Spelen met popen

2 reactie(s) / 0 nieuw
Laatste reactie
Anoniem
afbeelding van Anoniem
23 sep 2013 - 14:00
Spelen met popen

Vorige week is onze kleine meid twee jaar geworden. Het is echt al een damentje aan het worden. Eentje met een eigen willetje. De tijd van het uittesten van mama en papa en hoever je kunt gaan is ook al begonnen. Als huispapa breng ik heel veel tijd met haar door. Dus laat haar allemaal “jongens dingen’’ doen; spelen met blokken, klimmen, voetballen en het samen kijken hiernaar. Echt een stoere meid was het aan het worden. Maar voor haar 2e verjaardag heeft ze een Barbie en een Baby Born gekregen. Daar gaat mijn toekomst van autootjes, race- en treinbanen. Nee, opeens ben ik met poppen bezig. Daar gaat mijn mannelijkheid? Of zal ik het maar plaatsen onder de noemer van dat je alles doet voor je kind. Dus het onhandig aankleden van een pop hoort daarbij. Ik leg mij er bij neer dat ik een racebaan wel kan vergeten. Desalniettemin kan ik het voetballen natuurlijk wel blijven stimuleren. Maar hockey is ook wel een leuke sport, dus ook daarmee zou ik kunnen leven. En het spelen met popen laat ik aan haar moeder over. Alhoewel die er nu niet is en die kleine al weer met haar poppenkleertjes aan komt lopen, dus ik ben weer de klos. Ach, een meisje heeft ook zijn charmes en het voordeel is dat ik later niet de stoere vader hoef uit te hangen. Hoef straks niet in de achtbaan en weet ik veel wat voor rare actacties er nog meer zijn. Of wordt onze lieve meid toch een hele stoere? Bang is ze in ieder geval niet.

http://vabraakhekke.bloggertje.nl/note/47022/spelen-met-popen.html

jola-683725
afbeelding van jola-683725
24 jan 2015 - 17:05

Ik zou zeggen, lekker laten spelen met wat zij kiest en daarin meegaan.

Mijn oudste dochter (4 jaar) is ook heel erg stoer. Heeft een bijzondere liefde voor auto's (net als zowel papa als mama) en heeft nu ook een Cars-fase, waarbij ze geen andere shirts meer wil dragen dan met een afbeelding uit dit thema. Geeft aan op basketbal voetbal te willen, vroeg met sinterklaas een skateboard (kreeg ze niet, haar balans is echt bagger) en speelt ook op school en buiten voornamelijk met jongens. Wil ook vaker dingen "zoals papa" dan "zoals mama".

Onze jongste (2 jaar) heeft door haar zus dr voorliefde voor de jongensafdeling van de speelgoedzaak een zeer gevarieerd aanbod aan speelgoed te kiezen. Ze speelt graag met auto's, maar is toch een meisjes-meisje. Geeft sinds kort een lichte voorkeur aan roze, en vertelt minstens 3x per week (al springend en draaiend) dat ze op "ballet-dansen" wil. Dit terwijl ze dat toch écht niet van ons kan hebben :p Zo zie je maar weer dat kinderen een compleet verschillend karakter kunnen hebben ondanks dezelfde opvoeding.

Ik moet zeggen, ik had er moeite mee dat onze uk een meisje-meisje werd. Ikzelf heb nooit met poppen gespeeld (los van de hoofden eraf trekken of "ophangen" aan de stang in mijn kast) en vroeg een klasgenoot "wat moet ik daarmee?" toen ik voor mijn verjaardag een pop met paard met wagen kreeg. Mijn man, op sommige gebieden iets vrouwelijker trekjes dan ik, heeft er minder moeite mee. En gek genoeg, was de oudste vanaf de geboorte ook al mama's kindje, en de jongste papa's prinsesje. Dus zo valt alles toch ergens weer op zijn plek. Ik ben blij voor mijn beide kinderen, als ze iets hebben dat ze leuk vinden, en probeer er zo goed mogelijk in mee te gaan, hoewel, net zoals jij, vaak onhandig als het om meiden dingen gaat. En die k3 dansjes, tsja, daar wordt je op den duur wel handig in denk ik :p

Maar ze moet echt niet aan komen zetten met kinder make-up... indecision

everyone is a genius. But if you judge a fish on his abilitys to climb a tree he will live his whole life beliving he's stupid.