Winkelen met de kinderen...

7 reactie(s) / 0 nieuw
Laatste reactie
stephanie89
afbeelding van stephanie89
7 nov 2012 - 14:12
Winkelen met de kinderen...

Hallo allemaal,

Ik heb twee kindjes, twee geweldige, leuke, spontane, gezellige, aanwezige jongens. De oudste is 6 en de jongste is anderhalf jaar oud. Regelmatig heb ik ook mijn twee neefjes erbij van 5 jaar oud. Altijd als we naar de winkel gaan weet ik van tevoren al dat het uitloopt op een ramp!! Ze pakken alles, willen alles kopen, rennen weg en als ze nee te horen krijgen krijgen ze of een driftbui, rollen gillend over de grond of ze gaan boos/teleurgesteld in een hoekje zitten. (begrijpelijk uiteraard als je iets graag wilt.) Vaak genoeg zie ik ook andere ouders vechten met dit probleem. Ik zou het heeeel fijn vinden als ik niet meer de schamende ouder zou zijn die achter vier energieke kinderen aan ren in die winkel.

Ik weet dat ik niet de enige ouder ben, dus zijn er ouders die hiervoor een oplossing hebben gevonden? Ik zelf zou het erg fijn vinden als er ergens een opvang zit in het winkelcentrum. Waar je kinderen rustig kunnen spelen zodat papa en mama hun dagelijkse boodschappen/kerst en/of sintinkopen kunnen doen of gewoon even op hun gemak kunnen gaan shoppen.

Ben ik de enige die hier zo over denkt?

Alvast bedankt voor de reacties.

femkeismaria_an...
afbeelding van femkeismaria_anonymized
1 jun 2013 - 18:36

Heel herkenbaar!

 

Ik heb zelf 3 jongens van 9, 6 en 2. Als ik met drie kinderen naar de supermarkt ga is het ook altijd feest. De jongste wil gelukkig meestal nog wel in het winkelwagentje. Maar de andere twee rennen altijd de hele winkel door. Je snapt wel dat ik ook liever de boodschappen doe als de oudste twee naar school zijn. Dat is een stuk rustiger. Maar soms kom je daar niet onderuit en moeten ze mee. Zolang ik ze dan opdrachten geef, gaat het redelijk goed. Dan komen ze elke keer bij me en vragen wat ze nu mogen pakken. Maar ze rennen wel de hele tijd naar hetgene dat ze moeten pakken. Héél handig als ze eieren moeten halen (dus niet...) Want als ze gevonden hebben wat ze zoeken rennen ze ook weer terug naar de kar.

 

Ook lekker winkelen is er met deze drie belhamels niet bij. Dus dat doe ik ook het liefste op woensdagochtend. De oudste twee naar school, dan kan ik even met de jongste de stad in. Hij in de buggy en dan schiet het ook nog een beetje op.

 

Als ik ze tóch een keer mee moet nemen de stad in, ben ik ook gewoon streng. Ik zet ze na een waarschuwing gerust in een vooraf aangewezen hoek van de winkel of op de trap als straf. Dan kijken mensen me maar raar aan. Meestal werkt waarschuwen dan al genoeg, maar in het begin zijn ze wel ééns in de hoek, of op de trap beland als die er was.

 

Je moet soms een beetje creatief zijn en roeien met de riemen die je hebt. Hopelijk heb je wat aan mijn verhaal.

flexwoman
afbeelding van flexwoman
1 jun 2013 - 13:37

Meenemen en continu stimuleren. Dit hebben wij zo volgehouden. Nu enkele maanden later houd mijn dochter zich aan de regels. Dus niet rennen, bij mama in de buurt blijven, vragen als ze even iets zelf wilt bekijken en etc. Ze moeten het allemaal leren. En ja een kind blijft een kind. Af en toe moeten ze hun energie kwijt.

paul-428240
afbeelding van paul-428240
24 mrt 2013 - 22:20

Misschien kunnen de kids hun eigen ' boodschappenlijstje' krijgen? of dat je vraagt of ze bepaalde producten kunnen pakken? Wellicht wil dat helpen, dat ze zelf bepaalde spullen mogen zoeken en pakken. 

Gelukkig worden de supermarkten er wel steeds beter op ingericht, sommige hebben een (afgesloten) speelhoek en bijv. kinder-boodschappenmandjes e.d. Misschien is er ook een supermarkt in de buurt die dit heeft? AH staat hierom vaak wel beter bekend..(is misschien wel wat duurder).

Veel succes i.i.g!

 

 

Gretha
afbeelding van Gretha
16 nov 2012 - 06:44

en winkelen zonder kids.. ? ;) dus op een ander moment.. ik probeer te winkelen als oudste op psz is (ze is net 3 en echt mega uitputtend. gister even na psz cadeautje gehaald voor papa. winkels zitten naast psz. normaal 5 min lopen naar huis nu gwn een half u omdat ze nog stuiterde van t winkelen.. elk takje, blaadje moest mee, alles trok ze uit de kast om maar niet door te lopen.. pfff. en in de winkels ook opletten natuurlijk. i had wandelwagen met jongste mee (4mnd) dus kon niet overal zo snel naartoe als zij. maar jeetje zeg... vond dit al vermoeiend!!! laat staan echt boodschappen doen !! dat kost mij echt teveel energie omdat je ook moet nadenken over je boodschappen of je alles hebt en waar t staat enz ben in mn eentje al bekaf na boodschappen doen (of ja met baby dan) (los van t feit waar ik 2 kids moet laten.. dochter zou dan moeten lopen omdat baby in maxi cosi zit.. die zou ik constant kwijt zijn etc :p)

maar misschien savonds boodschappen doen ? en af en toe kleine boodschapjes gaat misschien nog wel met die bengels ;) is ook reuze gezellig natuurlijk! maar persoonlijk zou ik het niet te vaak wilen doen ;) ik zou het dus leker met alleen de jongste doen onder schooltijd.. ??? rest is 5 en 6 dus gaat naar school toch ?

Lilypie First Birthday tickers

jola-683725
afbeelding van jola-683725
15 nov 2012 - 19:44

Ik heb er zelf nog geen ervaring mee (mijn oudste is bijna 2). Wel heb ik ideeen die misschien zouden kunnen helpen. Zou je ze misschien eerst een half uurtje in een speeltuin hun energie eruit kunnen laten rennen? Dan hebben ze wat minder energie als ze de winkel in gaan en hebben ze dus ook minder energie om tegen te stribbelen. Of kun je het op een akkoordje gooien dat ze wel iets aan inspraak hebben door ze zelf 1 ding uit te laten zoeken? Of een beloning instellen als ze zich goed gedragen? Zo van, als jullie niet zeuren om snoep/speelgoed/wat dan ook, dan krijgen jullie een klein cadeautje thuis (zet dan wel van te voren een bakje met ingepakte kleine dingetjes als doosjes snoep/bellenblaas/pakje kleurpotloodjes klaar). Kijk wel even naar het verdere karakter van de kinderen, soms kan het helpen dat ze elkaar eraan moeten houden, dan kun je instellen iedereen of niemand, anders kan je zeggen van jij hebt je gedragen, zoek jij maar wat uit, jij niet dus jij krijgt niet. Wat ook kan helpen is dat je voordat je de winkel in gaat zegt wat je moet hebben en ieder met een opdracht de winkel in laat gaan, bijvorbeeld jullie gaan pasta eten, laat je de een pasta zoeken, de ander gaat op zoek naar tomatenpuree en de derde zoekt het gehakt en dan spreek je af op een vaste plek, bij de kassa bijvoorbeeld (dit werkt alleen als ze zich goed genoeg aan afspraken kunnen houden want anders kun je de hele winkel door op zoek naar drie drukke kinderen).

ik hoop dat je snel een manier hebt gevonden om het winkelen weer gezellig te maken, succes ermee!

everyone is a genius. But if you judge a fish on his abilitys to climb a tree he will live his whole life beliving he's stupid.

Joey's mama
afbeelding van Joey's mama
15 nov 2012 - 16:42

Haha ik heb maar 1 kindje en vind het ooit al een drama. Maar hoord er allemaal bij ben ik bang? En 4 kids stimuleren elkaar natuurlijk wel heel erg om het nog gezellig te maken in de winkel haha! Wel cool dat je het gewoon doet. Helaas heb ik dus geen oplossing voor je

Liefs lizzy

Geniet van alles wat leeft en leef door van alles te genieten!