zoontje 1.5 jaar oud wilt niet anders drinken dan alleen melk

4 reactie(s) / 0 nieuw
Laatste reactie
Diny1993
afbeelding van Diny1993
31 mrt 2017 - 08:06
zoontje 1.5 jaar oud wilt niet anders drinken dan alleen melk

Hallo, Mijn jongste zoontje is nu bijna 1.5 jaar oud. Maar hij wilt niets anders drinken dan alleen maar melk in een "difrax" fles. Al het andere drinken zoals bijvoorbeeld ranja , yoghi , chocomelk noem maar op dat wilt ie niet. Als hij dat proeft gooit ie gelijk zijn fles weg. Maakt niet uit oftie niks anders zou krijgen hij drinkt het absoluut niet op. Net zoals dat ie alleen maar uit een "difrax" fles wilt drinken en niet uit een tuitbekertje of een ander flesje. Iemand toevallig ideetjes om hem toch wat anders te kunnen laten gaan drinken inplaats van alleen maar melk?? Xx

kiekeboe_1984
afbeelding van kiekeboe_1984
31 mrt 2017 - 16:01

Ik zou inderdaad ook steeds minder schepjes melk in het water doen dan is de overgang naar water ook niet zo waarneembaar voor je kindje. Ik wilde in de middag thee gaan geven maar mijn kindje vond dat ook niet direct een goed idee dus heb ik thee gemaakt met de normale hoeveelheid melk die hij toen nog kreeg en elke 3 dagen een half schepje melk minder en na 2weken bleef alleen de thee over, zo is dat ook met water goed te doen.

Breon
afbeelding van Breon
31 mrt 2017 - 09:51

Dat hij al die zoete troep nietwil drinken is natuurlijk niet verkeerd en persoonlijk zou ik dat nog even zou houden. In mijn optiek heeft een kind van 1,5 nog helemaal geen yogo of chocolademelk etc nodig. Ik snap wel dat je niet wil dat hij de hele dag alleen maar melk drinkt. Heb je al eens geprobeerd de melk te verdunnen met water? Als je steeds een beetje meer water erbij doet kun je hem zo misschien 'foppen' en hem aan het water krijgen. En misschien blijft hij nog lange tijd behoefte houden aan de smaak van melk, maar dan krijgt hij in ieder geval al een stuk minder binnen.