Ruggenprik

MEDEDELING: WIJ is gestopt met het Forum op WIJ.nl. Per 1 april kun je hier niet meer terecht om in contact te komen met andere zwangere vrouwen en moeders met jonge kinderen. Dit is wel mogelijk bij WIJ op Facebook en Instagram. Zien we je daar?

20 reactie(s) / 0 nieuw
Laatste reactie
cis-19-05-81
afbeelding van cis-19-05-81
17 apr 2015 - 18:53
Ruggenprik

Hoi Hoi, Mijn vraag is hebben jullie een ruggenprik gehad tijdens de bevalling en hoe hebben jullie dat ervaren ????? Zelf heb ik er ook 1 gehad. met mijn bevalling van ons eerste kindje (zoontje)

doompjuh
afbeelding van doompjuh
26 sep 2016 - 12:23

ben inmiddels van nummer 2 bevallen 3 wk geleden. werd weer ingeleid maar ok hier weer een ruggeprik gevraag toen de eerste heftige weeen zich melden en  er een tvscherm door een wee sneuveldede.  werd met 30 min gezet alleen iets minder goed gegaan omdat het draadje waar de ruggenprik door heen gaat ietsje verschoven was dus was een been heel erg verdoofd en de ander niet genoeg door het ophogen van de verdoving is dat gelukkig goed gekomen maar het heeft na de bevalling wel lang geduurdt voor ik uberhoud van bed af kon.. maar verder ik heb wel zelf kunnen persen en de weeen gelukkig niet zo erg meer gevoeld. ik hoorde de verlosundige nog zegegn dit is de eerste keer dat ik het zo relaxte bevaling mee maak.

en ik zeg ook nog  maals moest ik het over doen  zou ik weer voor de ruggeprik keizen .

Proudmom89_anon...
afbeelding van Proudmom89_anonymized
25 sep 2016 - 10:46

Heb 6 jaar geleden bij mijn zoontje verplicht een ruggenprik moeten hebben. Na de bevallen heb ik nog heel erg veel last gehad van de plaats waar de naald had gezeten en ben toen nog terug gemoeten na het ziekenhuis om te controleren of ze niet iets vergeten waren uit te halen.. nu 6 jaar laten gaat het goed maar met de maandelijkse periode is mijn rug nog steeds heel gevoelig..

Ondanks dat was ik toen heel erg blij dat ik toen de prik kreeg omdat ik anders niet meer in staat was geweest om mijn bevalling te doen Ivm twee weken voor weeën en dus bijna niet slapen...

teaparty
afbeelding van teaparty
24 sep 2016 - 21:33

Omdat mijn kleine zich met 35 weken weken aandiende moest ik sowieso bevallen in het ziekenhuis en werd ik aan allerlei monitoren vastgelegd wat ervoor zorgde dat ik me nauwelijks kon bewegen. Na een paar uur stilliggend weeen opvangen kon ik er niet meer tegen en heb ik een ruggenprik gevraagd. Dat was fantastisch. Ik voelde de weeen nog wel, maar kon wel weer blijven liggen zonder gek te worden. Naderhand totaal geen last meer van gehad

kari-1132042
afbeelding van kari-1132042
27 aug 2016 - 17:07

Ik heb ook een ruggenprik gehad. Is echt super! Ik had namelijk al 4 nachten weeën dus had 4 nachten niet geslapen, ik was echt kapot. Door de ruggenprik kon ik even slapen zodat ik weer kracht en energie had om mijn kleine man op de wereld te zetten.

doompjuh
afbeelding van doompjuh
10 aug 2016 - 21:42

in een woord  hemels. ik had pre-eclampsie  en werd daardoor eerder ingeleid daardoor kreeg ik een weeen storm die ik totaal niet aan kon op dat moment(hyperventileren). echt een geluk dat de ruggeprik bestaat ,het ging meteen een stuk beter enik zou he nu bij nr 2 weer doen alleen is het de vraag of ik het red aangezien nr 1 met drie uur dr was.

tali-1009840
afbeelding van tali-1009840
27 jul 2015 - 10:53

Ik heb een ruggenprik gehad en ik vond het super!
Ik kon na mijn weeënstorm op kracht en tot rust komen voor het persen door mijn ruggenprik.
ik overdrijf niet als ik zeg dat ik geen pijn heb gehad tijdens de bevalling. Zelfs niet bij het persen en toen hebben ze de ruggenprik uitgezet! Dus voor mij persoonlijk was het een goede keuze!

Nissie29
afbeelding van Nissie29
31 mei 2015 - 13:15

Ook ik heb een ruggenprik gehad bij me zoontje. Ik wou totaal geen ruggenprik of andere pijn bestrijding, maar mijn weeën waren al verder als mijn ontsluiting dus werd me wel geadvisseerd. Al voelde ik me meer gedwongen.... Ik had om de minuut weeën die langer duurde als 2 minuten maar had naar 4 uur pas 1cm ontsluiting (voorgaande weeën niet mee gerekend). Daarbij sliep ik al een paar nachten weinig tot niet waardoor ze het noodzakelijk vonden dat ik een ruggenprik nam met wee opwekkers om het te laten vorderen zonder dat mijn lichaam helemaal op zou raken. Het zetten van de ruggenprik vond ik echt een erg pijnlijk! Naar 4 verdovingen voelde ik het nog en heb ik uit eindelijk gezegd dat ze hem er gewoon in moesten zetten. Dit was natuurlijk geen fijn gevoel! Artsen waren ook erg verbaasd dat ik naar 4 verdovingen nog steeds alles heel goed voelde. Zelf ben ik dit gewend want bij eerdere ingrepen en tandarts bezoeken is gebleken dat ik ook altijd meer nodig heb als een gemiddeld persoon. Ze hebben het ook gelijk maar even in mijn dosier gezet. Moet wel eerlijk zeggen toen de ruggenprik eenmaal zat vond ik het wel fijn, kon even rusten en mezelf weer herpakken want was erg moe. Nu in verwachting van ons dochtertje en hoop dat ik dit keer geen pijn bestrijding nodig heb maar als ze me een ruggenprik zouden adviseren zou ik niet weer tegen stribbelen. Heb er bij me zoontje niks aan overgehouden en me zoontje zelf ook niet dus alleen het zetten heb ik als niet prettig ervaren. Had alleen dat mijn lichaams temperatuur de eersten weken erg laag bleef maar omdat het verder goed met me ging zagen ze daar geen kwaad in. We zullen zien hoe het in september gaat!

CatharinaBaby
afbeelding van CatharinaBaby
31 mei 2015 - 11:43

Hoi allemaal,

 

IK lees even mee over de ruggenprik... Ik twijfel of ik het eventueel wil hebben als ik het op dat moment denk te willen... Heb nu veel last van de buik (diastase), dus wellicht geeft het wat ontspanning dan. Maar ik heb zelf altijd al rugklachten en migraine gehad. En als ik het hier zo lees, is dat met een ruggenprik niet echt een fijne combinatie. Iemand adviezen voor mij??? 

Ik ga even uit van een gewone bevalling (de kleine man draait nog maar ligt nu goed....).

noortje.ziskove...
afbeelding van noortje.ziskoven@outlook.com
9 mei 2015 - 20:58

Ik heb ook een ruggenprik gehad al was dit niet heel erg fijn gelopen, ze moesten drie keer opnieuw prikken en ik was flauwgevallen, een heel gebeuren dus, ook ik moest een ruggenprik omdat de ontsluiting niet doorzette, toen ze de ruggenprik er eindelijk in hadden kon ik meteen persen, uiteindelijk heeft het voor mij niet veel uitgemaakt omdat de persweeen veel pijn doen heeft het niet voor verlichting gezorgd eerlijk gezegd..
toen ik weer naar huis mocht had ik knallende hoofdpijn, echt heel erg, heb 3 dagen in bed gelegen. ik kon niks, in bed slapen en mijn dochter borstvoeding geven is alles wat ik kon, de 4e dag terug naar het ziekenhuis, ze hadden iets lek geprikt waardoor er weinig vocht in mijn hersenen stroomde dat moesten ze dichten door mijn bloed in mijn rug te spuiten, niet een heel erg fijn gevoel haha, maar na dat was het wel meteen over, heeft wel de eerste paar dagen echt verpest, was daarna zo moe dat ik ook steeds maar huilde, na de 4e dag wel genoten van alles!

cis-19-05-81
afbeelding van cis-19-05-81
3 mei 2015 - 21:53

Hann, petje voor je af je zonde hebt gekund
het persen is zeker weten een zware klus ik heb het een beetje kunnen doen maar had zo weinig kracht op het laats had ik wel alle moet verzameld toen ons kleintje er bijna was toen ze dat zijden nog klein stukje dacht ik het moet goed blijven gaan dus heb toen extra me gedachten erop gezet en toen ons zoontje er eenmaal was toen was ik klaar wakker en moeheid weg dat kwam pas de dag erna als ik klap terug Maar o zo mooi moment als je kleintje vast hebt dat zal ik zeker niet meer vergeten.

Zwangerschapspagina Banner

cis-19-05-81
afbeelding van cis-19-05-81
3 mei 2015 - 21:48

peet86
fijn dat de ruggenprik snel zijn werk heeft gedaan voor je en bent bevallen van een dochter en je van de 2de goed thuis bent bevallen lekker van genieten :-)

Zwangerschapspagina Banner

cis-19-05-81
afbeelding van cis-19-05-81
3 mei 2015 - 21:45

Steph fijn he ze achteraf info geven plaats ze erbij zeggen als je daar last van krijgt geef dan een belletje
je krijgt weinig info er over
Best pittig een stuitligging bevalling lijkt me vond zo ook al pittig maar was zelf omdat moment grieperig paar dagen ervoor en was erg zwak op zo'n moment ook fijn het kon helpen
Ja ik begrijp je zeker dat je blij bent het allemaal goed is gegaan en vooral als de eerste is voor ons ook wel een miskraam ervoor gehad dus was ook dubbel zo blij het goed is gegaan ondanks te vroeg.

Zwangerschapspagina Banner

hann-991141
afbeelding van hann-991141
1 mei 2015 - 10:49

Ik heb geen ruggenprik gehad en heb dit als iets ontzettend positiefs ervaren. Ik heb nu echt het gevoel dat ik het helemaal op eigen kracht heb gedaan en dat vind ik zelf echt stoer. Ik wilde vooraf ook geen ruggenprik in verband met de risico's die er aan vast zitten, ook al is de kans klein dat er iets gebeurd. Persoonlijk vond ik een bevalbad echt heerlijk; het opvangen van de weeen ging echt heel goed. Pas bij 10 cm was ik het echt beu en wilde ik iets tegen te pijn hebben. Ik heb toen lachgas toegediend gekregen, maar ik heb het niet echt goed ervaren aangezien ik al vrij snel moest gaan persen. 1:45 uur later (dat persen vond ik vrij zwaar) werd mijn dochter Nora geboren en ze doet het ontzettend goed!

peet86
afbeelding van peet86
28 apr 2015 - 16:43

Ik heb bij mijn eerste dochter ook een ruggenprik gehad. De ontsluiting zette niet door, ik moest toen naar het ziekenhuis en kreeg een ruggenprik. Daar was ik echt heel blij mee, ik voelde toen even niets meer en kon me ontspannen. Ik had toen ook heel snel volledige ontsluiting en toen de ruggenprik weer wat was uitgewerkt kon ik gaan persen en was mijn dochter er zo

De tweede is thuis geboren zonder pijnbestrijding, maar gelukkig duurde het niet lang, binnen 4 uur. Dat is nog wel vol te houden. Maar anders had ik wel weer een ruggenprik willen hebben. Ik had de eerste bevalling anders vast niet gered en ik heb er na die tijd geen last van gehad. Wel was het plekje op mijn rug waar het infuus zat nog lange tijd gevoelig. 

steph1980
afbeelding van steph1980
26 apr 2015 - 10:17

Ik heb zeker 5 weken met hoofdpijn gelopen, volgens de verloskundige doen ze daar niks tegen. Toen ik na 6 weken op controle kwam in het ziekenhuis zeiden ze als je gebeld had was je gelijk geholpen. Ze zeiden mij dat er door de prik hersenvocht lekt en dat die hoofdpijn veroorzaakt. Ze kunnen met je eigen bloed dat weer dichtmaken en dan is de hoofdpijn ook voorbij. Ik kon na de prik wel even 2 uur bijkomen, had ik ook nodig want was al 24 uur wakker.ik kon al wel snel weer naar de wc. Bij mij had ik niet de keus of ik een ruggeprik wou. Ze deden dit vanwege de stuitligging. Ze is eerst met de kont geboren, ze heb ook een extra kuiltje boven de kont. Ik was zo blij dat het gelukt was dat ze geboren was, het was mijn eerste bevalling.

cis-19-05-81
afbeelding van cis-19-05-81
25 apr 2015 - 21:38

Hoi Aline,
erg vervelend hij niet zijn werk heeft gedaan ............ zie dat je ook in blijde verwachting bent van harte gefeliciteerd. wie weet kan deze bevalling op andere manier ( zonder ruggenprik maar andere pijn verlichter)
wens je mooie zwangerschap toe.

Zwangerschapspagina Banner

cis-19-05-81
afbeelding van cis-19-05-81
25 apr 2015 - 21:38

Hoi Steph,

Fijn dat de ruggenprik goed zijn werk heeft gedaan. wel spannend stuit bevalling (zelf is zoontje 6 weken te vroeg geboren en met vacuümpomp geholpen hij gaf aan het niet meer naar zijn zin had en had zelf niet genoeg kracht om te persen en als ik er dus zelf nog een uur over zou doen ging het niet goed ik zat zo in een waas ik zij doe maar wat goed is ik had gewoon geen kracht meer uit eindelijk heeft het met de vacuümpomp 10 min geduurd en totaal bevalling 6 uur maar me vliezen waren wel al dag van te voren gebroken en een nacht overgeslagen met slapen )
Is dat ook een bijwerking hoofdpijn van ruggenprik ? Zelf ook erg last van laatste weken
Ik ben ook blij wel de ruggenprik heb gehad ( wel met beslissing van me vriend k dacht doe maar gewoon pijnstiller nou ben blij hij mee heeft gekozen achteraf hahah) Ik had op het moment zelf erg last met toen ze ruggenprik deden en daarna heeft het 4 dagen geduurd ik zelf weer kon plassen en lopen duurde bijna 2 weken. achteraf bleef ik last van schaambeen houden zat al bij fysio voor me rug ( zwakke plek) en die heeft dat gelijk meegenomen want me schaambeen zat dus niet op de goede plek nu ik oefeningen heb kan ik ook weer normaal stukken lopen hele einde nog niet maar wel verder dan ik kon ben blij dat het helpt

Zwangerschapspagina Banner

Aline88
afbeelding van Aline88
19 apr 2015 - 10:01

Ik heb een ruggenprik gehad bij mijn bevalling. Ik had 4 cm ontsluiting en was dood op, dus ik dacht misschien kan ik dan even bijkomen. Ik heb er veel spijt van gehad. Niet omdat ik veel bijwerkingen had achteraf, maar omdat hij niet hielp. Tegen de tijd dat ik aan de beurt was voor de ruggenprik begon ik wat druk te voelen in mijn buik en toen hij 2 uur later nog niet werkte en ik terug naar de verloskamer werd gereden kreeg ik met 6 cm persweeën. Ik moest die nog lang wegpuffen en doordat ik wel een ruggenprik had (ookal werkte die niet) moest ik in bed blijven liggen terwijl ik me zo graag wilde bewegen. Uiteindelijk bevallen met knip en vacuümpomp, omdat de kleine het niet meer trok. Nee, voor mij hopelijk niet nog eens.

Zwangerschapspagina Banner

Zwangerschapspagina Banner

Zwangerschapspagina Banner

steph1980
afbeelding van steph1980
19 apr 2015 - 07:55

Ik heb de ruggeprik zeker gevoeld en 6 weken hoofdpijn daarvan gehad. Enige wat hielp is cafeïne. Ik heb mijn bevalling beter doorstaan dan zonder denk ik. Maar het was ook een stuit.