Familie

3 reactie(s) / 0 nieuw
Laatste reactie
Nico-1204604
afbeelding van Nico-1204604
4 sep 2017 - 14:40
Familie

Hoi lieve mama's

Ik zit heel erg met mn schoonouders in de knoop. Wij hebben een zoontje van bijna 4 maanden maar me schoonouders kijken nauwelijks naar m om. Ze komen niet langs, bellen of appe niet maar willen wel dat we iedere zondag daar natoe komen. Maar ik heb zoiets van nee, het hoeft niet van 1 kant te komen. Ze wonen 10 min van ons vandaan en het is toch een kleine moeite? Voor ons is het meer werk om de auto inte pakken dan voor hun? Dus zien ze ons niet meer bij hun. Maar als we een gezamelijke verjaardag hebben. Klagen ze wel van ohh wat zien we m nooit.(Willen ze hem zelfs wakker maken als die eindelijk slaapt, 'want we zien m al zo weinig') Daardoor krijg ik zelfs moeite om me zoon door hun telaten vast houden.. maar vind het ook weer zielig voor me zoontje omdat hij niet echt een opa en oma heeft. (Mijn ouders allebei helaas overleden)

Ze worden ook boos dat ze niet mogen oppassen, niemand past nog op, en daarbij ze kennen me zoontje net van 2 a 3x zien in 4maanden tijd dan ga ik ze toch niet laten oppassen, voor mn zoontje zijn het echt gewoon nog vreemde!

Hoe kan ik hier t beste mee omgaan?
Het doet me veel verdriet dat dit zo moet maar als ik alleen al aan ze denk krijg ik een soort boosheid. En daarbij wil ik me vriend niet bij zn ouders weghouden.

Alle tips zijn welkom.
Liefs,
Nicole

Fraggle2511
afbeelding van Fraggle2511
23 sep 2017 - 12:04

Moeilijke situatie. Mijn schoonouders komen ook nooit naar ons toe, maar eerlijk gezegd vind ik dat wel prima. Het fijne aan dáár naartoe gaan is juist dat je dan zelf kan beslissen wanneer je weggaat en je het opruimwerk aan hen over kan laten (ik geef toe, ik ben lui).

Nou hebben ze bij ons wel van begin af aan ook interesse getoond en appjes gestuurd en dergelijke, dus dat scheelt. Inmiddels passen ze ook regelmatig op en dat vind ik echt heerlijk. Ze geven de kleine superveel aandacht en gaan leuke dingen met hem doen, maar laten de opvoeding echt aan ons over.

Mijn vraag is eigenlijk: waarom ga je niet gewoon af en toe bij hen langs met de kleine? Je hoeft niet elke zondag langs te gaan, maar ga gewoon een keer in de paar weken langs, dan kunnen ze ook wat tijd met de kleine besteden en kun je ook laten vallen dat ze bij jullie welkom zijn en eventueel zelfs een uitnodiging daartoe geven. Inderdaad, 10 minuten is niet ver weg en zij hoeven geen half huishouden mee te slepen, maar voor jullie is het ook maar 10 minuten reizen en een auto is vrij snel ingepakt.
Je hoeft echt niet slaafs te doen wat zij willen (jij bent tenslotte degene die net een kind heeft gekregen), maar alles van hun kant laten komen is weer het andere uiterste.
Zoek toenadering met je eigen appjes en foto's, nodig ze uit voor een bakje koffie en een knuffel met de kleine en probeer open te staan voor hun uitnodigingen. Wees zo geduldig als je kunt opbrengen: voor hen is dit ook nieuw en zij moeten ook de nieuwe situatie aftasten.

Wat mij geholpen heeft bij de toenadering opzoeken was het bespreken van kleine dingetjes over het ouderschap waar ik aan moest wennen. Mijn schoonmoeder vond het fijn dat ik haar daarbij betrok, terwijl het echt geen enorme privézaken waren of zo. En dat waren gewoon kleine gesprekjes terwijl we daar op de koffie gingen.

Ik wens je veel succes, hopelijk heb je hier wat aan. Het is een vervelende situatie, maar niet onoplosbaar. Met een beetje geduld kom je al een heel eind.

vera-920252
afbeelding van vera-920252
22 sep 2017 - 12:21

HALLO, bij mij ongeveer hetzelfde wilden ook niet oppassen komen niet. Wel altijd een mening klaar hebben. Pas nu tweede zoontje er is vrage ze nu ook s om op te passen. Ze merken nu dat ze anders ook geen band opbouwen met de kids. Ik heb het gewoon zo laten lopen en ben nooit hun achterna gelopen met mn kids zijn hun kleinkinderen dus moeten ze ook moeite doen om.ze te leren kennen. Gelukkig gaat het bij mij nu beter.