Dilemma beschermende partner

MEDEDELING: WIJ is gestopt met het Forum op WIJ.nl. Per 1 april kun je hier niet meer terecht om in contact te komen met andere zwangere vrouwen en moeders met jonge kinderen. Dit is wel mogelijk bij WIJ op Facebook en Instagram. Zien we je daar?

2 reactie(s) / 0 nieuw
Laatste reactie
Roos-1989
afbeelding van Roos-1989
15 apr 2019 - 21:26
Dilemma beschermende partner

Ik heb een hele lieve man maar soms kan hij wat paranoia zijn. Hij kan zich een beetje verliezen in conspiracy theorieen enz. Toen onze dochter 2 was was ze een periode wat bang voor mannen, in het bijzonder mijn vader. Mijn man was er toen van overtuigd dat mijn vader haar iets heeft aangedaan. Mijn vader is wat gesloten dus ik kon mijn man niet met100% zekerheid zeggen dat mijn vader ooit zoiets zou doen (wanneer kan je dit wel?). Nu is mijn dochter 4 en gaat ze voor het eerst sinds jaren bij mijn ouders logeren. Mijn man is hier gespannen over en vraagt mijn dochter vaak wat ze van het logeer partijtje vind. Mijn man verteld me net dat mijn dochter aan hem heeft verteld dat mijn vader haar onzedelijk heeft betast. Mijn man zweert dat hij het gesprek niet gestuurd heeft. Ik was er niet bij dus ik kan er niets over zeggen. Als ik met haar praat is er niets aan de hand, maar dat zegt natuurlijk ook niets. Wat is nu wijsheid? Hoe ga ik dit gesprek met mijn dochter aan? Moet ik het gesprek aan gaan? Ik wil mijn man serieus nemen maar als het aan hem ligt komt mijn dochter nooit buiten onze cocon. En.. Wat nou als het wel zo is en ik heb niets gedaan...

best-1333056
afbeelding van best-1333056
24 apr 2019 - 21:07

Dat je man je dochter beschermt, daar is niks mis mee. Dat hij je vader niet vertrouwd is echter een ander verhaal. Ik zou een gesprek met je dochter en je partner samen adviseren. Er is een verschil tussen bijvoorbeeld verschonen na een ongelukje en daadwerkelijk onzedelijk betasten bijvoorbeeld. Stel open vragen aan je dochter en schakel eventueel hulp in van bijvoorbeeld je huisarts. Blijkt er nou niks aan de hand te zijn, dan is het misschien handig om je man een cursus loslaten voor vaders van dochters.