekker in je vel zat. Wel heel goed dat je hier aan bent gaan werken en dat jullie je draai hebben kunnen vinden samen. 

Gefeliciteerd met de zwangerschap! Geniet ervan.

Moni29

 

ijsb-1554759
afbeelding van ijsb-1554759
1 aug 2020 - 11:15

Hallo Moni29,

ik was ooit die vriend, totdat ik inzag dat ik op egocentrische manier mijn tijd indeelde. Alles en iedereen moest maar wijken voor mij, zelfs mijn pasgeboren zoon en mijn vriendin. 
Blijkbaar zat ik niet lekker in mijn vel en had ik een boel met mijzelf op te lossen. Dat heb ik dan ook gedaan. Ik ben aan mezelf gaan werken om die partner en vader te worden die ik wil zijn. Die van mij verwacht wordt te zijn. Een gelijkwaardige relatie is van belang en dat heb ik bereikt. Ik doe het huishouden grotendeels, ook omdat we in afwachting zijn van een 2e. Ik kook en besteed veel tijd met onze zoon. Hierdoor geef ik meer tijd en ruimte aan mijn vriendin zodat zij haar rust momenten kan nemen wanneer nodig. 

Tip voor na boodschappen / koken:

bestel je boodschappen online via boerschappen.nl. 
Heerlijke producten van de boer met recepten. Lekker makkelijk en nog leuk ook. Laat je vriend jou in het zonnetje zetten. Je verdient het