Gezag Bij 2 Vrouwen

4 reactie(s) / 0 nieuw
Laatste reactie
Anoniem
afbeelding van Anoniem
24 jul 2010 - 01:03
Gezag Bij 2 Vrouwen

weet iemand dit misschien..

ik ben 4 jaar terug (02-2006) getrouwd met een vrouw.. een maand later (6-4-2006) in mijn dochter geboren.. inmiddels zijn wij uit elkaar en al ruim 1 jaar gescheiden..
nu hoor ik van alle kanten dat mijn ex-vrouw gezamelijk gezag blijkt te hebben.. maar op de geboorte akte en zowel bij de gemeente waar mijn dochter is geboren sta IK als enige gezaghouder.. en ook op de geboorteakte sta ik als enige ouder op..
heeft mijn ex-vrouw dan wel eigenlijk gezag over mijn dochter.. omdat ze toen zeiden dat ze voor dat gezag moest adopteren..

sas76
afbeelding van sas76
26 jul 2010 - 22:08

Volgens mij zou je advocaat (die je waarschijnlijk tijdens de echtscheidingsprocedure wel hebt gehad) hier echt antwoord op moeten weten. En anders zou je ook eens een notaris kunnen bellen.


Groetjes Saskia
DELETED_Joanne_...
afbeelding van DELETED_Joanne_anonymized
26 jul 2010 - 13:45

hmm, vaag, dit moet je idd navragen

volgens mij is het namelijk zo dat vanwege je huwelijk je beide gezag hebt, maar op de geboorteakte hadden daardoor dan ook allebei jullie namen moeten staan en dat is blijkbaar niet gebeurd.
Klopt het dat je als vrouw getrouwd was met een vrouw? dat maakt het misschien weer anders, dat het dan niet zo is dat degene met wie je getrouwd bent automatisch ook gezag krijgt omdat het dan duidelijk haar kindje niet kan zijn omdat je nou eenmaal sperma nodig hebt....


Nick's-mom
afbeelding van Anoniem
24 jul 2010 - 23:48

Ik heb geen idee hoe dat zit eigenlijk. Ik zou je aanraden contact op te nemen met Postbus 51 die kunnen je dat volgens mij zo vertellen. Het telefoonnummer kun je wel vinden op www.postbus51.nl


Ik zou het via de officiële instanties navragen, dan weet je zeker dat de informatie ook klopt.