Enthousiaste of Vreemde Schoonzus?!

MEDEDELING: WIJ is gestopt met het Forum op WIJ.nl. Per 1 april kun je hier niet meer terecht om in contact te komen met andere zwangere vrouwen en moeders met jonge kinderen. Dit is wel mogelijk bij WIJ op Facebook en Instagram. Zien we je daar?

2 reactie(s) / 0 nieuw
Laatste reactie
Toetiej591
afbeelding van Toetiej591
13 okt 2020 - 03:30
Enthousiaste of Vreemde Schoonzus?!

Hallo,

Ik ben nieuw op dit forum en vooral ook hier om de berichten te lezen waarin ik me kan vinden en om nu even mijn hart te luchten en eventueel feedback te krijgen van mensen die wat verder van mij af staan. Ik weet namelijk niet of het de hormonen nog zijn.. dat ik me te druk maak of dat mijn gedachtes en frustraties WEL terecht zijn! 

Het zit namelijk zo...

Ik heb een hele lieve schoonzus waar ik het opzich altijd goed mee kon vinden al zijn wij totaal verschillend en hebben we een andere denkwijze, interesses etc.

Het is ook niet mijn beste vriendin maar op momenten dat we elkaar zagen was het altijd gezellig! 

Al tijdens mijn zwangerschap begon ze mijn vriend (haar broertje) berichten te sturen dat zij zich zorgen maakte om mij. Omdat ik een apparaat van angel sound had gekocht om naar het hartje te luisteren wat mij gewoon heerlijk leek (hier had zij mij zelf op gewezen dat dit bestond en echt leuk was voor mij) ze was bang dat ik obsessief zou worden of in een diep dal zou vallen als ik het hartje een keer niet zou horen. Totaal geen aanleiding voor zo'n reactie... Ik ben super nuchter en kan dingen goed relativeren. En hey.. hoe heerlijk is het om dat hartje te horen en vooral in deze corona tijd! Maargoed.. 

Daarna kwam onze vervroegde trouwdag.. anders dan gepland maar door corona kon dat niet anders. Wij zouden een geweldig feest hebben in december maar hebben dit intiem gevierd. Op deze dag werd er door een familielid foto's van ons gemaakt. Continue vroeg ze om foto's te maken van haar met haar gezin en toen de foto's op mijn laptop stonden een uur later heeft zij ze stiekem allemaal naar haar gemaild en even lekker wat foto's gepost van ons zonder dat wij überhaupt zelf de kans kregen om iets te vermelden. 

Ook wilde ze zelf nooit meer trouwen na een mislukt huwelijk. Maar nadat mijn vriend zijn aanzoek had gedaan wilde ze toch wel. Super leuk natuurlijk! Maar ze wilde het klein houden want ze geeft er niks om. Nu wij het verplicht anders hebben moeten doen roept zijn ineens over een mega feest . Allemaal top maar hier begonnen bij mij al een beetje de gemengde gedachtes te komen...

(Dit vertel ik even om een beetje te schetsen)

Na een goed gesprek met mijn vriend.. of ja Man haha .. dacht ik ach het zal wel.. ze zijn gewoon enthousiast 

Toen kwam mijn baby shower.. blijkbaar best een gedoe geweest en mevrouw was uit een Groeps-App gestapt omdat de andere mensen een andere mening hadden over geschenkjes.. ze moesten haar maar apart appen.

De bevalling kwam steeds dichterbij... Door corona mocht er niemand bij zijn alleen de partner (achteraf heerlijk dat er niemand anders bij was) maar ik had in het begin gezegd dat ze er van mij best bij mocht zijn omdat ze dat zo graag wilde. Ze zou hiervoor terug zijn gekomen van het vakantie Park waar ze zou zitten als het zover was. Maar omdat ze er nu niet bij mocht zijn kwam ze echt niet op een neer gereden hoor!  Prima maar ik dacht hmm.. stukje eigenbelang ! Maar hey... Lekker daar blijven dan! 

Toen was de dag daar... De kleine was geboren... Er mocht absoluut geen bezoek komen ivm corona.. (ik moest namelijk 24 uur in het ziekenhuis blijven omdat de kleine aan de kleine kant was) zij dacht dat als ze haar kindje en ballon zou laten brengen ze wel even naar binnen zou mogen. Ze werd dus geweigerd. Logisch ... Maar in haar ogen belachelijk dat ze zo'n jong meisje niet even een ballon af lieten geven. Een heel drama was het! 

Ook nu 2 Maanden later zijn er veel vreemde dingen. Ik moet haar melden als de kleine een andere maat pampers heeft.. als mensen aan mij een vraag stellen geeft zij antwoord alsof het haar kind is. De kleine krijgt ieder bezoek een kledingkeuring en na de kleine in het begin 1x gezien te hebben miste ze haar al verschrikkelijk! Ik doe een haarbandje in... Zij doet hem af!!  En zo zijn er heel veel dingen gebeurd.

Ik heb dit een tijdje voor mezelf op een rij proberen te krijgen... Ik heb het vanuit een ander perspectief proberen te bekijken en het mezelf ook echt verplicht om het te zien als enthousiasme etc. 

Ik plaats een foto en krijg geen reactie.. mijn vriend plaatst er een en ze is zo trots en verliefd... Huh.. hetzelfde kind.. het werd zo erg dat ik me echt een draagmoeder voor haar broer heb gevoeld... En ik alleen maar goed ben geweest om een kleine op de wereld te zetten. Ook voor mijn schoonmoeder! Maargoed...  en als klap op de vuurpijl... Waarom ik nu dit verhaal post.... Want ik weet niet meer wat te denken .. 

Ze wilde een middag oppassen.  

Top... Super fijn en gezellig voor haar en de kleine!

Toen mijn vriend haar had opgehaald kwamen er een aantal foto's in de familie app. Ze hadden de kleine in bad gedaan. Ik dacht nog.. okee nou.. dan maar effe ons ritueel aan de kant , ze heeft geen schone kleren bij Marja hun hebben lekker genoten... en de kindjes van haar vinden dat super leuk.Maar toen zag ik een foto waarvan de haren op mijn lijf recht omhoog gingen staan! 

Zij naakt in bad.. met mijn kleine liggend op haar borst. Poserend voor de Foto! 

Ik kon op dit moment eigenlijk even niet meer denken.

Ik vond het vrij intiem om te zien.

Niet op dat gebied maar meer omdat dat mijn taak is... Lichaamswarmte van de moeder.. huid op huid met de moeder.. ik kan het niet uitleggen! Jaloerssssss? Totaal niet... Ik kan dat de hele dag... Juist fijn als mensen zoveel om de kleine geven. Dan krijgt ze zeker heel veel liefde... Maar ik heb er gewoon geen woorden voor.. ik kan niet uitleggen hoe of waarom mij dit zo raakt. Ik vind het gewoon niet sporen! Ik heb heel sterk het gevoel dat zij bepaalde dingen in haar leven mist. Wat natuurlijk best sneu is... Maar dat ze dat op deze rare manieren probeert te compenseren en zich daarom zo druk kan maken om ons leven. En zich weer een new mom wil voelen of zo. 

Ik heb het hier met mijn vriend over gehad maar die ziet die dingen uit zichzelf niet. Als ik het er met hen over heb zegt hij ja daar zit wat in. Zo heb ik daar niet bekeken! De nuchtere man. Ik vroeg hem hoe hij het zou vinden als niet zijn zus maar zijn schoonbroer naakt met zijn kind onder de douche zou staan. Toen wilde hij wat anders zeggen maar wuifde het weg. ....precies.... 

Wat kan ik hier mee... Ben ik zelf te gefocust en moet ik ook maar wat nuchterder worden. Of is dat gedrag inderdaad niet zo heel normaal! Ik weet het echt niet meer... Hopelijk heeft iemand een gouden tip!! 

Want ik wil dit niet continue aanhaken bij mijn vriend.. ik wil niet stoken in de relatie met zus want familie is belangrijk. Maar ik merk wel dat dit wel aan ons knaagt. En voor mijn vriend is dit ook niet leuk!  HELPPPPP

 

 

 

 

1622322
afbeelding van 1622322
15 okt 2021 - 19:05

Och jeetje wat lastig zeg indecision ik denk dat een confrontatie onvermijdelijk is. Je wilt geen ruzie creëeren, maar ze zal toch moeten weten waar jullie grenzen liggen. Je bent haar niets verplicht om te vertellen en ik snap dat je dat bad ding echt te ver vindt gaan. In vind het jammer dat je vriend jou hierin niet meer steunt, maar heb het idee dat zij manipulatief is waardoor hij het niet inziet. Lijkt me echt super vermoeiend zo'n schoonzus, pff.. ik zou de reacties op de foto's negeren en denken van nou jammer dat ze bij mij niet reageert en bij hem wel. En sommige opmerkingen en dingen niet op ingaan. Maar ik zou wel zeggen dat je het bad ding niet fijn vindt en dat dit voor jou te ver gaat.