Peuter van 3 wilt niet meer slapen en heeft hele erge verlatingsangst.

3 reactie(s) / 0 nieuw
Laatste reactie
tatjanavanveen
afbeelding van tatjanavanveen
15 mrt 2019 - 21:10
Peuter van 3 wilt niet meer slapen en heeft hele erge verlatingsangst.

Mijn dochter van 3 heeft sinds een week tijd last van dat ze niet meer in der eigen bed wilt slapen en het dan ook echt dat ze helemaal hysteries wordt. Ook heb ik het gevoel dat ze heel erg weer last heeft van verlatingsangst. Deze mamma weet even niet meer wat ze moet doen. 

andr
afbeelding van andr
16 mrt 2019 - 11:54

Geen garantie dat dat werkt hoor, maar hielp hier wel gelukkig. Was een intensieve week want ik moest mij ook echt aan mn woord houden en dan ook echt terugkomen. Ook al sliep ze bijna, maar ze had er ook echt vertrouwen in dat ik kwam. Na een week zaten we op 10 a 15 minuten ertussen en probeerde ik soms even te rekken totdat ze riep, (dan antwoorde ik ja ik kom hoor, maar nog even deze handoek opvouwen bv. Ik plande het zo dat ik savonds boven de was kon vouwen of een boek lezen. Ik was die week wel boven, maar zat niet naast haar bed)
Ik hoop dat je er iets aant hebt

andr
afbeelding van andr
16 mrt 2019 - 11:24

Geef haar een wekkertje.
De eerste avond blijf je boven op een andere kamer en zeg je wanneer je (na 5 minuten) terugkomt. Als deze wijzer daar staat kom ik terug. Totdat ze in die tussentijd een keer in slaap valt. Zo bouw je dat op naar 10 minuten en langer