Niet naar binnen willen na buitenspelen

3 reactie(s) / 0 nieuw
Laatste reactie
Sjentol
afbeelding van Sjentol
31 mrt 2016 - 22:30
Niet naar binnen willen na buitenspelen

Hallo moeders, Sinds een paar weken lopen wij tegen een struikelblok aan en ik kan er niets over vinden op internet dus mijn hoop is op jullie gevestigd! Als wij buiten gaan spelen met onze 2 jarige zoon is dat allemaal helemaal leuk, maar als het tijd wordt om naar binnen te gaan is het hommeles.. Hij wil niet, en krijgt een bui. Huilen, boos doen, roepen etc. En het duurt wel ff voor dat over is! Vooral lastig als het ook etenstijd of bedtijd is. En aangezien Tijmen een buitenkind is, is dit een dagelijks terugkerend ritueel. Wie o wie herkend dit en kan mij handvatten geven?? Ik zit er echt om verlegen :) Groetjes Chantal

mamaCornel
afbeelding van mamaCornel
1 apr 2016 - 10:45

Bij mijn dochter hielp het om het wekkertje te zetten. Als het wekkertje dan ging was het tijd te plassen bij haar.
Daarnaast van te voren zeggen over 10 minuten gaan we..... over 5 minuten gaan we...
Misschien helpt het bij jou zoontje ook.

IN81
afbeelding van IN81
1 apr 2016 - 10:23

Misschien kun je iets van buiten mee naar binnen nemen? Bijvoorbeeld dat je nadat je klaar bent met spelen ergens bloemetjes plukt en die dan binnen met hem in een vaas zet? 

En - wellicht doe je dit al hoor - goed duidelijk maken wanneer je weer naar binnen gaat, zodat het niet als complete verrassing voor hem komt? Dus bijvoorbeeld nog 2x van de glijbaan en dan gaan we terug naar huis?