ff leker zeiken

14 reactie(s) / 0 nieuw
Laatste reactie
roelie
afbeelding van roelie
4 mrt 2011 - 08:52
ff leker zeiken

hoi allemaal

kennen jullie dat.

ik merkte dat ik zwanger was en was helemaal super blij. mijn man en ik waren hier tenslotte al een tijdje meebezig. we vertelde het mijn en zijn ouders die er ook heel blij mee waren. mijn moeder zij daarin tegen wel gelijk dat mijn zus het niet leuk ging vinden aangezien zij ook graag zwanger wil worden. dit was ook het geval, we gingen te snel en kreeg zelfs de opmerking dat ik maar niet te veel van moest genieten omdat het waarschijnlijk toch wel fout zou gaan.

hier hebben mijn man en ik maar niet opgereageerd en vooral genote van het heerlijke gevoel dat we nu echt mama en papa zouden worden. 4 weken later het geweldige nieuws van mijn zus. zij was ook zwanger.

ik weet dat ik blij voor haar moet zijn maar ondertussen baal ik zo erg. dit was het moment voor ons. het eerste kleinkind van mijn ouders de eerste zwangerschap dat moment wil ik niet delen, maja het is niet anders zij is ook zwanger.

nu ben ik al 22 weken elke dag erg misselijk en ben al heel wat kilo's afgevallen en mijn zus heeft helemaal niets. dus de opmerking van mijn moeder dat het aan mijn eetstijl ligt want zij eet gezonder.

bij 20 weken het geweldige nieuws we krijgen een hele mooie zoon en zover ze zagen alles zit goed. super toch?

tot gisteren mijn zus heeft haar echo en ja wel hoor dit wordt ook een jongen.

nou zullen mijn hormonen wel de pan uitvliegen maar ik vind het echt verschrikelijk. hebben wij dan niets speciaals moet dan alles gedeeld worden bah.

moest ff mun verhaal kwijt ff lekker zeiken, wat soms heerlijk oplucht.

tinkerbell59
afbeelding van tinkerbell59
25 mrt 2013 - 10:36

wow ik kijk echt op van de verhalen. ik ben zelf nu net zwanger van een tweeling na 2jaar proberen met hormonen en een miskraam later. in die tijd werden anderen om me heen ook zwanger en ik was altijd gewoon blij voor ieder ander. je moet omdat je zelf minder geluk heb het geluk van iemand anders niet te verpesten. ik snap dat echt niet. sommige mensen zwelgen zo in zelfmedelijken en willen dat iedereen het ziet en hoort. is echt heel jammer 

happyflower
afbeelding van happyflower
22 mrt 2011 - 15:10

hi roeli,

heeeeeel herkenbaar,alleen had ik het met mijn schoonzus.
wij heel blij we zijn zwanger en twee maanden later was ook zij zwanger.ikwas helemmal niet blij voor haar kon ook niet leuk reageren.want zwanger wil je graag alleen zijn.een vriendin is anders.

bij alles was het van.bij mij zie je het al,mijn voeten zijn opgezwollen.
ik heb zelf doorgewerkt tot mijn 8ste maand.mijn dochtertje is twee weken eerder geboren.ik heb weeenremmers gehad stond haar moeder ondertussen te helpen terwijl ik bed rust moest hebben en zij klaagt over opgezwollen voeten.

alle aandacht opeisen.wat heb ikmijn moeder gemist zeg.want ik woon in rome.
maar denk maar zo,geniet van jou zwangerschap.jou kind word als eerst geboren,alles wat zij vertelt heb jij als eerst mee gemaakt.

ik ben nu zwanger van de tweede en weet dat mijn schoonzusje ook elk moment zwanger zou kunnen zijn.maar dit keer geniet ik alleen van mijn eigen zwangerschap en probeer me niet druk te maken over haar.

binnenspiegel
afbeelding van binnenspiegel
14 mrt 2011 - 15:21

Hey mama marthe,


Ja, kan me goed indenken zowel van jouw als van haar kant hoe lastig een dergelijke situatie is...Maar goed, je schoonzus kan natuurlijk ook zeggen: Goh, ik ben echt blij voor jullie, maar ik vind het zo lastig om mijn verdriet te moeten voelen naast jullie geluk... iedereen kan begrip opbrengen voor een dergelijke reactie...


Maar mensen zijn zo jaloers tegenwoordig!!! Dat je bijna geen goed nieuws meer durft te vertellen. Even iets heel anders dan kindjes, een vriendin van me heeft laatst een nieuwe auto van haar ouders gekregen. Ik was echt zo oprecht blij voor haar, zij moet elke dag van duistland naar NL rijden en heeft gewoon een degelijke auto nodig. Zij huilde toen ik haar feliciteerde en zei dat ik de eerste was die enigzins blij voor haar kon reageren van haar vrienden kring. omdat de rest allemaal flauwtjes reageerde zo van " ja, zo kan ik het ook" of "zo mooi is die auto niet"...


gemeen hoor, en dan hebben we het nog maar over zo iets onpersoonlijks als een nieuwe auto, laat staan je eigen (ongeboren) kindje wat natuurlijk de wereld voor iemand betekent...


Ik wens iedereen genoeg kracht hierin maar ook warmte en licht aan jullie omgeving om in te zien hoe belangrijk/ bijzonder elk kindje en elke zwangerschap op deze wereld is...


Heel veel liefs, binnenspiegel...

binnenspiegel40616.6008101852
Mama-Marthe
afbeelding van Anoniem
14 mrt 2011 - 13:30

Wat kan het soms toch enorm gecompliceerd zijn he.


Hier ook iets dergelijks.
Mijn schoonzus probeert al heel lang zwanger te worden van de 2e, Helaas kreeg ze 2 miskramen achter elkaar.
Toen wij voor een 2e gingen lukte het meteen, maar niemand in zijn familie had ooit nog aan onze wens gedacht. De reactie was ook van Huh jullie een 2e?!
2 maanden later had zij ook het goede nieuws dat er een 2e kwam! Ik was zo blij voor ze, voelde me toch best schuldig dat het bij ons zo makkelijk ging.
Helaas bleek dit kindje niet goed te zijn en heeft ze met 14 weken moeten bevallen. Sinds dien kan ik vrijwel niets meer zeggen over mijn zwangerschap, als ik ook maar ergens over klaag krijg ik een snauw terug van haar dat ik blij mag zijn dat ik zwanger ben. Tuurlijk ben ik dat, maar het gaat niet altijd even leuk.
Ik heb me heel lang ingehouden maar nu is het mijn tijd! En hoe hard het ook is, ze heeft er maar mee te dealen.
Maar leuk voor de sfeer is het niet, heel jammer dat zoiets te band verpest.


Good luck iedereen

babyluck
afbeelding van babyluck
10 mrt 2011 - 21:11

gefeliciteerd met Dean ! (wat en ontzettend leuke naam zeg !! ) en hoe is het met HAAR dat piemeltje valt er nog af toch ? net als navelstrengetje .... geintjuh meid tis toch echt VRESELIJK dat ze zo doen !!!
liefs Ineke en Lisa x
Flo
afbeelding van Flo
10 mrt 2011 - 12:01

[QUOTE=Annika1985]Gisteren is onze zoon geboren en schoonmoeder blijft heel consequent "zij en haar" tegen hem zeggen
[/QUOTE]

Nou ja! Dan laat je je wel heel erg kennen zeg.


Verder kan ik gelukkig niet meepraten over dit onderwerp. Sterkte meiden!

Lilypie Pregnancy tickers

Lilypie Third Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers

binnenspiegel
afbeelding van binnenspiegel
10 mrt 2011 - 11:14

Gefeliciteerd Annika met jullie ZOON!!!! en het zal een prachtvent zijn, mooier dan al die andere mannen in jullie familie... Ach ik ben nog geen moeder laat staan schoonmoeder of oma maar ik zou met alles blij zijn waar mijn kinderen ook blij mee zijn, jongen of meisje... Mensen zouden wat meer stil moeten staan bij hun zegeningen in het leven...


Ja, en indd, jullie neefje geeft wat meer constructieve feedback, gericht op de toekomst laten we maar zeggen...


Geniet ervan!!!


liefs, binnenspiegel...

Annika1985
afbeelding van Annika1985
10 mrt 2011 - 10:03

Hmmm, ik ken dat... Mijn schoonouders hadden al twee kleinzoons. Tijdens mijn zwangerschap werd de hele tijd gehint naar een meisje, maar wij hebben het geslacht voor ons gehouden. Gisteren is onze zoon geboren en schoonmoeder blijft heel consequent "zij en haar" tegen hem zeggen

Commentaar van neefje van 6 was leuker... Hij had nog geen nichtje, dus van de volgende moesten we maar een meisje maken. Deze keer was een jongetje "ook wel goed"

binnenspiegel
afbeelding van binnenspiegel
7 mrt 2011 - 17:22

hmm, ja.. zelf nog niet zwanger en toch kan ik er over mee praten... bij mijn moeder gaat de aandacht ook altijd 200% naar mijn zus, hoe slecht zij het alemaal niet heeft en hoe knap zij alles toch maar weer doet... Ik heb nooit echt een fijne band met mn moeder gehad, ik ken haar als een gestresst en explosief iemand ( italiaanse roots en twee keer dikke burn out gehad) en ben ook vrij jong bij mijn vader gaan wonen...


Mijn zus is 8 jaar ouder en krijgt nog steeds ontzettend veel (financiële) steun van mijn moeder.. Als ik goed nieuws heb is het eenvoudig weg: "Ach ja, Jij hebt ook altijd geluk. Dat wait jou gewoon voor de voeten..." Terwijl ik potverdorie keihard moet werken voor mijn studie en geld!


Mijn zus wil dit jaar proberen zwanger te worden ( ik gun haar eerst nog even tijd om zelf rust te vinden voor ze aan kinderen begint, ook zij heeft duidelijk stressklachten...) ik ben net gestopt met de pil... We wachten af maar stel dat wiij beiden zwanger worden zie ik de bui ook wel hangen....


Het is frusti als mensen zelf niet doorhebben hoe lomp ze zijn met hun woorden/ daden bah!


heel veel liefs!

leonie12
afbeelding van leonie12
4 mrt 2011 - 13:46

ooooh thanx

wat een leuke poppetjes heb jij trouwens altijd hahahaha.

babyluck
afbeelding van babyluck
4 mrt 2011 - 13:43

wat triest zeg !! Leonie ....... voor jouw ook een
liefs Ineke en Lisa x
leonie12
afbeelding van leonie12
4 mrt 2011 - 13:29

hoi hoi

het is idd erg vervelend, ik begrijp precies wat je bedoelt!!

toen wij erachter kwamen dat ik zwanger was was mijn schoonzusje al drie maanden zwanger. toen we het de ouders van mijn vriend gingen vertellen, hadden we een boekje van dribbel met logeren bij opa en oma. kregen we de opmerking ooh leuk dat is alvast voor het eerste kleinkind, het kwartje viel pas na een uur (nadat mijn vriend het ze even duidelijk had gemaakt).
als wij op verjaardagen kwamen werd er altijd aan haar gevraagd hoe alles ging, maar dat werd nooit aan mij gevraagd voelde me op die momenten echt een buitenstaander!!
toen mijn schoonzusje was bevallen (na 72 uur, met een keizersnede)stond de hele wereld van mijn schoonouders op zijn kop(ook wel begrijpelijk) was natuurlijk ook heel blij voor ze. drie maanden later beviel ik ook met een keizersnede helaas wel veel complicatie's . kreeg ik even te horen van ze, ja je moet je niet zo aanstellen jij hebt gelukkig geen weeen gehad. nee die heb ik niet gehad nee maar op de ic wakker worden is ook geen pretje, vooral omdat ik er nog een jaar een nasleep van heb gehad met meerder onderzoeken.
in de kraamtijd kwamen de huisarts en de verloskundige iedere dag langs, omdat mijn schoonmoeder er ook ieder dag was viel het mij op dat ze het tegen de h.a. en de verloskundige alleen maar had over haar andere kleinkind. het viel hun ook op en hebben begeven moment daarover een opmerking tegen haar gemaakt, waarop zij weer vond dat ze zeurde

ik vind het nog steeds vervelend als ik hieraan terug denk maar heb het ze wel vergeven(vergeten zal ik het nooit) maar als ik nu de naam van het kind van mijn schoonzusje hoor gaan bij mij de haren rechtop staan, ik weet wel dat dat kind er helemaal niets aan kan doen. maar door mijn schoonouders heeft hij wel mijn zwangerschap en kraamtijd vergalt.

nou ben blij dat ik me hart ook even kon luchten.

@roelie, ik wens je heel veel succes, en laat niet over je heen lopen laat ze zien dat jij ook belangrijk bent!!!

liefs


babyluck
afbeelding van babyluck
4 mrt 2011 - 09:40

ff knuffel voor jouw !

gats zeg dat is ook waardeloos ..........
Is je zus ouder ?
Ik snap je ouders dan ook niet hoor , ze kunnen toch net zo blij zijn voor jouw ?? Lijkt wel of het jullie dan niet gegund wordt.

En daarbij als het wel normaal was geweest had je het mss wel schitterend gevonden om samen met je zus te zwangeren.

EN je misselijkheid zegt niets over jouw eet/levensstijl ...... de 1 is kots misselijk 9 mnd lang en de anders heeft echt nergens last van.

Joh (ff slecht gedacht ) jij en je man/vriend krijgen straks een VEUL MOOIER kind !
En jullie kind zal TOCH de 1e kleinzoon zijn !

Kan je er niet over praten met hun ? dat dit je enorm kwetst ? Schrijf het desnoods op papier , ik denk dat het je enorm zal opluchten.
Kop op he en anders zeik je hier maar ff af hoor !


ps de ervaring leert dat ouders toch altijd wat te "zeuren" hebben , omdat hun het anders deden zo ook over borst, kunstvoeding, bijvoeding, slapen ect ect.
Zolang je bij je eigen gevoel blijft en je daardoor niet van de stuk laat brengen komt het echt goed. Maar dat vereist toch wel stevig in je schoenen staan. Maar dat komt vast goed.

liefs Ineke en Lisa x