Zoontje 2 praat niet

7 reactie(s) / 0 nieuw
Laatste reactie
N92S83
afbeelding van N92S83
9 dec 2016 - 22:55
Zoontje 2 praat niet

Mijn zoon is twee weken geleden 2 geworden, maar hij praat nog niet. Toen hij ongeveer net zo oud was als mn jongste (10 maanden) maakte hij ook wel klanken al mamama en papapa. Maar na een paar maanden stopte dat en zei hij helemaal niets meer. Nu maakt hij wel klanken maar vooral met klinkers aaa ooo.. Ook maakt hij wel gebaren en leert deze ook snel aan (ssst met zijn vinger voor zijn lippen bijv.) Maar alles wat hij wil vragen gaat doormiddel van aanwijzen en ons aan de hand meenemen. Aanwijzingen snapt hij wel(pak maar je beker, gooi maar in de prullenbak enz.) Ik maak me toch wel zorgen.. zijn er mama's die dit herkennen?

kyra91
afbeelding van kyra91
11 jan 2017 - 20:51

Mijn zoon is 2 jaar en 1 maand. Hij zegt ook nog niks. Als ik het voorzeg zoals haphap of dag dan zegt hij het wel. Verder wijst hij alleen nog en maakt klanken. Wel kan hij al aardig wat dierengeluiden. Het cb wil ons ook over 3 maanden laten terugkomen daarvoor, maar ik vind dat niet nodig. Hij was met alles wat later dus ook dit komt wel. En nu hij naar de psz gaat zal het ook sneller gaan. Maak je niet druk, soms heeft het wat meer tijd nodig.

kaminka
afbeelding van kaminka
13 dec 2016 - 21:05

Alle kinderen ontwikkelen ze zich op hun eigen tempo. Je kan ze alleen aansporen/ motiveren en vertrouwen geven! Uiteindelijk komt alles goed. Daar ben ik van overtuigd

gil83
afbeelding van gil83
13 dec 2016 - 19:06

Mijn zoon "sprak" met 2,9 mnd nog maar 6 dieren geluiden. En het cb wilde hem naar de logopedist sturen. Op de psz kon hij verder prima meekomen. Ook anderen zeiden van gun het nog wat tijd, logopedie kan er weinig mee. Net na zijn 3de verjaardag begon hij ineens in zinnetjes te spreken. Dus zo lang je het idee hebt dat hij verder goed hoort, je begrijp en er verder niks met de gezondheid is. Zou ik het tijd gunnen, waarschijnlijk komt het vanzelf.

Suzanne2014
afbeelding van Suzanne2014
13 dec 2016 - 17:08

Het lijkt mijn eigen verhaal wel. Mijn dochter is nu 2 jaar en 4 maanden en praatte ook heel weinig toen ze net 2 was. Bij de controle bij het CB kwam het ook ter sprake. Die vonden het te vroeg om haar naar het audiologisch centrum te laten gaan en lieten ons na 3 maanden (nu vorige week) terug komen. Ze praat echt veel meer nu. Nog geen zinnen, maar alle woorden kan ze zeggen. Ze wijst ook alles aan en opdrachten van ons snapt ze ook.

Wij gaan er maar vanuit dat ze gewoon een beetje laat is. De zinnen zullen straks vanzelf wel komen. Wij gaan het nu gewoon goed in de gaten houden. Geef hem nog een poosje..

Heb hoop! Komt vast goed!

N92S83
afbeelding van N92S83
10 dec 2016 - 07:52

Ja de meeste dingen begrijpt hij idd wel.

Ik ben bij het cb geweest, deze verwezen mij door naar een logopedist. En deze zegt weer ja hier kan ik ook niet echt iets mee ga maar naar een audiologisch centrum, daar kunnen ze zijn gehoor testen en kan een psycholoog hem onderzoeken..

...mama...
afbeelding van ...mama...
10 dec 2016 - 07:23

Begrijpt hij opdrachten die jij zegt? Zoals pak je jas, haal je schoenen.
Ik herken het van mijn zoons. Die begrepen alles maar zeiden bijna niets. Juist omdat ze alles begrepen, heb ik me nooit echt zorgen gemaakt.
Toen ze eenmaal gingen praten, stonden we met onze oren te klapperen wat er allemaal uit kwam!
Als je twijfelt gewoon even langs het cb !

Mijnticker.com Tickers