Een heel gecompliceerde situatie

4 reactie(s) / 0 nieuw
Laatste reactie
Dennisol
afbeelding van Dennisol
6 mrt 2016 - 18:20
Een heel gecompliceerde situatie

Eerst even een kort voorverhaal , ik ben Dennis en gelukkig getrouwd met een Roemeense vrouw, samen hebben we een wolk van een dochter. Wij zijn zelf niet zwanger, al voelt dat nu op het moment wel zo, en daar is behoefde aan een korte uitleg.

Een paar dagen terug stond mijn hoogzwangere schoonzus bij ons op de stoep zonder dat we van haar komst wisten. Ze moest vluchten voor huiselijk geweld en meerdere dingen die ik hier maar even terzijde laat. Maar onmogelijk voor haar om ergens in Roemenie een beschutte plek te vinden, had ze geen andere optie om hierheen te komen met een vreemde die toevallig deze kant op zou gaan( dat is gelukkig goed gegaan).

En nu zijn we uiteraard naar de gemeente gegaan, maar die zagen dat toch heel anders, en stonden niet open om een helpende hand te bieden. De deur aan die kant ging dus dicht, dus nu komt het helemaal op onze schouders, en wij hebben het echt niet breed maar dat terzijde.

Nu komt mijn vraag zijn er mensen hier die een of andere manier weten wat ik kan doen of heen kan gaan om hulp hiermee te krijgen. We moeten ten eerste nog alles hebben voor de baby en we kunnen dat nooit betalen, ook straks de bevalling weet echt niet hoe dat zal moeten gaan, en wie de rekening krijgt.

Ik kan toch onmogelijk deze zwanger schoonzus weer op de bus gaan zetten en weer naar huis sturen waar haar alleen maar geweld staat te wachten, en wat nog niet meer. En dan heb ik het nog niet eens over waar ik dan de baby heenstuur ik kan dat niet over mn hart verkrijgen.

Dus aub als u iets weet of zelf ons een weg kan wijzen zou ik u eeuwig dankbaar zijn, en niet alleen ik.

 

Vriendelijke groet,

Dennis Oldenburg

 

 

NIA 0002
afbeelding van NIA 0002
12 aug 2016 - 12:33

Wat verlate reactie. Ik hoop dat een hoop op zijn plaats is gevallen de afgelopen tijd. Van mij nog een tip. Kijk op marktplaats! Daar zijn zat spullen gratis af te halen ook voor pasgeboren baby's. Zoals commodes, bedjes, matrassen, e.d. Wellicht goed schoonmaken en wat schilderwerk. Maar om de kosten hoef je het niet te laten. Heel veel succes met alles.

lieke1989
afbeelding van lieke1989
6 mrt 2016 - 22:48

Na wat googlen kom ik dit tegen : gvz regeling. Ik zou hier even naar kijken op Google. Dit gaat over vreemdelingen die toch zorg nodig hebben maar geen verzekering kunnen afsluiten.

lieke1989
afbeelding van lieke1989
6 mrt 2016 - 22:39

Erg lastige situatie. Zover ik weet heeft je schoonzus in ieder geval recht op Hulp van verloskundige en kraamzorg, dus ik zou beginnen bij de verloskundige.ga met haar mee om de situatie uit te leggen en vraag of zij instanties weet die kunnen helpen met de Baby uitzet ect.kwa verdere kosten weet ik het ook niet maar ik denk dat de verloskundige je misschien wel op weg kan helpen om de juiste instanties te vinden.