zindelijkheid

4 reactie(s) / 0 nieuw
Laatste reactie
Jessica24
afbeelding van Jessica24
19 feb 2012 - 23:13
zindelijkheid

Onze oudste dochter van bijna 5,5 jaar is 's nachts nog niet zindelijk. Al een paar keer geprobeerd om zonder luier te slapen, en dat gaat dan 1 nachtje goed. Volgende nacht weer en dan is ze gewoon weer nat (tot 3 keer toe), volgens mij slaapt ze zo diep dat ze niet voelt dat ze in bed plast. Ze wordt er echt niet wakker van. Na 2 nachten het bed 2 keer per nacht te hebben verschoond, maar weer gewoon een luier omgedaan met slapen. Paar weken later nog een keer geprobeerd, weer hetzelfde verhaal.
Heeft er iemand nog goede tips wat we kunnen proberen om haar toch ook 's nachts zindelijk te krijgen?

heddos
afbeelding van heddos
21 feb 2012 - 14:59

@Gretha, Strikt genomen moet je je kindje juist wel echt wakker maken. Het probleem met bedplassen is juist dat kinderen niet wakker worden van een volle blaas. Als je ze snachts wakker maakt kun je ze dit aanleren, maar dan moet je ze dus echt goed wakker maken en zelf naar de wc laten gaan. Zo leren ze het gevoel van een volle blaas ook snachts herkennen.

Er bestaan ook plaswekkers die beginnen te piepen op het moment dat ze een klein beetje nattigheid voelen. Hoe het verder precies werkt weet ik niet, maar je zou er eens naar kunnen zoeken.
Verder zou ik me er niet te druk om maken. De meeste kinderen worden 's nachts uiteindelijk gewoon zindelijk. Even vervelend, maar volhouden.

Groetjes Hilde

babyluck
afbeelding van babyluck
20 feb 2012 - 19:15

geen tips alleen nog dat je na 18 uur geen drinken meer geeft ?
liefs Ineke en Lisa x
Gretha
afbeelding van Gretha
20 feb 2012 - 06:24

bij mijn oppaskindjes (nou 5,5 en 7) haalden ze ze altid rond 11 u even uit bed of ongeveer de tid dat ze zelf naar bed gingen om te laten plassen, niet echt wakker maken, wel even melden wat e komt doen zodat ze niet al te erg schrikken en ook van te voren de eerste paar x uitleggen bij t naar bed gaan. maar voor hun werkte het wel goed als soort van training om snachts e bed uit te gaan als het moest. jongste heeft ook een tijdje wel geroepen als ze moest plassen. ze wist dan wel dat ze moest plassen maar niet wat ze er precies voor moest doen in haar slaap om bij de wc te komen ;) dus er dan even naartoe en helpen. maar natuurlijk ook veel ongeluktjes. pas vanaf oktober ofzo is ze zo goed als echt droog.
maar mijn tip dus.. rond een vast tijdstip even uit bed halen om te laten plassen..

Lilypie First Birthday tickers