geen aansluiting meer met vriendinnen hoe kan ik hiermee omgaan?

4 reactie(s) / 0 nieuw
Laatste reactie
v.ve-976389
afbeelding van v.ve-976389
3 mei 2015 - 23:42
geen aansluiting meer met vriendinnen hoe kan ik hiermee omgaan?

goedenavond ik zal proberen het kort uit te leggen. Sinds 5 maanden ben ik moeder van een gezonde dochter. Tijdens mijn zwangerschap werd mijn contract niet meer verlengd en sindsdien zit ik dus thuis. Ik ben nu dus full-time huismoeder. Ik heb al een aantal jaren een vriendinnen groep, waarvan ik met 1 al ruim 20 jaar bevriend ben. We zijn met z`n 5en en door drukke schema`s van hun kunnen we maar af en toe afspreken. Nou is 1 van hen ook net 2 weken na mij moeder geworden. Zij doet alles compleet anders dan ik en werkt full-time. We hebben allebei sterk andere meningen en botsten daarom regelmatig zeker op de whatsapp groep. Helaas verpest dus dit de sfeer in de groep en zit die ene vriendin er dus tussenin. Zij is geen moeder en kan het dus ook moeilijk begrijpen...ik wil haar er ook niet tussen zetten. Ik weet dat ik compleet veranderd ben, ik heb veel minder interesse gekregen in uitgaan die andere moeder heeft dat nog wel. Ik doe heel erg mijn best om het te laten klikken tussen haar en mij maar het lijkt een kansloze missie. Ik ben alleen bang dat als ik met haar geen vrede kan sluiten dat ik dan de hele groep kwijt raak. Hun interesses lijken meer aan te sluiten... Graag zou ik willen weten of er nog meer moeders zijn die het idee hebben dat ze hun vriendinnen kwijt raken omdat zij zijn veranderd door het moeder zijn...

v.ve-976389
afbeelding van v.ve-976389
11 mei 2015 - 20:20

Dankjulliewel voor de reacties. Wat een vreselijk verhaal van je vriendin Aline... In het begin was wiegendood een van mijn grootste angsten. Soms spookt het nog weleens door m'n hoofd. Lijkt mij idd voor haar heel moeilijk om dan jouw kindje te zien. En jij kan jouw geluk niet met haar delen en daarom ontwijk je elkaar denk.
Het is trouwens de afgelopen week uitgelopen op een ruzie tussen mij en die andere moeder op de whatsapp groep. Zij ging eruit omdat ze mij vond zeuren en gaf me een middelvinger...heel volwassen. Daarvoor hadden we het er over gehad om een x met z'n drieen af te spreken en onze kids. Ik heb haar zoontje van 5 maanden alleen bij kraambezoek gezien, ik ging toen naar haar met mijn kleine. Vind het jammer dat ik hem niet meer heb gezien. Leek mij leuk een andere moeder om mee te kletsen maar ja dat ging toch fout. Zij is uit de whatapp groep gegaan na de ruzie, sindsdien heb ik haar niet meer gesproken. Ik ben nog wel weggeweest met die andere vriendin. Zij zegt dat dat ik die vriendin persoonlijk moet aanspreken voordat we weer met z'n allen kunnen afspreken... Ik snap dat wel maar ik heb geen zin meer om naar haar pijpen te dansen. En ga ook niet smeken.. Ik hoop alleen dat we nog een x met z'n allen kunnen afspreken..anders ben ik hen ook kwijt. Voor mij is er nu wel stuk minder stress nu ik die vriendin niet meer spreek of in de groep zit.
Probeer nu andere moeders te vinden om mee te kletsen, maar ja een nieuwe vriendschap opbouwen is niet makkelijk. Volgende week ga ik voor het eerst baby zwemmen, wie weet zijn daar moeders die niet alles beter weten hahaha.

Aline88
afbeelding van Aline88
6 mei 2015 - 09:59

Wat vervelend en herkenbaar dat je zo moeilijk contact kunt hiouden met je vriendinnen. Ik heb zelf weinig vriendinnen, ik ben meer een mannenmens denk ik.
Van de twee vriendinnen die ik heb gaat het met een lastig omdat ze wat jonger is en niet begrijpt wat er allemaal komt kijken bij kinderen.
De andere vriendin is een stuk eerder moeder geworden dan ik en daar hadden we het eerst andersom. Ik kon me lastig inleven, maar omdat we al zo lang bevriend waren hebben we samen doorgezet. Vorig jaar waren we tegelijk zwanger en zijn we weer naar elkaar toe gegroeid, we waren 3 weken na elkaar uitgerekend. Onze zoontjes zijn 3,5 week na elkaar geboren, maar toen gebeurde het ergste wat je kan gebeuren. Mijn zoontje was 36 uur oud toen we telefoon kregen van mijn vriendin. Ze had die ochtend haar zoontje dood in bed gevonden, wiegedood. De wereld storte in en ik wilde eigenlijk alleen maar naar haar toe. We wonen een dik uur bij elkaar uit de buurt en ik kon dus niet gaan zo kort na mijn bevalling. Ik heb de uitvaart moeten missen en uiteindelijk hebben we elkaar pas gezien toen Yrian 6 weken was. Hierna is het nooit meer normaal geworden. Ik denk dat het heel moeilijk voor haar is om mijn kindje te zien en dat ik natuurlijk ook veel over hem en zijn ontwikkeling praat. Op dit moment is ze weer zwanger (30 weken) en ik hoop dat onze vriendschap weer wat aantrekt als haar zoontje geboren is.

Zwangerschapspagina Banner

Zwangerschapspagina Banner

Zwangerschapspagina Banner

wannes
afbeelding van wannes
5 mei 2015 - 19:16

hej meid,

ik weet helemaal wat je bedoelt!! ik had ook een super goeie vriendin maar helaas nu niet meer..
mijn zoontje is 6 maanden nu maar al tijdens het zwanger zijn ging het mis! ik was 9 maanden ziek zwak en misselijk je weet wel hoe dat gaat en in die tijd had zij een huis en ging trouwen heel leuk allemaal maar kon niet helpen waardoor ze vreselijk beledigd hoe ik het ook probeerde uit te leggen dat het echt niet ging twerd er niet beter op, ze vroeg me wel nog op dr bruiloft waar ik met 38 weken nog de halve dag mee ben gegaan maar ze stuurde de week ervoor al een mail dat ze me niet snapte en we elkaar niet meer begrepen, ik was ook veranderd en zij kon doen en laten wat ze wou dat kon ik niet meer! nu hebben we een halfjaar geen contact gehad omdat ze ingestort was en zodoende is ze ook niet geweest niks van dr gehoord na bevalling maar nu paar weken terug nam ze weer contact op maar alleen om te zeggen dat de vriendschap nu echt voorbij was. ik was eerst ook zo teleurgesteld en dacht steeds ook maar dat het alleen aan mij lag want ik ben tenslotte echt veranderd door het moeder zijn maarja zij wilde ook gewoon niks snappen hoe het werkt als je moeder ben!! dus je ben niet de enigste hoor gelukkig zijn er genoeg leuke mensen op de wereld die je wel snappen, ik ben bijna tegelijk zwanger geweest met nog een vriendin en dat is super we beleven steeds dezelfde fases en snappen met een paar woorden al wat er bedoeld word en als je een keer geen tijd heb is het niet erg want we hebben het allebei druk! ben ook huismoeder werk 1 morgentje in de week maar dat is mijn bewuste keuze ik vind het zo veel leuker om alles van je kind mee te maken!! anders hoor je dat van de opvang dat hij/zij ht eerste lachje naar de opvangjuf deed:( nu heeft die dat mooi naar mij gedaan!!
nou tbeste ermee en trek je er niet teveel van aan het ligt echt niet aan jou tuurlijk kan je veranderd zijn maar dat moet hun toch ook snappen/begrijpen!!

liefs