Mijn man blijkt niet te zijn wie hij is of is hij wie hij al was?

MEDEDELING: WIJ is gestopt met het Forum op WIJ.nl. Per 1 april kun je hier niet meer terecht om in contact te komen met andere zwangere vrouwen en moeders met jonge kinderen. Dit is wel mogelijk bij WIJ op Facebook en Instagram. Zien we je daar?

2 reactie(s) / 0 nieuw
Laatste reactie
Mamavanuk
afbeelding van Mamavanuk
29 jul 2020 - 20:15
Mijn man blijkt niet te zijn wie hij is of is hij wie hij al was?

Hallo allemaal,

Een beetje een verwarrende titel, maar ik ben van slag en misschien kunnen jullie mij helpen om de kronkels recht te strijken

 

Mijn man en ik kennen elkaar al heel lang. 2 jaar geleden is ons kindje geboren. Ze ontwikkeld zich onwijs goed.

 

Maar nu komt het mijn man heeft mij kort geleden verteld dat hij ontstaan is vanuit inseminatie en dat zijn moeder een zaaddonor heeft gebruik om hem te kunnen krijgen. Zijn vader, de man die hem heeft opgevoed, was ongeneeslijke ziek en kon geen kinderen krijgen. Ik vind het erg voor hem, maar hij ziet het alsof hij gewoon een moeder en een vader heeft gehad en dat zijn biologische vader er alleen voor heeft gezorgd dat hij bestaat.

Tegelijk ben ik ongelooflijk boos op hem. We kennen elkaar al zo lang, we zijn getrouwd en hebben een kindje samen. Wat nou als ons kind een bepaalde ziekte krijgt waarvan we niets weten omdat mijn man zijn biologische vader wel drager is en mijn man ook, zonder dat hij het weet. Nou ja, ik voel me voorgelogen. Wat vinden jullie van dit alles? Als je elkaar zo lang al kent. Dan zou je toch zeggen dat je voordat je bewust aan kinderen begint dit soort geheimen, want alleen zijn moeder zijn niet-biologische vader en hij wisten het, aan je partner vertellen.

 

Als ik mijn man nu zie dan zie ik niet meer de man met wie ik ben getrouwd en waar ik kinderen mee wil. Misschien komt dat terug, maar voor nu zou ik graag jullie mening willen hebben.

andr
afbeelding van andr
29 jul 2020 - 23:20

Heeft hij het bewust voor je achter gehouden, of heeft hij er gewoon nooit over nagedacht dat dit belangrijk voor je kan zijn? Als het voor hem en zijn moeder geen belangrijk punt was kan ik me voorstellen dat dit niet echt verteld is. Misschien ook gewoon vergeten?

Als iemand geadopteerd is weet je ook niet alles over de voorgeschiedenis. 

 

Ik zou proberen het idee van een erfelijke ziekte los te laten. Donoren worden ook getest volgens mij, en je man is (misschien?) ook gewoon gezond.

Je voelt je nu gewoon overrompeld omdat je het gevoel hebt dat je bent voorgelogen. Maar het is denk ik anders. Hebben jullie het hier ooit eerder over gehad? En heeft hij toen ontkent? Waarschijnlijk niet. Voor je man was het zo vanzelfsprekend dat het gewoon niet aan de orde geweest is om het te vertellen

 

Ik snap je frustratie, je verwarring, je boosheid maar probeer het maar even los te laten. Je man is echt nog steeds dezelfde als eerst. Sterkte hoor!