vervelende schoonouders

9 reactie(s) / 0 nieuw
Laatste reactie
joan-783771
afbeelding van joan-783771
21 jun 2014 - 12:00
vervelende schoonouders

Hallo,

Ik weet niet of meer mensen hiermee te kampen hebben. Maar ik erger mij kapot aan mijn (schoon)ouders van mijn vriend We hebben samen een zoontje en sinds de dag dat die geboren is kwamen ze iedere dag op kraamvisite wat mij op het laatst de spuigaten uitliep. Toen werd het wat rustiger. Nu komt er een verjaardag aan en willen ze uiteten. Maar ik en mijn vriend hebben besloten om hem nog niet mee naar het restaurant mee te nemen omdat we niet rustig kunnen zitten. Het is toch niet erg? Komen genoeg andere momenten en als die wat ouder en rustiger is. Dus ik heb dit op een normale manier kenbaar gemaakt. En opeens zijn ze boos en denken over ons kind te kunnen beslissen en te zeggen dat die mee gaat en moet. Terwijl wij als ouders vind ik nog altyd hierover beslissen en dit heb ik ze ook gezegt. Ze zijn nu teleurgesteld en boos en hebben alles afgeblazen. Ik vind dit echt dwingend. En het ergste ik krijg de schuld en mijn vriend niet. Terwijl het een keuze van ons allebei is. Mijn vriend heeft er ook wat van gezegt maar ze blijft in de "ze" vorm.praten..Dus het is mijn schuld allemaal. Ze praat ook kwaad tegen andere schoondochter van haar over mij. En ook alleen mij de schuld hierin geven. Ik ben nu zo boos dat ik al een maand niet meer daar ben geweest. Ze zijn afhankelijk van mij wanneer ze hun kleinkind zien omdat mijn vriend veel werkt. Dus zien ze hem nu minder omdat ze nu afhankelijk van hem zijn. Ik heb tot op heden nog niks van hun vernomen. Ik erger me kapot dat ze willen beslissen over mijn kind en ik niet gehoord word. Wie herkent dit ook en hoe ga je ermee om of wat moet ik doen?

83Marian
afbeelding van 83Marian
5 sep 2014 - 13:03

Hier niet de schoonouders die tegendraads doen, maar eigen ouders. Ze hebben het nooit uitgesproken, maar volgens mij zijn ze het lang niet altijd eens met onze opvoeding. Mijn ouders zijn echt van: opa & oma mogen de kleinkinderen verwennen. En dit is natuurlijk prima tot een bepaalde hoogte, maar je kunt ook overdrijven. Als ik er dan wat van zeg dan reageren ze echt heel verontwaardigd. Maar het mijn kinderen, dus ik bepaal!  En als ze daar niet tegen kunnen, pech dan!

inmiddels heeft mijn oudste al eens uitgesproken niet naar opa & oma te willen. Gelukkig denken mijn man en ik er hetzelfde over: als ze echt niet willen hoeven ze niet te gaan. Ik zal mijn kinderen nooit bewust weghouden bij opa & oma, maar ze moeten er wel met plezier naar toe gaan. 

evad-494254
afbeelding van evad-494254
28 jul 2014 - 11:25

Mijn schoonouders lieten al snel in mijn zwangerschap blijken dat ze niet op een kleinkind zaten te wachten. En helaas merk ik dat ook zo, het interesseert ze niks. Als ze haar zien, komt het omdat wij hun kant oprijden (is niet ver van elkaar). Pas hadden ze vakantie, die verspillen ze niet aan hun kleinkind, ze komen gewoon niet langs (ook al zaten ze daarvan 1 avond dicht bij onze straat). Haar verjaardag was pas, ze zijn nog geen 3 uurtjes geweest, hadden 's avonds iets belangrijkers. Ze hebben tijdens de verjaardag ook geen woord gezegd, wilde liever voetbalwedstrijden kijken. Met pijn in mijn hart zet ik me hier overheen. Maar wat als mijn kleine meid straks gaat merken dat ze daar niet op haar zitten te wachten?

Ook gaan ze elk jaar uit eten met hun trouwdag. Ook willen ze dan uit eten en vinden het dan normaal als onze dochter mee gaat. Maar ik vind het voor onszelf, maar vooral onze dochter niks om haar mee te nemen. (Ze gaan altijd naar hetzelfde restaurant, we zitten aan een grote trap, geen speelhoekje, gewoon niet geschikt voor haar). Dan moeten we ze maar bij mijn ouders droppen, maar ze hadden haar er wel graag bij gehad. Lijkt me dan niet zo lastig om iets te vinden met een beetje entertainment voor haar, of laat lekker eten bezorgen. 

x-Marieke-x
afbeelding van x-Marieke-x
24 jun 2014 - 11:36

Lkindt, raar is dat he, mijn schoonmoeder is ook zo. Mijn moeder ging vorige jaar met een vriendin en haar dochter op vakantie, en omdat het wel leuk was voor die dochter nam ze onze kids een week mee. Kids vonden het geweldig! Afgelopen mei vakantie ging ze met de oudste 2 van mn zus en die van ons 3 dagen kamperen.Kids hebben de tijd van hun leven. En  mn schoonmoeder maar piepen dat de kids niet zo vaak komen.. Nou vorig jaar hadden we een gezinsabonnment op de juliana toren gekregen van mn man zn baas, kunnen opa en oma ook gratis met de kleinkinderen er heen. Denk maar niet dat ze ook maar 1 keer gegaan is.  Reden, ze vind een pretpark verschrikkelijk. Vroeger ging ze alleen bij hoge uitzondering met haar eigen kids. Nou dat vind ik nou een gemiste kans! Zo zag ze dat niet.. Als ze nu met de kids weg gaat, neemt ze ze mee naar de kringloop en mogen ze wat uitzoeken (wat meestal na een week de prullebak in verdwijnt). Mijn dochter wil er al niet meer heen

Lkindt
afbeelding van Lkindt
23 jun 2014 - 23:23

Over oppassen boor je plezier gesproken. Wij hadden laatst een concert en die meid zou bij haar slapen was lang van te voren afgesproken. Het is dat je een dag van te voren belt omdat ik een berichtje kreeg Hoelaat oppassen morgen. Dan bel je en zeg je nog je weet dat ze morge ook blijft slapen omdat wij een concert hebben, nou dat wist ze niet meer en ik moest maar wat anders regelen ander kon ze niet naar het strand en naar de plantjes markt hoe erg is dat je kinderen en kleinkind laten stikken omdat je anders zelf niet meer iets kan doen. Maar goed bij mij is afspraak is afspraak en als je die niet nakomt tja dan ga ik me toch afvragen hoe je ooit een band krijg met je kleinkind als je die maar 1 keer in de week en soms 1 keer in de 2 weken ziet, en dan krijg ik het verwijt dat we zo vaak bij mijn ouders zitten. Maar ja die helpen ons wel uit de brand en staan voorbind klaar als we echt nodig hebben. En dan wordt er nog gezegd ik ga niet oppassen om jullie pleziertjes alleen omdat het moet maar het lijkt mij dat je dat doet omdat je het zelf ook leuk vind??! Maar goed meid ik ben zelf ook pas 26 en vanaf begin af aan kunnen wij niet door 1 deur samen omdat ik uit een heel ander nest kom dan mijn vriend (en dan moet je het op het geloof vlak zoeken) en dan pas je niet in de familie omdat ik haar zoon van dingen weerhou waarmee die is opgegroeid eeeuh ja tuurlijk maar het belangrijkste van het verhaal is dat je vriend/partner/man of whatever altijd aan jou zijde blijft staan en dat moet je niet vergeten hun horen erbij die krijg je erbij, maar je moet met je vriend samen leven je leven lang en niet met hun, en ik ben nu al zover als er iets is laat ik me vriend naar zijn moeder bellen ik regel niks meer en ik doe niks meer voor haar. 

x-Marieke-x
afbeelding van x-Marieke-x
23 jun 2014 - 14:56

Ik heb ook een heks van een schoonmoeder. Ik ken mijn man nu 7 jaar, en vanaf het begin was het drama. Wat overigens niet aan mij lag, maar aan haar en de reactie van mijn man daarop. Mijn schoonmoeder is ook van mening dat mijn man geen fouten maakt, dus als er iets gebeurd wat haar niet aanstaat, of WIJ maken keuzes die zij niet begrijpt, dan doe ik dat en zit mn man fiks onder de plak.. Het heeft heel wat strijd tussen ons gekost, omdat mijn man heel veel gedrag van haar helemaal niet zo raar vond. Wat opzich logisch was omdat hij zo opgevoed is, "zo is ze gewoon". Hij heeft dus ook nooit tegen haar gezegd, dat hij bepaald gedrag niet acceptabel vond.  Toen hij het ging inzien, was de strijd nog niet voorbij, toen begin die eigenlijk pas voor hem. Hij moest leren tegen zn moeder in te gaan, wat hij in 34 jaar nog nooit gedaan had. (ze zijn van mening dat zij dingen beter weten, alleen omdat ze ouder zijn, er tegen in gaan ervaren ze als respectloos en brutaal) Mijn moeder is maar 3jaar jonger dan mn schoonmoeder maar alleen in t denken zit een verschil van 2 generaties. Waardoor ze mij dus brutaal vinden en respectloos. Wat ik helemaal niet ben. Maargoed, voor mijn man was het helemaal niet makkelijk om tegen zn ouders in te gaan. Na de bevalling van de jongste in April 2012  escaleerde t omdat ze in mn kraamweek vond dat ze te weinig aandacht kreeg als ze (elke dag onaangekondigd) langs kwam. Ze heeft daarna ook weinig na mn dochter omgekeken, en toen ze overleed was t janken want ze had dr net eens echt gekend.

Pas is mn man de confrontatie met dr aangegaan. Ze had tegen mn moeder zitten koeren (bij t afzwemmen van mn dochter) dat ze nooit wordt uitgenodigd voor dingen van de kinderen.En dat ik nooit wat van dr aannam maar van mijn eigen moeder wel. En dat ze de kids zo weinig zag. En ik vertelde veel te veel dingen aan mensen die ze niets aangingen.

Hij belde omdat ze niet gekomen was bij t afzwemmen van B van mn dochter. Zeur dan niet dat je nooit uitegnodigd wordt. 1e kerstviering van school was een week na t overlijden van Hanna, dus ja toen hebben we er niet an gedacht om haar uit te nodigen en afgelopen jaar mocht er maar 1 ouder mee "ja de moeder van Marieke zeker" Nee zegt mn man Alleen Marieke, ik mocht ook niet mee.. Ow... En ze was ook van mening dat ik dingen verteld had.. Zegt mn manm dat was zij niet dat was ik.. Ja maar, zij ook.. Nee alleen ik.. Nou ik kan het haast niet geloven, ik kan het haast niet geloven.. Zegt mn man, t valt wel op. Toen je nog dacht dat Marieke t verteld had was je fors verbolgen en nu ik het blijk te zijn vind je te niet zo erg.. Nou toen wist ze niet zo goed wat te zeggen..

Ik ben wel 1 x zelf tegen dr ingegaan en dat voelde echt als een overwinning. Mn dochter ging met ze mee een cadeautje uitzoeken voor dr verjaardag. De afspraak was voor 12 uur thuis omdat ik 's middags met de kids weg zou gaan. Ik moest zelf nog even weg en om 11.40 was ik thuis, ik was zelfs nog langs hun huis gefietst om te zien of ze toevallig al thuis waren, dat was niet zo. Ik wachten, en wachten. 12.20 heb ik maar es gebeld en ja hoor ze waren thuis. Mn schoonvader heeft dr toen gelijk gebracht. Ze waren al bij ons geweest, maar ik was er niet (we hebben elkaar waarschijnlijk net gekruist)  's avonds ben ik er langs gegaan om te vragen of ze de volgende keer even wilde bellen, zodat ik haar op kon halen en niet onnodig bleef wachten. Nou, daar begon ze niet aan. Dan had ik maar thuis moeten zijn. De afspraak was dat zij dr thuis zou brengen en dat had ze gedaan. Ik heb haar uitgelegd dat we elkaar waarschijnlijk net gemist hebben, maar het maakte niet uit ze ging niet bellen. Ik had me niet aan de afspraak gehouden, want ik was niet op tijd thuis.  Nou, als je me kwaad wil hebben moet je zo beginnen. Uiteindelijk haalt ze mn schoonvader dr bij.. Ik heb het hem uitgelegd, er bij gezegd dat ik geen ruzie kom maken ALLEEN vraag of ze wil bellen, zodat ik weet waar ik aan toe ben.  Hij vond dat niet onredelijk, nou toen kreeg hij de volle laag.

Maargoed, ik kan een boek schrijven over de zeer bijzondere redenaties of acties maar daar wordt niemand vrolijk van.

We wonen ondertussen ergens anders, en ik moet zeggen dat helpt wel. We zien ze nu veel minder :)

joan-783771
afbeelding van joan-783771
23 jun 2014 - 00:12

Bedankt voor je reactie. Ja ik kan veel hebben maar heb me toch uitgekotst. Ik ben zelf nog maar 23 maar ik heb zoiets van laat het los .. we hebben ook nu ons eigen leven in een eigen huis. Ik heb het idee dat ze nog heel erg de baas willen spelen. Maja je moet kinderen ook los laten. We zijn volwassen nu en je hoeft niet 24/7 meer ouder te spelen. Het ergste is nog dat ik school nog zit. En hun hebben de meeste tyd om op te passen omdat mijn ouders veeeeel meer werken. Maar ik heb zoiets je past toch op voor je plezier ??? Nee omdat hij niet mee mag van ons uiteten. Krijg ik wel de verwijtingen naar mijn hoofd geslingerd. De reden dat ik nu niet meer ga is dat ik zoiets heb van als ik verwijtingen krijg dan hoef ik jullie hulp niet meer! Als het zo moet. .. ik ben blij dat ik niet de enige ben met zo'n frustraties.. pff

Lkindt
afbeelding van Lkindt
23 jun 2014 - 00:04

Dit is heel herkenbaar voor mij. Wij hebben samen een dochtertje van 9maanden, en me vriend uit een vorige relatie een zoontje van 5. Het ergste van het hele vervaal bij ons is de opvoeding. Als wij nee zeggen zegt zei ja. Laatst was dat ventje jarig en als hij dingen doet die niet door de beugel kunnen ja dan na 3keer waarschuwen kan die straf krijgen. Ik zit buiten hij was binnen spelen en ik waarschuw ergens voor ze loopt naar binnen en ik hoor dood leuk nee hoor maakt niet uit is jou feestje. Nou dan gaan me nekharen toch overeind. Mijn schoonzus en me schoonmoeder passen samen op, doen Ze 1dag in de week om en om. Il had van het bureautje toen ze 4maanden was een ander schema gekregen, waren ze bij ons op visite kreeg ik de volle laag omdat ik het niet goed deed hun hadden wel even opgezocht op internet hoe het wel moest. Gebeurt bij je eigen thuis en ja dan zit je met je mond vol tanden Dan ga je wel bij jezelf te rade die ik er wel goed aan om ze op te laten passen want ja stel dat als hun denken dat wat het internet zegt beter is dan doen we het toch zo maar goed ik heb ook geen blad voor de mond en spreek mijn onheil uit. Ik ga er ook niet voor mijn plezier naartoe hoor mag hè gerust weten maar nu mijn dochter iets ouder is ben ik haar meer aan het entertainen dan dat er een gesprek gevoerd wordt tussen ons. Ik ja ik herken het heel erg dat je er niet meer naartoe gaat ik heb die periode ook gehad en nu denk ik ach ik ga mee voor mijn vriend en niet om mezelf een plezier te doen. Nou in ieder geval succes met je schoonouders

 

suus1980
afbeelding van Anoniem
21 jun 2014 - 17:14herken het niet, maar ik geef je uiteraard groot gelijk dat jij en je vriend de beslissingen nemen over jullie zoontje,

of dat nou gaat over wel of niet meenemen naar een restaurant of andere dingen.

jullie zijn de ouders en dat hebben je schoonouders maar te accepteren, of ze dat nou leuk vinden of niet.

aan de andere kant begrijp ik het wel dat je ouders of schoonouders het leuk vinden om jullie en je zoon bij dingen te betrekken, zeker als het hun eerste kleinkind is.

maar toch zoals ik al zei, jullie beslissen.

groetjes en suc-6.