Fulltime moeder

4 reactie(s) / 0 nieuw
Laatste reactie
m.vi-1135170
afbeelding van m.vi-1135170
8 aug 2017 - 10:49
Fulltime moeder

Hoi,

Nadat mijn zoontje is geboren heb ik er bewust voor gekozen om thuis te blijven en voor mijn kindje te zorgen. Achter deze beslissing sta ik nog steeds alleen merk ik dat het soms best eenzaam kan zijn. Ik ken namelijk niet veel andere moeders om een koffietje/theetje mee te drinken en de kinderen samen te laten spelen. Door de slaapjes van mijn zoontje zit ik ook veel alleen thuis.   
Herkent iemand deze situatie en hoe ga je daarmee om? Wat kan je doen om dit te veranderen? Misschien heeft iemand tips:)
 

pietermientje
afbeelding van pietermientje
10 aug 2017 - 18:18

 

Hoi mede fulltime moeder!

Herken je verhaal.

Mijn oudste zoontje is bijna 3. Toen hij geboren is, heb ik er ook bewust voor gekozen om bij hem thuis te blijven. Ik heb er enorm van genoten, en m'n zoontje ook! Merk aan hem ook dat de rust hem goed heeft gedaan.

Bij mij begon het na een jaar wel weer te kriebelen om iets voor mezelf te doen. Toevallig belde m'n vorige directeur (werkte in het basisonderwijs) dat er een facture vrij was, en of ik weer aan de slag wilde! Dat heb ik gedaan. 

nu, na bijna twee jaar weer aan het werk  te zijn , ben ik in verwachting van ons tweede kindje. Ook nu heb ik ervoor gekozen om voorlopig weer thuis te blijven bij de kindjes. M'n oudste is nog een jaartje thuis voordat hij aan de basisschool begint, en gun  hem een jaar thuis samen met z'n zusje die binnenkort geboren wordt.

Wat ik nu wel anders ga doen dan de eerste keer thuis, is meer tijd voor mezelf inplannen. Avondje zwemmen, afspreken met vriendinnen, een middagje alleen de stad in of naar een Wellness om bij te tanken, en dan ook echt alleen!! Even weer terug naar jezelf.

Ik zou zeggen ; volg je hart, en wat jou en je partner het beste vinden voor jullie kindje. Dat is zo belangrijk!!

Breon
afbeelding van Breon
8 aug 2017 - 12:48

Ps Wat de concrete tip dus eigenlijk is:
Ga bij een sportclub, vrijwilligers organisatie, postzegelverzamel club, etc. Zodat je af en toe echt weg kan en het met andere mensen over andere dingen kan hebben.

Breon
afbeelding van Breon
8 aug 2017 - 12:45

Ik herken dat. Mijn kinderen zijn nu 1,5 en ik ben tot nu toe thuis gebleven. Ik ga nu wel weer werken, omdat het financieel ruimte geeft die we nu niet hebben, maar ook omdat ik het niet meer kan. Ik ben na de zwangerschap vrij snel weer gaan volleyballen dus ik kon af en toe ontsnappen en avondjes wijn met vriendinnen hielpen ook om me op de been te houden, maar naar mijn idee wordt het isolement steeds groter. De maatschappij gaat veel sneller dan mijn kleine wereldje thuis en ik merk aan mezelf dat ik een beetje apathisch wordt. Ik krijg mezelf niet meer van de bank gehesen om het huishouden te doen en de kinderen zet ik steeds vaker voor de tv. Mijn alarmbellen zijn dus flink aan het rinkelen en ik ga die snelle maatschappij weer in. Misschien niet het verhaal waar je op hoopte, maar ik blijk niet gelukkig te worden van fulltime moederschap en daar worden de kinderen uiteindelijk ook niet gelukkig van.