Vraagje over KInderopvangtoeslag

3 reactie(s) / 0 nieuw
Laatste reactie
birdy2011
afbeelding van birdy2011
19 sep 2012 - 08:06
Vraagje over KInderopvangtoeslag

Hallo allemaal,

 

Ik heb een vraagje over kinderopvangtoeslag. Zal het even uitleggen.

Tot voor kort hoefde mijn dochter niet naar de kinderopvang. Nadat ze een jaar is geworden heb ik in overleg besloten met het KDV dat we mijn dochter 1 x per maand laten komen om te spelen. zodat ze aan andere kindjes kan wennen en hiermee leert om te gaan. En als ze daadwerkelijk naar het peuterprogramma gaat ze dan niet ineens een grote stap hoeft te nemen. Maar nu heb ik ivm flexibele werktijden ook een flexibel contract bij het KDV. De uren staan dus niet vast. NU heb ik ook nog steeds geen kinderopvang toelag aangevraagd daar ik niet per kan zeggen hoeveel uren per maand mijn dochter naar de opvang gaat. Daaraan moet ik even toevoegen dat ze de ene maand maar 1 x gaat en de andere maand misschien wel 30 u omdat mijn familie niet beschikbar is om op te passen. De uren zijn dus erg variabel!

Heeft iemand hier ervaring mee. Hoe pakken jullie dat aan om toch die opvangtoeslag te krijgen???

Alvast bedankt!

Maartje-Veronica
afbeelding van Maartje-Veronica
24 sep 2012 - 10:12

Hoi Birdy,

Op het kinderdagverblijf waar mijn dochter naar toe gaat stellen ze bij iedereen voor om te helpen met de aanvraag voor kindertoeslag. Misschien hebben ze bij jou kinderdagverblijf daar ook ervaring in of kunnen ze je op de een of andere manier helpen. Anders zou ik het ook doen zoals Anne zegt.

Veel succes ermee.

ab bab
afbeelding van ab bab
19 sep 2012 - 12:15

Ik denk dat je dan een gemiddeld aantal uren per maand moet opgeven. Anders kan het gewoon simpelweg niet. Je kunt tegenwoordig ook niet meer achteraf kinderopvangtoeslag aanvragen, dus je zult een schatting moeten doen. En dan kun je natuurlijk wel achteraf een correctie doorgeven, die dan in je voor- of nadeel kan uitpakken, maar doe het toch maar. Als je te veel hebt gekregen dan komen ze daar toch wel achter (je moet immers ook een jaaropgave van de kov opsturen). Ik denk dat dat het enige is wat je kunt doen, een schatting maken van het gemiddelde aantal uren per maand en dat opgeven. 

 

Anders bel je even met de belastingtelefoon?