Niet meer willen lopen

7 reactie(s) / 0 nieuw
Laatste reactie
TB
afbeelding van TB
30 jul 2012 - 22:20
Niet meer willen lopen

Hoi Iedereen,

Mijn dochter van bijna 1,5 heeft een paar weekjes goed gelopen. Althans, zoals je als kleintje net loopt. Nu een aantal weken later is daar niets meer van terug te zien. Ze loopt alleen nog maar als je haar een hand geeft, laat je haar los, dan zet ze geen stap meer en gaat ze op haar knietjes zitten.

We doen er van alles aan, oefenen, maar helaas ze zet geen stap meer zelfstandig.

Nog tips? Of is dit herkenbaar?

Ik hoor het graag.

Tamara

 

DELETED_Esther1...
afbeelding van DELETED_Esther1111_anonymized
7 dec 2012 - 14:40

Hi TB,

Niet zo zeer herkenbaar met het lopen, maar met het praten. Ze was heel vlot met praten en die ontwikkeling bleef altijd vlot gaan. Nu is ze 3 en nu merk ik dat ze soms 'fouten' maakt die ze eerder niet maakte.  Maar er zal wel weer een andere ontwikkeling aan de gang zijn waar we nog niet veel van zien. We merken het wel weer:)

grt!

TB
afbeelding van TB
5 dec 2012 - 21:18

Hoi Esther,

 

Bedankt voor je bericht, het gaat goed hoor. En loopt inmiddels al lang weer vol op.

Het is een pittig dametje, maar ach er mag ook wel wat in zitten.

En inderdaad ineens merk je weer na een mopper periode dat ze dan weer wat anders goed kan.

 

Herkenbaar voor jou?

Groetjes Tamara

 

DELETED_Esther1...
afbeelding van DELETED_Esther1111_anonymized
5 dec 2012 - 16:19

Hallo TB,

 

Hoe gaat het nu met je kleintje en met het lopen? Heeft ze het alweer opgepakt? Zie ja naast het 'terugvallen'  van het lopen ook andere verandering in de ontwikkeling? Dat ze nu iets niet meer kan wat ze eerst wel kon? Of heeft ze in de periode van de terugval nu juist heel veel andere dingen geleerd?

 

Ben benieuwd.

Groetjes

TB
afbeelding van TB
18 sep 2012 - 23:17

Bedankt voor je reactie, groetjes Tamara

niek
afbeelding van niek
18 sep 2012 - 15:01

Ik herken dit heel erg. Ons dochtertje heeft heel even gelopen rond haar 1.5 jaar en daarna totaal niet meer. Inderdaad zich laten vallen als we haar handje los lieten of totaal in paniek raken.

Haar motorische ontwikkeling liep op dat moment ook al achter (laat gaan optrekken, staan, zitten etc). We zijn met haar naar de fysio geweest en die hadden zo iets van....er is niks mis met haar, het kan haar onzekerheid zijn.

2 weken na haar 2e verjaardag stond ze ineens op en is ze gaan lopen. Nu is ze bijna 6 en loopt / rent en speelt ze net als elk ander kind en zit er totaal geen verschil meer in op motorisch gebied (nou ja, behalve dan dat ze niet kan huppelen...maar als dat nou het enigste is :-) )

Ik zou zeggen....kijk het rustig aan. Ga niet pushen, pas als ze er echt klaar voor zijn gaan ze alleen lopen.

ps. wat een van de vrouwen op het cb tegen me zei: als ze op blote voeten staan, kijk dan eens hoe de grote teen staat. Staat deze nog wat omhoog, dan zijn ze er nog niet aan toe om los te lopen, want dan hebben ze weinig evenwicht...


achacha
afbeelding van achacha
2 aug 2012 - 16:46

misschien is ze hard gevallen en haar vertrouwen kwijtgeraakt,komt wel weer terug, geen zorgen. Meestal komt dat helemaal vanzelf weer goed.

Inez