bezoekrecht?

34 reactie(s) / 0 nieuw
Laatste reactie
Siemsmama
afbeelding van Siemsmama
2 feb 2009 - 15:28
bezoekrecht?

Hallo allemaal,

ik ben 6 maanden geleden bevallen van een prachtige jongen, Siem. De vader van Siem, G. en ik zijn uit elkaar gegaan toen ik 5 maanden zwanger was (mijn beslissing). Tot de geboorte heb ik G. toen nog 3 keer gezien, waaronder 1 keer om het kind te laten erkennen (ook op mijn aandringen).

Toen Siem geboren was heb ik met G. afgesproken dat hij 1 keer per week langs zou komen om zijn kind te zien. Na 2 maanden ofzo begin hij toen al over dat Siem in het weekend naar hem toe moest. Ik gaf borstvoeding en nog belangrijker, ik vond (en vind nog steeds) dat Siem daar veel te klein voor was (en is).

Nu ben ik door alle stress gestopt met de borstvoeding. Gelijk begint G. weer over het meenemen van Siem. Maar dat mag hij toch helemaal niet als ik dat niet wil? Ik dacht dat hij door de erkenning de plicht heeft om te betalen (waar hij ook mee gestopt is omdat hij "kosten moet gaan maken om zijn recht te laten vastleggen") en het recht om zijn kind te zien. En zien lijkt mij toch echt iets anders dan meenemen.

Is er iemand die dit ook heeft meegemaakt? Of misschien een paar tips voor mij heeft?

kaatje12
afbeelding van Anoniem
9 mrt 2009 - 15:17

Het was ook niet lullig bedoeld, hoor. Ik moest er alleen een beetje om lachen.

En zo gaat het toch super??

Kunnen jullie er alle 3 langzaam aan wennen.

Steeds een stapje verder.

En geloof het of niet, maar na een tijdje begin je de tijd die je even voor jezelf hebt te waarderen.

Siemsmama
afbeelding van Siemsmama
9 mrt 2009 - 11:51

het gaat niet om die doek, het gaat er om dat hij zomaar ergens gaat staan zonder te kijken. En Siem kruipt nu zo ongeveer sneller dan het licht, dus voor je het weet sta je boven op hem.


Maar goed, had dus zaterdag gesprek met G. En ik heb hem in ieder geval kunnen overtuigen dat Siem nu nog echt te klein is om een weekend weg te gaan. We gaan langzaam toe werken naar het feit dat G Siem zometeen een dagje meeneemt. Maar daarvoor moet Siem eerst aan G wennen en andersom.


G gaat nu eens per week op wisselende tijden komen. Zo kan hij eerst een paar keer helpen met eten geven, badderen, in bed stoppen, wandelen enzovoorts. daarna kan hij dat alleen gaan doen. Als dat dan weer goed gaat, dan zou Siem ook een dagje naar G kunnen...

Siemsmama39881.452974537

Lilypie Fifth Birthday tickers Lilypie Angel and Memorial tickers Lilypie Second Birthday tickers Lilypie Pregnancy tickers

kaatje12
afbeelding van Anoniem
7 mrt 2009 - 10:26

Tja, dat is natuurlijk je goed recht om zo te denken.

Mijn kids waren 1 en 3 toen wij uit elkaar gingen. En ze zijn gewoon vanaf weekend 1 naar papa gegaan. Wie ben ik omdat tegen te houden??

En in het begin waren Floor zn ouders er ook vaak.

Zodat ie ook wat hulp had.

Maar verder heb ik moeten leren loslaten en Floor moeten leren zn verantwoordelijkheden te nemen.

En als ik jou stukje lees, denk ik dat je het heel moeilijk vind om het los te laten. Wat ook begrijpelijk is. Want als je goed leest, waar gaat het dan eigenlijk om???

Omdat hij op een doek staat

(sorry, maar moest er eigenlijk wel een beetje om lachen)

Maar goed, als G er akkoord mee gaat om steeds naar jou te komen, is dat prima natuurlijk. Maar probeer er gewoon niet met je neus bovenop te zitten. Laat ze lekker samen dingen ondernemen. Laat hem lekker met Siem naar buiten gaan.

Want het wordt alleen maar moeilijker als jij er steeds bovenopzit. Voor hem om een band op te bouwen, omdat ie het idee heeft nooit iets goed te doen.

Voor jou om Siem na 2 jaar opeens wél een weekend mee te geven. Laat ze elke week een uurtje samen zijn. En breidt dat wat meer uit, zodat voor jullie alledrie de stap straks niet zo groot is.

Siemsmama
afbeelding van Siemsmama
7 mrt 2009 - 09:48

ik heb vanavond een afspraak met G. Zijn moeder en mijn ouders gaan ook mee. G. was gisteren bij ons op bezoek bij Siem en hij heeft met mij geen enkel woord gesproken. Ik heb het echt geprobeert. praten over Siem en over neutrale onderwerpen maar krijg gewoon geen enkele reactie.


Ik vind eigenlijk niet dat ik heel onredelijk ben als ik wil dat Siem eerst een beetje voor zichzelf op kan komen, zeggen als hij wil eten en of hij wel of niet met de bal wil spelen, voordat hij naar G. toe gaat. Ook vind ik het wel erg fijn als Siem niet meer alles in zijn mond stopt, G gaat steeds met zijn schoenen op Siems doeken en speelgoed staan en heeft dat helemaal niet door. Ik was het daarna gelijk, maar echt fris vind ik dit niet.


Dus zeker nog anderhalf jaar, tot Siem 2 jaar is, komt G. maar naar ons toe.

Lilypie Fifth Birthday tickers Lilypie Angel and Memorial tickers Lilypie Second Birthday tickers Lilypie Pregnancy tickers

kaatje12
afbeelding van Anoniem
5 mrt 2009 - 15:30

ANGIE...

Leuk man... Nog 3 jaartjes en je hebt altijd vaste oppas

Nee, maar dat gaat vanzelf, hoor. Naomi zal wel helemaal weg van dr kleine broertje zijn. Ideaal... Overdag alle aandacht voor beeb, als Naomi naar school is, 'savonds wat extra aandacht voor Naomi.

Tja, 2e partners blijven altijd nieuw

Maar we dwalen af...

Sorry...

angie77
afbeelding van Anoniem
5 mrt 2009 - 09:09

@ kaatje de mijne is ook niet zo nieuw meer hoor deze maand kennen we elkaar alweer 6 jaar;)

angie77
afbeelding van Anoniem
5 mrt 2009 - 09:07

hoi sonnetje jah naomi vind het ook heel erg leuk , zakl wel ff wennen zijn weer dat kleine spul allemaal , en hoop dat naomi straks niet zo jaloers is als de kleine man geboren is want jah ze is toch 11 jaar enigst kind geweest dus ben daar soms wel bang voor betrek haar er ooik zoveel mogelijk bij als ze er is want ze gaat op donderdam,vrijdag en zaterdag naar der vader althans dan is ze bij hem dus tyd zat dat vind ik trouwens wel een voordeel hoor aan de ene kant dat ze al wat ouder is wil straks mn aandacht zoveel mogelijk verdelen maarjah ik zal me mischien druk om niks maken we zien het allemaal wel hoe het loopt groetjes angie

sonnetje
afbeelding van sonnetje
3 mrt 2009 - 09:39

Hallo,

Siemsmama : Het is echt een rouwproces waar jij zelf ook doorheen moet.

Je voelt nu eenmaal het oer moedergevoel naar Siem toe en wilt hem tegen alles beschermen.

Ook naar G. toe..

Omdat jij een heel rot gevoel heeft naar hem toe.

Ik zal het toch langzaam wel opbouwen, maar vind dat Ka gelijk heeft dat je hem ook zijn manier moet zoeken om met Siem om te gaan en een band op te bouwen met hem.

Ik heb zelf 3 wat oudere kids , 12, 11 en 7 jaar uit een eerder huwelijk. Heb dus niks met erkennen te maken gehad. En alimentatie en omgangsregelingen zijn dat bijna natuurlijk. Hier ook eerste jaar zoeken en zoeken. Vol van emoties..

Tijd is een geneesmiddel en ook acceptatie.. En natuurlijk is het hier nog wel eens dat ik denk jeetje ik baal van hem.

Maar verder gaan we goed met elkaar om..

Blijft toch de vader...

Angie leuk dat Naomi nog een broertje of zusje krijgt.

Marijn is mijn vierde kindje..

Van mijn nieuwe relatie..

Ze vonden het geweldig nog een broertje erbij..


kaatje12
afbeelding van Anoniem
2 mrt 2009 - 15:19

Hoi...

ANGIE...

Leuk dat je zwanger bent!!!

Ons jongste mannetje is ook van mijn 'nieuwe' vriend (zo nieuw is ie niet meer, hoor)

Leuk!!!

SIEMSMAMA...

Maar je moet hem ook de vrijheid kunnen geven om het hem op zn eigen manier te laten doen. Laat hem maar uitzoeken en ontdekken hoe leuk jullie kindje is.

Floor doet ook alles anders dan ik, maar is niet per defenitie een slechtere ouder.

En Floor is ook pas echt vader geworden toen ie alleen met de kids was.

Voor die tijd deed ik ook alles en vond ie dat met name wel erg makkelijk.

KAREN...

Dat is ook niet echt een makkelijke situatie.

Maar je zou in het begin het bezoek bij jou kunnen plannen. En dan van lieverlee uitbreiden. Misschien vind je ex het wel hartstikke leuk om een uurtje naar buiten te gaan met de kinderwagen...

Ik vind dat je ook een beetje vertrouwen moet hebben in je ex, als vader. En wie weet kun je iets regelen met je ex en diens ouders???

Dat blijven per slot toch de opa en oma.

Joost en Roos gaan nog altijd iedere woensdag naar Floor zn ouders toe. Juist omdat ze een opa en oma nodig hebben.

angie77
afbeelding van Anoniem
1 mrt 2009 - 14:56

oei karen das vervelend gelijk al gezeur over bezoekregeling terwijl t kind nog geboren moet worden zijn je vriend en jij nog wel samen of begrijp ik t nou verkeerd ???

Karen..
afbeelding van Karen..
1 mrt 2009 - 14:51


Ik begrijp helemaal wat je bedoeld, dat het nog neit vertrouwd voelt om hem een weekend mee te geven. Toch is het belangrijk dat ook hij een band krijgt met Siem. Dus denk dat je er goed aan doet zoals nu af te spreken wanneer hij bij jullie komt.


Ik heb zelf een dochter van 11 maanden en mijn vriend en ik wonen apart. ik vind haar ook nog te klein om een heel weekend naar hem toe te gaan. 1 nachtje in het weekend slaapt ze daar. Niet dat hij niet voor haar zorgt maar hij heeft nog 2 kinderen, dus behoorlijk druk..ik ben nu ook in verwachting en discussies beginnen nu al over een bezoeksregeling..Vind dit heel lastig!


Weet wel dat het jou kind is en jij moet doen waar je je goed bij voelt!!


Succes!

angie77
afbeelding van Anoniem
1 mrt 2009 - 13:59

jah oke das ook niet goed neej dan zou ik er ook weinig vertrouwen in hebben om hem mee te geven dan denk ik dat je dat zo goed oplost door hem bij jou thuis te laten komen om zn zoon te bezoeken want 7 maanden is idd erg klein nog jah .. mijn dochtertje was 3 toen wij gingen scheiden dus das al een stuk groter en toen wij net gescheiden waren ging alles ook niet zo soepel als nu hoor veel ruzie hadden we ook en er kwam veel jaloezie bij kijken en nu gaat alles gewoon een beetje zoals t hoort maarjah ze is ook al een tiener nu dus wat zelfsstandiger ook nou meid kop op en hoop dat alles een beetje soepel zal gaan voor jou en je kleine vent want een stressvol leven is ook niet fijn voor jou en de kleine niet sterkte ermee groetjes angie

Siemsmama
afbeelding van Siemsmama
1 mrt 2009 - 13:02

ik weet t, een band hebben met je vader is ook erg belangrijk. Heb nu met G. ook afgesproken dat we eerst nog eens gaan praten zonder advocaten erbij.


ik wil gewoon graag eerst zien dat G normaal en goed met Siem om kan gaan. Nu vindt hij Siem 5 minuten leuk en dan gaat hij weer koffie drinken en laat Siem alleen in een draaistoel zitten. Hij ziet gewoon niet dat een jongetje van 7 maanden niet alleen in een stoel kan blijven zitten.


Als Siem groter is en G hem aan zou kunnen, dan kunnen we kijken of Siem mee kan naar G's huis. Maar tot die tijd komt G maar gewoon bij mij enSiem op bezoek als hij Siem wilt zien.

Lilypie Fifth Birthday tickers Lilypie Angel and Memorial tickers Lilypie Second Birthday tickers Lilypie Pregnancy tickers

angie77
afbeelding van Anoniem
1 mrt 2009 - 11:23

hoi... ik ben het wel een beetje met kaatje eens moet ik je eerslijk vertellen


vben zelf ook gescheiden en heb ook een voogdijzaak gehad met betrekking tot mijn dochtertjhe van nu 11 en ik vind gewoon dat een vader net zo veel recht op zn kind heeft als een moeder en mischien vind je siem nu nog te jong voor hele weekenden kan ik me ook wel voor stellen trouwens maar uit eindelijk ontkom uje er toch niet aan plus daarbij kan je kind er later erg veel last van hebben als hij zijn vader niet te zien krijgt ik spreek uit ervaring ik vben nu zelf 31 en mijn broertje 25 en onze vader heeft nooit naar on omgekeken en dat doet soms nog pijn .


een vader is erg belangrijk voor een kindje meis besef dat goed


en het word echt beter als ik nu kijk naar mijn exmnan en mij wij gaan gewoon normaal met elkaar om en overleggen alles samen wat betreft naomi is ook veel beter voor t kind dan dat ie znb ouders altyd ruzie ziet maken dan gaat zown kindje ook op zn tenen lopen echt waar hoor


nou heel veel sterkte ermee ik hoop dat jullie er samen uitkomen !!!


@ kaatje leuke foto van je mannetje trouwens

kaatje12
afbeelding van Anoniem
24 feb 2009 - 10:14

Hoi...

Hier een redelijke ervaren mama, die 2 kindjes heeft uit een eerdere relatie.

Mijn ex heeft allebei de kindjes erkend. Met het erkennen van de kindjes neem je vrijwel vaak de achternaam van je vriend aan. Erkennen geeft je vriend de plicht om voor zijn kindje te betalen en het recht om het te zien.

Ik heb even wat opgezocht :

Wat zijn de gevolgen indien het kind wordt erkend?

Bij erkenning ontstaat tussen de vader en het kind een juridische band, ook wel familierechtelijke betrekking genoemd. Hieruit vloeit ondermeer een onderhoudsplicht voort, maar ook bijvoorbeeld een recht op een nalatenschap.

Maar wil je hem nu echt alleen als financiele geldschieter??

Wel het geld, maar geen contact??

Dat vind ik ook wel een beetje cru.

Verder kun je tot je kind 7 jaar is, samen het ouderlijk gezag aanvragen. Je hoeft daarbij dus helemaal niet meer samen te wonen.

Je kunt als wettige ouders altijd het gezag aanvragen.

En verder wil ik je nog zeggen...

Probeer ook een beetje je eigen gevoel in de koelkast te zetten. Het is en blijft ook zijn kindje. En hoe je het wend of keert, op een dag komt er toch een verzoek tot een weekend regeling.

En jij kun je daar eindeloos tegen blijven verzetten, maar doe je daar Siem niet ontzettend tekort mee??

het is en blijft zijn vader. En misschien niet meer de man waar jij van houdt, maar dat hoeft ook niet. Zorg dat je samen op een goede regeling komt. Laat G een band met zn kind opbouwen.

En je kunt het natuurlijk ook omdraaien. Hij betaalt nu niet meer, omdat ie geen omgangsregeling heeft met Siem.

Het beste kun je ook een mediator in de hand nemen. Zij kan voor jullie bemiddelen. En een goede omgansregeling voor jullie maken.

Dit kun je natuurlijk geleidelijk opbouwen.

Weet je, als je het allemaal wat soepeler laat verlopen, voelt Siem ook dat het met jou beter gaat.

En wat voor voorbeeld geef je je kind mee??

Okee, dan doet G het anders als jij, maar is ie daarom een minder goede vader??

Geef het een kans. Zo krijg je zelf ook weer wat meer lucht.

Hier was het het 1e jaar ook een drama, hoor. Het is ook iets waar je naartoe moet groeien.

Maar uiteindelijk gaat nu alles gewoon goed. Joost en Roos gaan elke vrijdag naar Floor. De ene week blijven ze tot zaterdag ochtend, het andere tot zondagavond.

Ik vind het belangrijk dat mijn kinderen zien dat hun vader en ik nog normaal met elkaar om kunnen gaan.

Je hoeft elkaar niet leuk meer te vinden, maar je moet wel respect voor elkaar hebben. Omwille van je kind.

Ik neem aan dat je Siem toch op wil voeden tot een leuke jonge vent??

En niet tot iemand die jou later zal verwijten dat ie zn vader niet mocht zien.

Succes ermee.

Siemsmama
afbeelding van Siemsmama
4 feb 2009 - 22:14

dank jullie wel voor jullie steun!


Ik kreeg net een mailte van G., hij komt pas volgende week vrijdag weer langs. ik hoop echt dat ik het dus de komende week een beetje rustig krijg, G.-technisch. Mooi een weekje om aan mn dossier te gaan werken (wat ik eigenlijk vandaag al van plan was, maar toch uitstel omdat het wel een beetje naar voelt), de beste advocaat te zoeken die er is en natuurlijk onwijs van mn ventje te genieten.


Ik moet wel echt nog wat rustiger worden. Siem voelt mijn spanning heel goed aan. Hij was bijna zo ver dat hij doorsliep, om 5 uur de eerste voeding, nu wordt ie weer vaker wakker en is hij ook huileriger.


Er over praten met anderen helpt al een heel stuk om voor mijzelf duidelijk te krijgen wat ik allemaal wel en niet wil. Dank dat jullie willen luisteren en ook met me mee willen denken!

Lilypie Fifth Birthday tickers Lilypie Angel and Memorial tickers Lilypie Second Birthday tickers Lilypie Pregnancy tickers

sas76
afbeelding van sas76
4 feb 2009 - 21:43

Hoi Siemsmama,


Ineke had het je al verteld, maar ik weet ook heel zeker dat G. geen rechten heeft door die erkenning. Ik ken de situatie gelukkig zelf niet, maar dit weet ik wel: Hij/jullie hadden dat dan na de geboorte zijn rechten (én plichten!!) bij de kantonrechter vast moeten laten leggen óf getrouwd moeten zijn. Zorg inderdaad voor een goede advocaat en een dik dossier, dat helpt!


Heel veel sterkte, ik wens jullie snel veel rust toe!
Marisje
afbeelding van Marisje
4 feb 2009 - 16:44

Hey mama van Siem

Ik heb geen ervaring en ook geen idee wat je rechten en plichten zijn maar wil je even heel veel sterkte wensen de komende tijd. Het is jou kindje en je bent nu al een top mama dat je zo voor hem vecht!!!

En trouwens wat een leuke naam hij staat ook op mijn lijstje met jongensnamen!!!!

Groeten Mariska

Siemsmama
afbeelding van Siemsmama
3 feb 2009 - 22:13

G. is gelukkig niet gewelddadig. Denk alleen af en toe dat hij totaal geen gevoel heeft. Snap niet wat ik in hem zag, maar zo lang kende ik hem ook nog niet toen ik zwanger van hem werd. Ben nu blij dat ik toen ik 5 maanden zwanger was toch de knoop heb doorgehakt om het uit te maken en niet verder te zoeken voor een huisje voor ons beide. Nu woon ik lekker bij mn ouders in het dorp. Mn eigen huisje met Siem op een kwartier lopen van de grootste steun die je maar kan hebben, mn moeder.


Ik vind het niet leuk als G. langskomt, maar ik snap best dat iemand zo'n leuk jongetje als Siem graag wil zien. Ik vertrouw hem alleen niet met mijn kind. Hij heeft hem al 2 keer laten vallen en al best vaak bijna. Ik hou Siem altijd in mijn blikveld als G. er is, ga zelfs niet even naar de wc. Misschien ben ik iets te voorzichtig, maar liever dat dan dat er ooit iets gebeurd met mijn kleine ventje.

Lilypie Fifth Birthday tickers Lilypie Angel and Memorial tickers Lilypie Second Birthday tickers Lilypie Pregnancy tickers

babyluck
afbeelding van babyluck
3 feb 2009 - 22:02

ach meis toch ik kan je alleen maar sterkte wensen vanuit deze kant


en veel kracht ....... dat zal je hard nodig hebben.


Mijn vriendin heeft "gewonnen" inzover (moest zelfs vluchten naar buitenland) dat hij een contact verbod heeft en straat verbod dan mag ie meteen 3 jaar zitten (had ie nog voorwaardelijk was al geen lekkertje ...) zij bleef kalm........ documenteerde alles, belde meteen politie ... dus zodra hij je bedreigt of zo bellen !!! het is jouw kind......... jij hebt hem gebaard.


Ik zit weer in heel andere situatie.......... ik woon nog steeds bij me ex in huis (hij kan en mag me er niet uitzetten) maar hij was meteen van kind hoort bij de moeder en logeren kan altijd maar ik vind haar nu nog te klein (bijna 2 is ze)
liefs Ineke en Lisa x
Siemsmama
afbeelding van Siemsmama
3 feb 2009 - 21:56

ik vind het juist fijn dat je jer er mee bemoeid. Het is voelt erg goed dat er meer mensen vinden dat ik niet heel raar ben omdat ik het niet normaal vind dat G. Siem mee wilt nemen.


Ik spreek vanaf nu altijd met G. af bij mijn ouders. dan is iig mijn moeder erbij en vaak ook nog mijn vader. Mijn moeder kan een stuk rustiger blijven, uiterlijk dan... Ik had vanaf zaterdag toen ik wist dat G. maandag kwam, totdat G. gisteren weer naar huis ging buikpijn, zweethanden en verhoogde hartsl*g. Ik begin gewoon echt bang te worden voor elke keer dat ik hem zie of spreek. Bang voor wat hij nu weer verzonnen heeft...

Lilypie Fifth Birthday tickers Lilypie Angel and Memorial tickers Lilypie Second Birthday tickers Lilypie Pregnancy tickers

babyluck
afbeelding van babyluck
3 feb 2009 - 21:49

maak ene backup van je mobieltje (alle smsjes enzo )
liefs Ineke en Lisa x
babyluck
afbeelding van babyluck
3 feb 2009 - 21:48

en ik vind als hij idd geen alimentatie betaald dus ook al helemaaal geen recht heeft op bezoek (laat staan meenemen)


zorg ook dat je niet alleen bent als hij komt je bent ook nog onder invleod hormonen ... probeer relaxed te blijven blijf rationeel......... en vooral KALM en zorg dat je een DIJK van een advocaat hebt .... zeker omdta hij jurist is


sorry ik bemoei me er nu mee maar ik heb van dichtbij meegemaakt en dat was erg heftig ................dus ik probeer je te behoeden voor "domme dingen" onder invleod van je stemming
liefs Ineke en Lisa x
Siemsmama
afbeelding van Siemsmama
3 feb 2009 - 21:48

oke, dank je. Ik ga morgen gelijk beginnen. gelukkig heb ik alle mailtjes en smsjes van hem bewaard, dus kan ook redelijk wat met terugwerkende kracht opschrijven.


Pfff, ik had zo graag gewoon een kind gekregen met iemand waar ik de rest van mn leven gelukkig mee was...

Lilypie Fifth Birthday tickers Lilypie Angel and Memorial tickers Lilypie Second Birthday tickers Lilypie Pregnancy tickers

babyluck
afbeelding van babyluck
3 feb 2009 - 21:45

ja alles doen meid alles
liefs Ineke en Lisa x
Siemsmama
afbeelding van Siemsmama
3 feb 2009 - 21:43

G. is ook begonnen met het maken van een "dossier". Hij is jurist en praat nu dus ook erg tegen mij in juristentermen. Mijn vader heeft mij ook al aangeraden om alles te gaan opschrijven maar weet niet zo goed wat dat alles zou moeten zijn. Moet ik opschrijven hoe vaak en hoe laat G. komt (altijd een half uur later dan afgesproken...)? Of alleen de dingen die we hebben afgesproken? En moet ik ook opschrijven hoe Siem op hem reageert (hij is bang voor hem!)?

Lilypie Fifth Birthday tickers Lilypie Angel and Memorial tickers Lilypie Second Birthday tickers Lilypie Pregnancy tickers

babyluck
afbeelding van babyluck
3 feb 2009 - 21:36

oja ................... DOCUMENTEER ALLES!!!!! NEEM DINGEN OP ALLES ZWART OP WIT.... daar sta jij sterk mee (zie ik bij me vriendin)
liefs Ineke en Lisa x
babyluck
afbeelding van babyluck
3 feb 2009 - 21:35

hij kan geen ouderlijk gezag aanvragen want jullie wonen niet samen heel simpel en duidelijk ...............


mijn vriendin zit in de zelfde situatie......... (werd bedreigt en blablabla) en zij heoft nog steeds niet haar kindje te laten zien enzo.
liefs Ineke en Lisa x
Siemsmama
afbeelding van Siemsmama
3 feb 2009 - 21:33

Beste nanda, Lotje en Babyluck,


heel erg dank dat jullie op mijn bericht gereageerd hebben. Ik ben nu al weer een stuk rustiger. Heb van de week een orienterend gesprek met een advocate. Wil toch wel precies weten wat ik kan verwachten. Ik denk namelijk dat G. naar de rechter gaat om ouderlijk gezag aan te vragen. En wil toch wel weten wat ik dan nog kan doen om Siem bij me te houden.


Lilypie Fifth Birthday tickers Lilypie Angel and Memorial tickers Lilypie Second Birthday tickers Lilypie Pregnancy tickers

babyluck
afbeelding van babyluck
3 feb 2009 - 20:00

ik zit in het zelfde schuitje ..... ik en mijn ex partner hebben bij de rechtbank gezamelijk zeggenschap laten vast leggen (is iets anders dan erkennen) dat geeft hem RECHTEN en tot die tijd .... heb heel grof gezegd JIJ alle touwtjes in handen .............. en hij heeft de PLICHT om alimentatie te betalen .... juridisch gezien heeft hij nergens "recht" op ... en dta gezamelijk zeggenschap kan alleen als jullie samenwonen................


sterkte er mee het is zeker niet makkelijk ........... ik vind het echt doodzonde van je bv periode .....(gelukkig hier niet het geval maar merk wel dat de productie echt gezakt is ... maar bij mij is het geen primaire voeding meer)
liefs Ineke en Lisa x
Lotje
afbeelding van Lotje
3 feb 2009 - 11:35

Meid maak je niet te druk!!

Met erkennen hebben jullie alleen op papier laten zetten dat G de biologische vader is!! Verder betekend die erkenning nix!! Een bezoekregeling heeft ie recht op als hij jou alimentatie betaald, maar dan moet ik wel zeggen dat t vrij normaal is dat een kindje elke 2 weken een weekend bij zn vader is!! Je ex kan bv laten zien, door t maken van een mooi kamertje ofzo, dat ie wel voor zn kind wil zorgen!! Hoe moeilijk t ook is je zal Siem toch met m moeten delen....

Maar ik zou maar eens ff de rechtswinkel bellen, om te horen wat jou rechten zijn! Want zo te lezen is je ex wel heeel goed op de hoogte van alles!!

Zorg voor een goede steun!!

Heeeeeeel veel succes Lotte


Siemsmama
afbeelding van Siemsmama
2 feb 2009 - 16:09

G. komt vanmiddag al langs. Siem en ik zijn bij mijn ouders en daar komt G. ook heen met zijn moeder. (hmmm, als ik het zo zeg klinkt het echt alsof we 10 zijn, maar ik ben 24 en G. is 30...) Ik heb voordat hij langskomt dus alleen nog maar n beetje tijd om op internet wat informatie te verzamelen en een vriendin van mij probeert haar moeder te bereiken die advocaat is.


Als G. zometeen echt iets naars zegt of doet, bel ik morgen wel een advocaat ofzo, maar dat helpt nu niet echt om mijn zenuwen onder controle te krijgen.

Lilypie Fifth Birthday tickers Lilypie Angel and Memorial tickers Lilypie Second Birthday tickers Lilypie Pregnancy tickers

nanda
afbeelding van nanda
2 feb 2009 - 15:54

Hoi

Wat een moeilijke sityatie voor je. Voor zover ik altijd heb begrepen is erkennen van een kind niet genoeg om rechten op te kunnen eisen. ALs vader heb je pas rechten of als jullie getrouwd zijn of als het via de rechtbank geregeld is.

Kan je niet naar de wetswinkel bellen oid om het na te vragen. De gemeente kan je misschien ook verder helpen. Zij weten iig wat erkennen precies inhoudt en wat zijn rechten dan zijn.

Succes