Pijnbestrijding bevalling

MEDEDELING: WIJ is gestopt met het Forum op WIJ.nl. Per 1 april kun je hier niet meer terecht om in contact te komen met andere zwangere vrouwen en moeders met jonge kinderen. Dit is wel mogelijk bij WIJ op Facebook en Instagram. Zien we je daar?

8 reactie(s) / 0 nieuw
Laatste reactie
Amyra2000
afbeelding van Amyra2000
15 jan 2017 - 18:12
Pijnbestrijding bevalling

Zijn er ook moeders die bij hun bevalling pijnbestrijding hebben gebruikt en zo ja welke? Hielp dat goed of juist niet?

Kruidje1983
afbeelding van Kruidje1983
7 sep 2018 - 16:14

Ik heb een bijna totale ruptuur gehad dit hechten ze en je hebt er wel een paar weken/maanden  plezier van maar daarna heb je nergens meer last van.ik had zelf last van de knoopjes van de hechting en dit heeft z'n 3 maand geduurd en daarn nergens meer last van. Maar een knip is beter als scheuren. Scheuren heb je ongelijke delen zeg maar en bij een knip heb je 2 gelijke delen

Kruidje1983
afbeelding van Kruidje1983
7 sep 2018 - 16:10

Bij de eerste vaginale bevalling geen pijnstilling gehad, maar omdat ik uitgescheurd was moest dit gehecht worden ik had een bijna totale ruptuur op 1cm na dit heb ik onder algehele narcose laten hechten, want ik hou echt neit van pijn en naalden. Bij onze 2e spoedkeizersnee jongst leden 6 aug heb ik een ruggeprik gehad apart spul hoor en viel me reuze mee je voelt alleen de druk dat ze bezig zijn kwa pijn voel je helemaal niks.ja na die tijd als de verdoving is uit gewerkt maar tijdens de keizersnee niet.

 

mail-1349678
afbeelding van mail-1349678
30 dec 2017 - 19:43

wie heeft er wel eens een totaal ruptuur gehad en komt dat dan ooit nog goed>? ik kan me er niets bij voorstellen dat je vagina wordt ingeknipt of helemaal inscheurt tot achter

Hennetje1988
afbeelding van Hennetje1988
9 apr 2017 - 09:30

Ik heb zowel een morfine pomp gehad als een ruggenprik. Dat kwam omdat er op de OK veel spoedgevallen waren dus eerst een morfine pomp. Ik denk dat je bij jezelf gewoon uit moet gaan van je pijngrens.. en niet iedere vrouw heeft uiteraard dezelfde weeën. Die komen in verschillende pijnen en verschillende plekken. Ik had been en rug weeën en daar kan je gewoon echt niks mee. Je kan niet zitten staan of lopen al is het nog zo. En ze kwamen snel achter elkaar (weeën storm). Dus nogmaals als jij erover twijfelt dan hou alle opties open zodat je op dat moment kan beslissen

kare-555391
afbeelding van kare-555391
9 apr 2017 - 05:18

Hoi amira, ik heb 3 bevallingen gehad. De eerste laat ik even achterwegen omdat ivm het afbreken van de zwangerschap zeg maar ons lege handen heeft opgeleverd. Bij de tweede bevalling heb ik remyfentanyl gehad, een pompje, daarmee kun je zelf bij iedere wee op een knopje duwen en dan krijg je even een soort van high gevoel waarmee je de scherpe kanten de wee af zou halen. Het nadeel vond ik persoonlijk dat ik aan mijn bed gekluisterd was. Met mijn derde bevalling heb ik niks gehad en kon ik heerlijk gaan en staan waar ik wou. Natuurlijk waren de weeen niet pijnloos, maar eerlijk gezegd kan ik ook niet zeggen dat ik nou uiteindelijk een groot verschil vond zitten in de bevalling met of zonder de remyfentanil. Nu zijn wij voor de vierde keer zwanger en volgende week uitgeteld, dus er zit weer een bevalling aan te komen. Ook deze keer ben ik me er natuurlijk van bewust dat het pijn gaat doen, maar als het weer gewoon kan, doe ik het weer zonder pijnbestrijding. Het blijft natuurlijk een persoonlijke keuze, iedereen heeft een andere pijngrens en iedere bevalling is anders. Doe waar jij je goed bij voelt. Je hoeft je ook niet groot te houden, het is jou lijf!! Veel succes

Henn_91
afbeelding van Henn_91
2 feb 2017 - 18:27

Ik heb 1.5 maand geleden een ruggenprik gehad.. echt, wat een verademing!
De bevalling liep heel anders dan 'gepland', dus dit was echt een uitkomst.
Nadeel hiervan was, toen ik volledige ontsluiting had, de weeën bijna weg waren. Toen heb ik weeën opwekkers gehad en werd de ruggenprik uitgezet.. 5 uur later was ons mannetje er pas!

EJL
afbeelding van EJL
24 jan 2017 - 08:53

Ik had bij mijn bevalling geen pijnbestrijding.
Wel zo'n beetje alle mogelijkheden besproken, maar ik liep achter de feiten aan.. Ik wilde in bad > ging niet meer vanwege de pijn, ruggenprik > was druk op de OK en toen het eenmaal kon zat ik al op 9/9,5 en mocht ik niet meer..

Toen flink balen omdat dat precies was waar ik bang voor was. (''hoe moet ik dit gaan doen, dat kan toch niet, kan ik geen keizersnee of algehele narcose'') (ja ik weet t.. was een klein beetje in paniek toen)

Erop terugkijkend nu; het viel me eerlijk gezegd mee.. ben trots op mezelf dat het me gelukt is! (zeker gezien de risico's voor de kleine die er toch zijn wanneer je voor pijnbestrijding kiest)