libido zwáar onder nul

3 reactie(s) / 0 nieuw
Laatste reactie
kleineijsbeer
afbeelding van kleineijsbeer
2 jan 2016 - 22:42
libido zwáar onder nul

hallo mama's (en papa's)

de kop zegt het al.. mijn libido is zwáár onder nul...
mijn man en ik zijn ondertussen ruim 2 jaar getrouwd en hebben een zoontje van bijna 2.
in onze verkeringstijd was ik altijd degene die het meest 'actief' was en het meeste wou, maar na ons trouwen en geboorte van onze zoon is mijn zin erg gezakt, al helemaal sinds ik weer zwanger ben..
hierdoor zijn we allebei een beetje gespannen aan het worden.. ik heb simpel weg geen behoefte en manlief "ontploft" bij toeren bijna en dan zonderd hij zich even af om hemzelf maar te "helpen"

buiten het feit om dat er nu natuurlijk een tal aan hormonen door mn lijf gaan vraag ik me echt af waar mijn niet-zin vandaan komt..
en belangrijker nog.. hoe kan ik mijn zin weer terug krijgen?

ik wil niet dat ons huwelijk onder de lakens er nog verder moet onder lijden en weet wel dat dit dus echt bij mij weg komt en niet bij hem, mijn man is alleen zo onzeker dat ik zeker weet dat hij straks gaat denken dat ik niet meer van hem hou (wat overigens wel het geval iswink)

wie kan mij/ons helpen om weer wat pit bij mij in te gooien?

liefs!

Bloempje27
afbeelding van Bloempje27
13 jan 2016 - 15:16

Ik bedoel met praten, dat je gewoon eerlijk moet zijn. Dat het niet aan hem ligt maar aan je lijf en jullie veranderde situatie nu jullie kinderen hebben. Dat je heel erg veel van hem houdt en dat je het ook heel erg mist. Dat je er na de bevalling zeker wat aan wilt doen. Maar dat het nu gewoon een hormonenkwestie is.

Bloempje27
afbeelding van Bloempje27
13 jan 2016 - 15:14

Praten!!! Want weinig zin tijdens een zwangerschap is een veelgehoorde klacht. Kwestie van hormomen. Ook ben je als moeder vaak meer moe en ligt je focus anders. Na de bevalling kun je weer wat gaan investeren door bewust meer aan seks te gaan denken. Dat geeft meer zin, maar voor nu heeft dat weinig zin.

Wat je nu kan doen is hem vluggertjes aanbieden. Ff de boel goed met glijmiddel insmeren en laat hem even zijn gang gaan. Geloof me: het geeft jezelf een goed gevoel dat je wat voor hem kan doen, je bent toch even intiem met elkaar en hij kan toch even lekker aan zijn genot komen, en je kunt er als vrouw ook van genieten zonder dat het hele rattaplan weer moet geschieden. Ik zie in vluggertjes alleen maar voordelen.

Neem hiervoor gewoon 1 x in de week initiatief. Soms wordt je zelf ook ineens opgewonden en kan toch wat meer van komen en anders doe je het gewoon zo!

Bij ons was en is het altijd een succes bij vermoeidheid en weinig tijd!