Huwelijk in gevaar na geboorte kind

MEDEDELING: WIJ is gestopt met het Forum op WIJ.nl. Per 1 april kun je hier niet meer terecht om in contact te komen met andere zwangere vrouwen en moeders met jonge kinderen. Dit is wel mogelijk bij WIJ op Facebook en Instagram. Zien we je daar?

5 reactie(s) / 0 nieuw
Laatste reactie
devr-1375259
afbeelding van devr-1375259
20 apr 2018 - 16:24
Huwelijk in gevaar na geboorte kind

Haay,

Ik ben een jonge moeder van 28 jaar oud uit Gelderland. Een jaar of 3 geleden heb ik de liefde van mijn leven otnmoet in een kroeg, ik zelf was al bijna afgestuurdeerd en uit op een nieuwe relatie aangezien ik uit een hele ellendige relatie kwam. Om een lang verhaal kort te maken we hadden na een aantal dates een relatie van 9 maanden em daarna besloten om te trouwen. In het begin ging het allemaal goed en na een jaar hadden we al een kindje. de eerste paar maanden ging dat nog prima we werden steeds closer en alles leek heel goed te gaan. Maar sinds een ongeveer een half jaar is dit totaal veranderd. Mijn man ergert zich nu aan ons bijna anderhalf jaar oude kindje en is wellicht daarom ook weinig thuis. Ik heb het gevoel dat hij dit doet om minder met ons te zijn. Hiervoor ben ik al met hem op relatietherapie geweest maar dit heeft helaas niet geholpen en geleid tot nog meer spanningen en ruzies die vaak uit de hand liepen. Op dit moment ben ik nog aan familie en close friends advies gaan vragen over wat ik het beste kan doen. Ik denk nu ook aan een scheiding maar daavoor moet ik nog veel informatie over opzoeken. Mijn vraag is daarom ook bij wie ik het beste terecht kan om over dit onderwerp te praten en misschien als ik geen uitweg meer zie er toch voor te kiezen om een scheiding aan te gaan.

Kr. Ma.
afbeelding van Kr. Ma.
24 jul 2018 - 19:36

Hoi Devr,
Wat vervelend om te lezen.. Ik herken een deel van het verhaal ook. Ik lig nu in een scheiding doordat mijn partner niet meer in onze relatie wilde zijn. Mijn partner wilde meer alleen tijd en was de ruzies zat. Ook wij zijn sinds een (on geplande) zwangerschap direct getrouwd en gaan samenwonen. Was allemaal te veel en te snel.
Het klinkt alsof jullie veel hebben gedaan in een te korte tijd, net als wij. Dat breekt gewoon een relatie op. Je hebt niet alleen een relatie samen, maar je hebt nu ook een kind en met zijn 3 in zo'n korte tijd meegemaakt..
Ik kan je uiteraard geen advies geven, want ik ken jullie en jullie situatie niet..
Vanuit mijn eigen ervaring kan ik alleen zeggen, kom eerst achter je eigen gevoelens. Als jij wel voor deze relatie gaat en er achter staat, dan zou ik (nogmaals) met hem in gesprek gaan, met een derde erbij, als hij daar ook voor in is. Helaas valt aan een dood paard niet te trekken, dus als hij weigert of het loopt weer op niks uit, dan moet je je misschien maar afvragen of dit je wel gelukkig maakt.. Of wellicht in je eentje met een deskundige gaan zitten, die zijn objectiever. Je zit in een heftige situatie en het valt niet mee om voor meerdere belangens één beslissing te maken. Heeft hij het woord scheiden al wel eens genoemd?

evan-983050
afbeelding van evan-983050
24 jul 2018 - 15:47

Misschien late reactie maar doen jullie naast het gezin ook nog dingen samen? Is de afwijzing niet juist een roep om aandacht?

ikkelijn
afbeelding van ikkelijn
3 jun 2018 - 01:05

Praat er ook eens met je huisarts over!!

emma-1334516
afbeelding van emma-1334516
22 mei 2018 - 11:41

heey heey,

Wat vervelend om te horen. Ik ben zelf ook door een scheiding gegaan afgelopen maand. Ik heb toen advies gevraagd aan bekende en familie leden en werd geadviseerd om naar een scheidingsbureau te gaan om dit te verwerken en om als het echt niet anders kon een scheiding aan te gaan. Hoewel het de pijn niet compleet laat verdwijnen heb ik wel advies en hulp gekregen om daadwerkelijk een scheiding door te komen en hoe ik daarmee kan omgaan. Ik heb het via www.uitelkaar.nl gedaan misschien heb jij hier ook wat aan.

Ik wens je in ieder geval veel sterkte toe en geluk!!