Oppas extra toeslag tijdens schoolvakanties

4 reactie(s) / 0 nieuw
Laatste reactie
san13
afbeelding van san13
17 feb 2013 - 12:18
Oppas extra toeslag tijdens schoolvakanties

Dag allemaal!

Wij hebben een oppas die 3 keer in de week van 8 tot 18 uur oppast. Van 8 tot 15 is ze alleen met onze jongste van 1,5 en om 15 uur haalt ze de oudste van 4 van school, en heeft ze ze beiden tor 18 uur. Wij betalen haar een vast tarief per uur. Dus niet per kind. Wel doet ze de baby en de oudste in bad, af en toe boodschappen en sporadisch koken. Nu is het schoolvakantie en vroeg ik me af hoe jullie dit doen! De oudste zal nu thuisblijven met de baby ipv naar school gaan, maar moet ik haar dan eigenlijk nu een toeslag betalen omdat zij nu 7 uurtjes zogezegd dubbel werk en verantwoordelijkheid heeft? Lijkt me eigenlijk logisch daar het takenpakket nu verandert tijdens de vakantie. Ik heb haar hier zelf nog niet over gehoord maar was benieuwd naar jullie ervaringen en mening, kan het nergens terugvinden namelijk. Vriendelijk dank!!

Gretha
afbeelding van Gretha
17 feb 2013 - 19:19

8,50 zwart per uur lijkt me een prima bedrag ongeacht of het 1 of 2 kinderen zijn.

ik krijg als gastouder thuis wit 4,50 per kind.... sommige 5,00

Lilypie First Birthday tickers

san13
afbeelding van san13
17 feb 2013 - 19:07

Dankjewel Gretha! Ja het is zo dat ze zwart 8.50 per uur krijgt. Gewoon een vaste prijs per uur en dan inderdaad ook niet per kind. Maar mocht ze er naar vragen ben ik wel benieuwd of het gangbaar is om dan extra te geven (bijvoorbeeld door middel van een berekening oid), het klinkt voor mij wel logisch.

Gretha
afbeelding van Gretha
17 feb 2013 - 18:52

ligt eraan. ik heb als gastouder aan huis gewerkt voor min loon dus ong 10 euro per uur. ongeacht of er 1 of 2 kids thuis waren of zelfs geen (beide psz/oudste school jongste psz...) maar dan ben je gebonden aan min loon. als het zwart is en een lager bedrag kan je er voor kiezen om een toeslag te geven idd. wel erg lief netjes en sociaal om daar als ouder aan te denken!! super!

Lilypie First Birthday tickers