Ruim 2 jaar en nog niet staan, laat staan lopen.....

3 reactie(s) / 0 nieuw
Laatste reactie
Diou
afbeelding van Diou
10 aug 2014 - 18:53
Ruim 2 jaar en nog niet staan, laat staan lopen.....

Toch maar weer eens terug naar mn oude vertrouwde forum.

Zoals de titel al zegt. Onze dochter van ruim 2 jaar staat en loopt nog niet. Ze was ruim 1 jaar toen ze zelfstandig kon zitten en 1,5 jaar toen ze het kontschuiven ontdekte en daar nu een proffessional in is. Ze trekt zich alleen op aan onze vingers.

We zijn hier al een tijdje actief mee bezig. Vorig jaar is er een foto van dr heupen gemaakt, om fysieke problemen uit te sluiten.

Sinds een aantal weken gaan we ook naar de fysiotherapeut. Zij heeft geen rare dingen geconstateerd. Vermoedelijk wordt het veroorzaakt door het 'makkelijk zijn' van dr vader en dr 'voorzichtigheid' van mijn kant. Die combinatie is niet ideaal, merken we nu. Ze heeft altijd een hekel gehad om op dr buik te liggen en als ze ergens niet bij kon komen dan ging ze maar wat anders doen.

Verder gaat dr ontwikkeling harstikke goed en is ze flink aan het peuteren.

Instinctief weet ik ook dat het wel goed zit met dr. En grootste gedeelte van de tijd geloof ik ook wel dat het goed gaat komen.

Maar er zijn af en toe van die dagen dat ik me afvraag of ze ooit wel gaat lopen. Ondertussen mist ze een deel van haar ontwikkeling nu ze niet de wereld kan gaan ontdekken. Geen speeltuin, geen kinderboerderij afstruinen, etc, etc.

Tuurlijk.....het heeft voordelen. Ik hoef nog niet achter dr aan te rennen en heb daarbij nauwelijks valpartijen.

Maar toch....

Ik lees wel meer verhalen over kinderen die laat lopen, maar nog niet eentje van ruim 2 jaar die daarbij ook nog niet staat.

Zijn er moeders met ervaring die me wat kunnen oppeppen??

lutise77
afbeelding van lutise77
14 aug 2014 - 14:58

Hi!

 

Ik wil je wel een beetje oppeppen.

Onze kinderen waren 20, 21 en 24 maanden toen ze pas konden staan. Een maand daarna konden ze lopen (dus met 21,22 en 25 maanden).

Onze kinderen zijn voorzichtig en observerend. Toen ze eenmaal liepen ging dat ook zonder veel te vallen.

 

Het was best frustrerend af en toe dat het zo lang duurde, maar het komt goed :) Zolang er lichamelijk geen problemen zijn.

 

Op advies van een fysio gingen we wel de kinderen veel laten lopen naar dingen toe. Dus als we naar de auto toe gingen of naar de tafel om te eten, dan tilden we niet, maar gingen we aan twee handjes lopen. Op die manier werd het steeds duidelijker dat lopen de manier was om van a naar b te komen en niet kruipen/ tillen/ met loopauto ed. Het kost wel extra tijd, maar hier hielp het.

Daarnaast kregen we als tip om wat stevigere schoentjes aan te doen. Zo kunnen ze een wat zekerder gevoel krijgen. Het voelt voor hun dan minder wiebelig om te staan.

 

Bij onze dochter hielp eten erg goed om mee te stimuleren. Als ze eventjes kon staan of een poging deed dan kreeg ze bijv een druifje ofzoiets. 

Op een dag zei ze na het eten dat ze een aardbei wilde..toen ben ik van haar af gaan staan en zei dat ze eerst moest lopen en dan kreeg ze het. En ineens liep ze! 

 

Ik weet niet of je er wat aan hebt, maar succes er mee! :) Ze zal vast lopen voordat ze naar de basisschool toe gaat :D 

Diou
afbeelding van Diou
13 aug 2014 - 21:24

..