Speelgoed: nieuwe uitdaging?

7 reactie(s) / 0 nieuw
Laatste reactie
valerievb
afbeelding van valerievb
15 feb 2012 - 10:28
Speelgoed: nieuwe uitdaging?

Mijn dochter van 16 maanden kan heerlijk spelen. We merken de afgelopen weken dat ze op zoek is gegaan naar nieuwe uitdagingen. Maar vooral klimmen heeft haar aandacht, overal waar het maar kan klimt ze op. Ze speelt nog graag met houten blokjes en wil graag 'samen' boekjes lezen. Wij willen graag wat nieuw speelgoed aanschaffen maar hebben geen idee hoe we haar kunnen uitdagen. Inmiddels is het speeltafeltje,de kralen activity en alle knuffels alweer naar zolder verdwenen, ze geeft er niks om. Als het straks mooi weer is willen we naast onze zandbak ook een speelhuisje/wip wap of glijbaan aanschaffen. Wat zijn jullie ervaringen hiermee? Wie heeft er leuke tips?

valerievb
afbeelding van valerievb
5 mrt 2012 - 12:58

We hebben inmiddels een poppenwiegje en toebehoren aangeschaft. Ook een klein keukensetje; pannetje, kop/schotel, bestek etc. Onze dochter is er maar druk mee, pop luier omdoen, flesje geven, eten 'koken'. Ook een leuke voorbereiding op de komst van haar zusje over 6 weken. Nu alleen nog de zandbak vullen met schoon zand en een glijbaan in de tuin. Volgens mij komt het allemaal goed! Bedankt!

Jessica24
afbeelding van Jessica24
19 feb 2012 - 23:07

Een speelhuisje is ideaal! Wij hebben hem gekocht toen onze oudste (nu 5,5 jaar) 1 jaar werd. En het is nog steeds een succes, ook voor de jongste die wordt in mei 2 jaar. Ze speelt er graag mee/in, zelfs nu in de winter moet ze er iedere dag weer spelen. Heerlijk is dat!
Voor binnen vindt ze het ook geweldig om met een serviesje te spelen. Kan ze thee/koffie maken voor papa en mama en lekker met plastic groente en fruit eten maken voor iedereen. En lego duplo is ook altijd een succes, is eigenlijk vanaf een jaar of 2, maar omdat we een grote zus hebben, ligt het ook voor de jongste om mee te spelen en dat gaat prima, vindt ze ook heel interessant, meedoen met haar grote zus.

valerievb
afbeelding van valerievb
17 feb 2012 - 15:05

Hoi Liesjesch,
wij hebben niet veel speelgoed, bewust ook. We wisselen wel eens wat speelgoed om met speelgoed dat op het kamertje van onze dochter ligt. Het probleem is voornamelijk dat idd babyspeelgoed te 'kinderachtig' en speelgoed voor oudere kindjes soms nog net wat te ingewikkeld is. Laten we dus maar hopen op goed en lekker weer de komende tijd! Kunnen we weer lekker de tuin in!

valerievb
afbeelding van valerievb
17 feb 2012 - 15:02

Hoi Spintsje,
we hebben gisteren een xylofoon gekocht, dochterlief is er helemaal wild mee! Ze kan nu zelf 'muziek' maken op haar manier. Tikkertje doen we ook wel eens met haar, maar verstoppertje is nog nieuw. Gaan we ook eens uitproberen.
Onze dochter wil ook graag helpen, maar het liefst wel op schoot of zo dichtbij mogelijk. Ik vind dit niet altijd even handig, maar ik laat haar wel met de lege wasmand spelen: erin, eruit,erin,eruit! Ze mag ook graag in de lege speelgoeddozen gaan zitten met een stukje speelgoed of boekje. Volgens mij is dat kleintjes eigen? Ons buurmeisje van 1.5 doet het ook.
Bedankt voor je tips!

Ljochtsje
afbeelding van Ljochtsje
16 feb 2012 - 23:56

Onze zoon van 16 maanden is gek op alles waar een touwtje aan zit. Dus aan een paar dingen die kunnen rollen heb ik een lange veter geknoopt. Ook is hij dol op dingen die muziek maken en het liefste wil hij op alle knopjes drukken die hij maar kan vinden. En verder is verstoppertje en tikkertje doen favoriet.
Je hoeft de uitdaging niet altijd in speelgoed te zoeken. Waar ons zoontje ook heel blij van wordt is mij helpen met het huishouden. Als ik de was opvouw, dan geeft hij mij de was uit de wasmand aan. Hij geeft het echter continu door en zo snel kan ik niet opvouwen, maar dan gooi ik weer een stapeltje was terug. En na afloop speelt hij met de lege wasmand. De vuile was doet hij voor mij deels in de wasmachine. Zulke dingen.
Qua speelgoed vind ik het ook een lastige leeftijd. Een rammelaar of ander babyspeelgoed ligt hier nog wel, maar spelen doet hij er niet echt mee. Het enige wat hij ermee doet is het in een bak doen en weer uit een bak halen. Blokjes begint hij nu een heel klein beetje mee te stapelen, maar hij vind het leuker om de dingen die een ander bouwt om te gooien.
Succes ermee!

Lilypie Third Birthday tickers

liesjesch
afbeelding van liesjesch
15 feb 2012 - 21:14

ik vind het een lastige leeftijd voor speelgoed..babyspeelgoed is te kinderachtig en ander speelgoed vaak weer te moeilijk..hier is zomers idd en glijbaan en zandbak favoriet, dus daar zal je wel een goede aanschaf aan doen. Voor binnen zal ik het niet goed weten..hier werkt het vaak erg goed om speelgoed waarop uitgekeken is in de kast te stoppen, als de kinders zich beginnen te vervelen haal ik het weer te voor schijn en zijn ze weer heel druk ermee. Stop ik dan weer wat anders in de kast...