Zagen jullie het ook aankomen?

MEDEDELING: WIJ is gestopt met het Forum op WIJ.nl. Per 1 april kun je hier niet meer terecht om in contact te komen met andere zwangere vrouwen en moeders met jonge kinderen. Dit is wel mogelijk bij WIJ op Facebook en Instagram. Zien we je daar?

6 reactie(s) / 0 nieuw
Laatste reactie
Heve
afbeelding van Heve
14 aug 2014 - 23:33
Zagen jullie het ook aankomen?

Voor de bevalling had ik gehoopt dat ik het zonder pijnbestrijding zou redden. Ik had me ingeprent dat ik zou rondlopen en trachten rustig te blijven en zo de bevalling doorkomen.
Tijdens de bevalling mocht ik echter niet van het ziekenhuisbed af. Dit vond ik uiterst moeilijk, vooral omdat ik nog maar twee centimeter ontsluiting had. Bij de tweede wee die ik op dat bed kreeg wist ik al... dit ga ik niet redden zonder pijnbestrijding! Hadden jullie dat ook?

mhaa-441772
afbeelding van mhaa-441772
22 okt 2015 - 12:05

mijn twee vorige bevallingen zijn beiden opgewekt: de eerste vanwege zwangerschapsvergiftiging en de tweede omdat de kleine 10 dagen te laat kwam en ik weinig leven voelde. Bij de eerste ook eerst 2 dagen al geprobeerd op te wekken met soort inwendige capsules en de hele rattaplan en toen kwam het 2 dagen voor bevallingsdatum op gang, maar zette niet echt door dus weeenopwekkers met de bekende weeenstorm, niet te doen! op gegeven moment ruggeprik zodat ik even kon bijkomen om vervolgens volgens plan weer door te gaan, maar toen kwam de kleine in nood en werd het alsnog een keizersnee(dus nog een ruggeprik:( Bij nummer 2 werd ik ook ingeleid en ging het weer niet snel genoeg met de ontsluiting en kreeg ik op tijd een ruggeprik na de weeenopwekkers en weeenstorm en toen werd het spannend of ik daarna door kon zetten voor een natuurlijke bevalling, uiteindelijk is dat gelukt, want het laatste uur ging het snel en kon ik vrij snel gaan persen. Ik weet zeker dat ik zonder ruggeprik niet meer op krachten zou komen met de weeenopwekkers. Ben nu 36 weken in verwachting van nummer 3 en ben heeeel benieuwd of ik het dit keer zonder opwekkers en ruggeprik kan gaan doen, zou fantastisch zijn maar als het nodig is ga ik gewoon weer voor een ruggeprik hoor! ik zie trouwens bij het programma van TLC ' One born every minute' dat er veel vrouwen aan het lachgas zitten, wie heeft daar ervaring mee??

kellysharita_an...
afbeelding van kellysharita_anonymized
21 okt 2015 - 22:57

mijn eerste bevalling verliep heel erg goed, en voor een eerste bevalling ook wel vlot, geen pijnbestrijding, dus met de tweede dacht ik, dat doe ik nog wel een keer zo! Nou echt niet, ik heb 2,5 uur gedaan over de laatste centimeter omdat ze veelste groot was (5230 gram) en daardoor vastzat, Ik heb geschreeuwd om pijnstilling maar door alle hectiek kon dat niet meer, dus ook weer deze zonder pijnstilling, blij ben ik er niet mee, want dit was mijn laatste bevalling, geen kinderen meer voor mij!

dikk-982048
afbeelding van dikk-982048
11 mrt 2015 - 19:45

Ook ik heb uiteindelijk gekozen voor een ruggenprik na 20 uur lang weeën en al meer dan 24 uur wakker zijn was ik dood op en vond het moeilijk om de weeën op te vangen. Uiteindelijk heeft de hele bevalling 25, 5 uur geduurd. Zonder ruggenprik had ik dat niet gered.

Bloempje27
afbeelding van Bloempje27
12 dec 2014 - 14:51

Ja... van tevoren kan het allemaal zo mooi lijken, zonder pijnbestrijding bevallen. Maar wat is het een klus en een uitputtingsslag. Onze oudste is zonder pijnbestrijding geboren in 18 uur. Maar de laatste 12 uur had ik zoveel pijn dat ik wel om een ruggeprik wilde schreeuwen. Ik heb doorgezet en was totaal uitgeput na die tijd. Bij de tweede wilde ik dit scenario absoluut niet weer. Ik heb toen de Geboorte Tens gehuurd en afgesproken dat ik snel geholpen zou worden bij het doorprikken van de vliezen en dat ik naar t ziekenhuis zou gaan als het niet zou vlotten. Dat was gelukkig allemaal niet nodig. Sven is in 4 uur tijd geboren... met een weeËnstorm op het laatst maar die vond ik heel goed op te vangen met de geboortetens. Ik had een prima bevalling en kan er nu nog met heel veel plezier op terug kijken. Ja pijn deed het wel maar het was een heel andere ervaring dat de eerste keer.

DELETED_MaryeS
afbeelding van Anoniem
4 sep 2014 - 21:45

Voor de bevalling dacht ik overal erg nuchter over. Het komt zoals het komt, elke bevalling is anders, je kunt het niet vergelijken met die van een ander, en ze lullen maar raak over hun bevalling ik zal die van mij toch anders gaan beleven. En dat heb ik dus ook inderdaad gedaan. Nadat de weeen zijn begonnen en we al 15 uur er op hadden zitten, hadden we alsnog besloten voor pijnbestrijding. De bevalling beviel totaal niet vlekkeloos omdat de weeen er spontaan mee ophielden. De weeopwekkers waren nazoveel tijd ook een hele drama. Terwijl ik in het ziekenhuis was en bij de intake nog had aangegeven dat ik in eerste instantie geen pijnbestrijding wou. "Ik wil het eerst zo proberen" hoor ik me nog zo zeggen. Maargoed toen wist ik ook nog niet dat de weeen later dubbel zo erg zou zijn en dat ik ze ook overal had zitten. Buik, rug en beenweeen. Maar de ontsluiting vlotte ook niet en werd het een ruggenprik. En het was me een behoorlijk opluchting.