Kriebels van Ellen: 'Hoe ik alle ballen hoog houd? Nou, niet!'

MEDEDELING: WIJ is gestopt met het Forum op WIJ.nl. Per 1 april kun je hier niet meer terecht om in contact te komen met andere zwangere vrouwen en moeders met jonge kinderen. Dit is wel mogelijk bij WIJ op Facebook en Instagram. Zien we je daar?

2 reactie(s) / 0 nieuw
Laatste reactie
lisa-957672
afbeelding van lisa-957672
30 okt 2020 - 20:23
Kriebels van Ellen: 'Hoe ik alle ballen hoog houd? Nou, niet!'

Wat een kriebels krijg ik van het volgende stukje, geschreven door Ellen. Die vertelt dat ze niet alle ballen hoog kan houden, wat natuurlijk super is, want dat lukt niemand! Maar ondertussen wel aangeeft dat ze niet altijd het eten voor haar man klaar kan hebben staan of zijn kleding gestreken. Net alsof dat in de eerste plaats al haar verantwoordelijkheid zou zijn.... nekharen gingen overeind. En zo feministisch ben ik nou ook weer niet. Vroeg me af of hier meer mensen zo over denken..?

MeJulie
afbeelding van MeJulie
19 dec 2020 - 12:27

Tja, velen hebben een veeleisende partner. Ik helaas ook. Sommige culturen zijn nog ouderwets op dat gebied. Heel oneerlijk want een moeder moet tegenwoordig ook werken, net als de vader. Gelijke rollen buitenshuis, dus binnenshuis ook vind ik.

Ik heb overigens nu voor mezelf gekozen. Wil geen partner die zich als een kind gedraagt. Moet ie maar bij z'n moeder blijven wonen. M'n dochter is nu bijna 3 jaar dus ik heb het lang volgehouden en van alles geprobeerd. 

Vaak schuift zo'n type man ook alles af op jou, alles is jouw schuld, narcistisch trekjes zijn dat. Trap daar niet in, hou van jezelf, geef jezelf ruimte en laat je niet manipuleren. In je hart weet je dat je je uiterste best doet om alle ballen hoog te houden. Hou vol!