En toen was alles anders.

3 reactie(s) / 0 nieuw
Laatste reactie
sasa25
afbeelding van sasa25
10 apr 2015 - 00:11
En toen was alles anders.

hallo, tussen mij en mijn partner loopt het door veel omstandigheden niet zo lekker meercen ee staan op het punt om uitelkaar te gaan. Ons kindje is nu bijna 4 maand . Er zo voir hem dan een omgangs regeling moeten komen heeft iemand hier ervaringen mee ? Hoe vaak en hoe lang per week/maand? Ik moet er dan wel bij vermelden dat mijn partner zich van af moment 1 niet heeft bekommerd om onze zoon en de volledigevzorg door mij gegeven is. Mijn partner weet dus niet welk huiltjecwaar voor is. hoeveel voeding en wanneer. Is 2 keer bij de commode weggelopen. Reageert niet als de kleine huilt en ik ff bezig ben of onder douche sta. En speelt alleen een leuke vader in bij zijn van anderen of nadat we weer eens ruzie hebben gehad en dat ik weer moet zeggen dat hij wat meer met zijn kind moet doen. We zijn niet getrouwd hij heeft wel erkend maar ik heb de voogdij. Ik ben zelf zonder vader opgegroeid wat mij geen kwaad heeft gedaan , maar ik zou graag voor mijn zoon willen dat hij wel een band met zijn vader heeft. iemand die hier ervaringen mee heeft en misschien een voorbeeld zou willen geven? Ik dacht zelf aan 2 x per week. En dan de ene week 2 doordeweekse dagen 2 uurtjes langs komen en dan de andere week 1 doordeweeksedag van 2 uurtjes en een zaterdag of zondag 4 uurtjes een ochtend of middag. Ivm met de ontwikkeling van mijn kindje en de goede structuur en al het bovenstaande wil ik hem niet om het weekend bij zijn vader laten slapen. Heb gehoord en gelezen dat kinderen t/m 2 jaar dat nog niet kunnen begrijpen en dat ze gewoon in hun eigen omgeving moeten zijn. In loop van de tijd kan dit mss veranderen en als ik zie dat het goed gaat kan ik hem misschien gewoon een keer een nachtje uit "logeren" laten gaan. alvast bedankt voor evt. Reacties.

Bloempje27
afbeelding van Bloempje27
8 mei 2015 - 15:23

Ik zou bij de huisarts vragen aan wie je advies zou kunnen vragen hierover. Wat wil je ex zelf? Misschien heeft hij er wel helemaal geen belang bij aangezien hij toch al weinig vadergevoelens heeft. Kun je het hem wel toevertrouwen? Anders kun je idd je ex vragen een paar uur op visite te komen. Maar goed... of dat ideaal is kun je je ook afvragen.

Als je het ouderschap wel wilt delen, zou ik kiezen voor een paar uur op zaterdag/zondag en een paar uur door de week. Maar als hij ook moet werken overdag dan komt je al snel op avonden uit, wat met zo'n kleintje geen optie is. Dan kun je kiezen voor een hele dag in het weekend, en dan op tijd thuis zijn voor de nacht. Voor je kleine is het helemaal niet verkeerd als hij overdag bij zijn papa zou slapen, kinderen gaan nl ook naar de opvang wat ook geen problemen geeft. Als je kindje een vaste slaapplek heeft kan hij prima wennen aan zijn bedje bij zijn papa. Wel zou ik de nachten nog even niet doen.

Succes!

Aline88
afbeelding van Aline88
14 apr 2015 - 12:08

Wat vervelend sasa25.

Ik zou je graag helpen, maar ik heb hier geen ervaring mee. Ik wens je veel sterkte toe in deze moeilijke tijd.

Zwangerschapspagina Banner

Zwangerschapspagina Banner

Zwangerschapspagina Banner