pittig kindje?

2 reactie(s) / 0 nieuw
Laatste reactie
lizzy29
afbeelding van lizzy29
1 feb 2013 - 07:05
pittig kindje?

hoi allemaal

 

ik zit met een paar vraagjes en hoop dat jullie mij wat advies kunnen geven of ervaringen kunnen delen

 

onze dochter is nu 1,5 jaar als baby zijnde werdt ze bij het consultatiebureau al beoordeeld als heel pittige kindje ik moest daar eerst een beetje om lachen want dacht hoe kan je dat nu al zien??

maargoed naar mate ze nu ouder wordt is ze inderdaad best pittig in de omgang snel driftig nu al een erg eigen willetje gooit en slaat veel maar het grootste probleem is toch wel het slapen. ze heeft in de 1,5 jaar misschien 5 nachten doorgeslapen ze wordt s'nachts een aantal keer wakker meestal omdat ze haar speen weer eens kwijt is en soms zomaar. opzich gaat ze dan wel weer gelijk slapen. overdag slapen is best een ramp eigenlijk. ze slaapt heel kort. als ik haar op bed leg s middags (ik probeer zo veel mogenlijk vaste tijden aan te houden) dan gaat ze keihard tegen haar ledikant aan schoppen en geloof me je wordt er echt gek van. dit is nu zo erg dat haar ledikant niet lang meer mee gaat. ik werdt er zo gek van dat ik haar ledikant weg het gehaald en haar een paar nachten met haar matras in het campingbedje heb gelegd en het gekke toen sliep ze wel goed, ze kon zoiezo niet meer schoppen en herrie maken en het ging super.

 

jammer genoeg lag ze niet goed in het camingbedje haar matras zakte wel en ik heb nog het matrasje van het campingbedje zelf eronder gelegd maar dat hielp ook niet ze lag echt in een kuiltje en dat lijkt me niet goed voor haar rug en nek. nu heb ik sinds gisteren haar ledikant weer teruggezet en het begint weer van voor af aan niet willen slapen s middags en sávonds ligt ze ook eerst een tijdje keihard te schoppen en dan gooit ze haar speen weer uit haar bedje en dat gaat zo iedere dag door. ik wordt er langzaam wanhopig van want haar humeur overdag wordt er echt niet beter op.

 

we hebben zitten denken aan een meegroeibedje maar ik vindt haar daar eigenlijk nog te klein voor ze ligt in een slaapzak omdat ze zo druk is ook in bed dat ik haar echt niet onder een dekbedje wil en durf te laten liggen en dat lijkt me erg gevaarlijk als ze eruit wil klimmen.kortom ik zie dat nog niet echt zitten maarja welke opties zijn er nog meer??

 

heeft iemand ideeén of tips? of is dit herkenbaar bij iemand?

 

UmmY
afbeelding van UmmY
5 feb 2013 - 21:11

Hoi lizzy

Ik heb je situatie gelezen over je dochter.Deze situatie herken ik heel goed.

Ik heb zelf een zoon van 2 jaar.Hij maakte ook ongeveer zelfde dingen.Hij wou niet slapen en nog steeds afentoe speelt het.

In de avonden wakker worden uit bed en spelen.we hebben namelijk een peuterbedje sindskort ,maar wel een beetje spijt van.Het was toch weer hetzelfde en erger zelfs.We hebben voordat we peuterbedje hadden ht bed waar hij in sliep tegen de muur gemonteerd zodat hij niet ermee kon schuiven.Ja hoor hij kon niet schuiven ,maar wel met speelgoed uit bed gooien en tegen de muur bonken.Dus nu hebben we alle speelgoed in zijn kamer opgeruimd.Er is geen speelgoed nergens te vinden.De deurklinkers andersom gedaan zodat hij de deur niet open kan krijgen.De klerenkast met elastiekje goed vastverbinden elke keer zodat hij niet erin kan en zijn kleren eruit halen.In het begin was het wel mopperen en huilen hoe moeilijk het ook was voor me  laten mopperen en huilen en slaapt als roos ook in de avond.Nu ben ik meer bezig met laten wennen in zijn peuterbedje en tot nu toe gaat dat goed

Hopelijk vind jij ook een manier en of een manier van ons uitproberen misschien.succes ermee