Man wil 3de verjaardag van onze zoon niet vieren, ik wel.

15 reactie(s) / 0 nieuw
Laatste reactie
maribel
afbeelding van maribel
5 apr 2013 - 12:09
Man wil 3de verjaardag van onze zoon niet vieren, ik wel.

Lieve moeders,

In september (duurt nog een paar maandjes) wordt ons zoontje 3 jaar. Ik wil dit graag vieren met familie en een vriendje en vriendinnetje van ons zoontje, maar mijn man wil dit niet. Hij vind dat wij het wel een jaartje kunnen overslaan omdat wij het niet zo breed hebben. Ik ben het hier totaal niet mee eens en word er zelfs een beetje verdrietig van. Ik vind dat je ieder jaar gewoon moet vieren, zeker voor kinderen. Hij zegt dat als ik het toch vier, hij dus eigenlijk nix te zeggen heeft over ons zoontje.

Nu heeft hij dan uiteindelijk voorgesteld om naar de mcdonalds te gaan of naar een pretpark (alsof dit geen geld kost), maar dan zonder anderen. Ik vind dit helemaal niet leuk voor ons zoontje. Hij wil toch lekker kunnen spelen met kindjes van zijn eigen leeftijd en mijn familie wil ook gewoon zijn verjaardag vieren. Mc donalds vind ik iets wat je normaal een keertje doet, niet voor een verjaardag, of het is echt zo'n macdonalds feestje, maar daar is hij nog te klein voor en moet je met meer kindjes doen.

Vorig jaar wilde mijn man het ook niet vieren en toen heb ik gewoon doorgezet. Was een erg gezellige dag, alleen mijn man zat buiten de tuin met zijn vrienden (omdat hij het dus eigenlijk niet wilde vieren)  en de rest in de tuin. En was hij boos op mij, wat hij overigens aan de andere niet zo liet merken.

Maar goed ik zit er echt mee en ik weet nu dus niet zo goed wat ik moet doen. Iemand ideeën?

Groetjes,

van een beetje verdrietige moeder.

maribel
afbeelding van maribel
17 jun 2013 - 09:50

Ja ik leg inderdaad geld appart en dat bewaard mijn moeder. wink Mijn man vond dat ook wel een goed idee.

Het idee van Gretha om misschien een feestje te geven en samen nog wat te doen vond ik zelf ook een heel goed idee en heb dat ook voorgesteld aan mijn man. Mijn zoontje is op een maandag jarig, dus nu vieren we het met familie en vrienden op zondag en maandag gaan we samen wat doen. Ik zei dan kunnen we op maandag dan misschien naar MC donalds ofzo ( wat hij toen voorstelde) en zijn eerste reactie was, oh dus nu vind je het wel een leuk idee. hihi en ik zei, ja omdat we het ook vieren met famillie. En hij vind het ook een prima plan. Hij gaat die maandag vrij vragen voor werk en dan kunnen wij het gezellig met zijn drietjes ook nog vieren. En en vind ik in dit geval een betere compromis als of of. Bedankt voor alle ideeën!!

Ik laat jullie natuurlijk nog weten hoe we het hebben gehad!

Groetjes,

Maribel

nb.
afbeelding van nb.
16 jun 2013 - 19:40

waarom niet nu al geld apart leggen al is het 5 euro of minder, dan heb je in iedergeval al iets... en je kan inderdaad goedkoop boodschappen doen.. en neem dan geen dure dingen. Neem bijvoorbeeld geen bier of andere alcoholische dranjen is tenslote een kinderfeestje. niet moeilijk doen gewoon wat frisdrank en chips. en andere lekkere hapjes.

Peetje-81
afbeelding van Peetje-81
2 jun 2013 - 11:28

Ik kan me goed voorstellen dat je hiermee in je maag zit.. wat vervelend dat het zo gaat! Jij wilt natuurlijk je zoontje het gevoel geven dat hij echt jarig is, en als je man dat dan niet ziet zitten... lijkt me akelig! Misschien kun je je man laten inzien dat het er niet om gaat dat hij het heel gezellig en leuk heeft, en wat hij wil, maar dat het ook belangrijk voor je kind is dat hij leert wat een verjaardag is, en hoe dat gevierd wordt. Slingers, ballonnen, taart, bezoek en een klein cadeautje. Hoe of wat doet er niet toe. Zo leert je kind ook dat hij speciaal is, en dat hij de moeite waard is om wat voor te organiseren. Hoe jong hij ook is, daar ben ik van overtuigd. 

Succes!

Mama van KiKi
afbeelding van Mama van KiKi
14 apr 2013 - 21:34

Een kinder verjaardag moet (vind ik) toch eigenlijk altijd wel gevierd worden. Voor je kind is het toch ook belangrijk om een jaar ouder te worden Ieder jaar in een mijlpaal. Maar hoe het gevierd wordt kan je zelf bepalen. Ondanks dar jullie het niet breed hebben kan het toch een super leuke kinder verjaardag worden!!

MamaJuWeel
afbeelding van MamaJuWeel
12 apr 2013 - 17:14

Dit vind ik echt jammer. Dat hij het ziet als showen. En zelfs als dat deels zo is (wij mama´s showen natuurlijk graag met onze kanjers), het gaat er bij de verjaardag van een ander niet om dat hij niet van verjaardagen houdt, toch? Dat hij zijn eigen verjaardag niet viert is prima, maar dat van je zoontje is anders. Ik zei al eerder, het kan ook klein en kort. Straks besteden ze er nog meer aandacht aan op het KDV/PSZ dan bij jullie thuis. Dat is toch ook raar? Enne, een kleine voelt die onenigheid tussen papa en mama. Probeer dus echt iets te vinden dt jullie beiden past en druk niets door. Maak er een feestje van waar je samen achter kunt staan en van kunt genieten.

MamaJuWeel
afbeelding van MamaJuWeel
12 apr 2013 - 17:08

Is het echt omdat jullie het niet zo breed hebben, of houd hij misschien gewoon niet zo van die drukte? Zijn er familiespanningen? (sorry, zie nu dat dat niet zo is...) Ik vraag maar wat hoor, maar kan me echt geen andere reden verzinnen waarom een vader de verjaardag van zijn zoontje niet wil vieren. Ook als je het niet breed hebt, kun je zorgen voor een goedkope taart/cake, een klein cadeautje en de rest van de cadeautjes kun je aan familie en vrienden vragen. Hou het bij koffie en fris en gewoon enkele uurtjes, zodat je niet tot ´s avonds laat aan de alcohol, chips en zoutjes hoeft. Scheelt ook een hoop geld. Ik begrijp echt niet waarom hij boos wordt op jou en daarom toch stiekem het hele feest voor jou verpest. En hoezo heeft hij niets te zeggen? Er zijn vast veel dingen, ook financieel, waarin hij alle stem heeft, maar een verjaardag is niet iets waarover je onderhandelt. Hooguit dus over de vorm. Ik hoop dat jullie elkaar - met bovenstaande budgettips - tegemoet kunnen komen. Voor je zoontje, want hij wordt echt maar 1x drie jaar...

MarieBos
afbeelding van MarieBos
11 apr 2013 - 22:54

Ik vind dat je een verjaardag voor een kind zeker moet vieren en als hij 3 is begint hij het ook wat meer te snappen.

Maar cadeau's hoeven kinderen van die leeftijd nog niet echt, als ze maar kunnen uitpakken, dus voor je kindje vraag je een kleinigheidje met een kadobon, van een speelgoedwinkel, boekwinkel maar ook van een drogist ofzo kun je ze vragen want daar koop je waarschijnlijk ook veel voor je zoontje. Dan kost het feestje wel wat geld maar de komende tijd kun je dan met die bonnen betalen of kado's voor anderen kopen. En gewoon met familie onder elkaar is toch al feest genoeg voor de kleine! Leg het eens voor aan je man.

maribel
afbeelding van maribel
11 apr 2013 - 21:36

Het hoeft inderdaad niet zoveel te kosten, dat ben ik helemaal met je eens.

Mijn verjaardag heb ik ook een keer niet geviert, omdat mijn man het ook niet stimuleert en het eigenlijk niet belangrijk vind, maar ik vond dat eigenlijk helemaal niet leuk, dus heb het daarna weer gewoon geviert met familie.

Meestal viert mijn man zijn verjaardag niet. Toevallig hebben wij het de laatste keer wel gevierd, maar ook heel eenvoudig gewoon eigenlijk met mijn familie, want die van hem kon niet, alleen maar één familielid. En die dag zei hij dat hij het wel leuk vond, maar later tijdens het gesprek over de verjaardag van onze zoon zei hij dat hij het helemaal niet leuk vond. Hij vindt een "echt" feest veel leuker met drank, muziek enz. enz.

Ik vind het inderdaad heel moeilijk om hier met hem over te praten, omdat het al heel gauw uitloopt op ruzie. Ja onze communicatie laat nog weleens te wensen over. Ik zou dit ook liever anders zien, maar weet niet zo goed hoe ik dit moet veranderen. Ik ben er zelf inderdaad ook bang voor dat dit ieder jaar weer terug zal komen.

maribel
afbeelding van maribel
11 apr 2013 - 21:25

Hij houd wel van bezoek en familie en vind het ook erg leuk om met andere kindjes te spelen.

Hij vind het ook altijd leuk om bij andere op verjaarsvisiete te gaan. Als hij het zelf niet leuk zou vinden, zou ik er ook niet zo'n probleem mee hebben.

Ik weet dat het nog vroeg is om dit nu al te bespreken, maar mijn man begon er laatst al ruzie over te maken en ja dan zit ik er toch mee.

Nina23
afbeelding van Nina23
6 apr 2013 - 17:11

???? wat kost een kinderfeestje in de tuin nou?

Zelf appeltaarten bakken, frisdrank en bier , drie zakken chips en borrelnootjes van de Lidl/Aldi en lekker koekhappen, waterspelletjes etc?

Wij hebben de 1e en 2e verjaardag bewust klein gehouden met alleen familie omdat ze er toen zelf toch niets van zou weten. Maar nu ze drie wordt gaan we echt wel een kinderfeestje geven. Ze is zich er nu echt wel van bewust.

En jullie eigen verjaardagen dan? Worden die wel gevierd?

Ik denk dat er iets heel anders aan de hand is met de tegenzin van je man voor het vieren van een verjaardag. Het lijkt me moeilijk om het gesprek over de achterliggende reden van de grond te krijgen maar wel nodig. Straks heb je deze discussie misschien elk jaar.

bienbien
afbeelding van bienbien
5 apr 2013 - 20:44

Wat denk je dat je eigen kind het leukste vindt? Vooral gezelschap en bezoek? Of is je zoon daar misschien ook niet zo van? Ik zou vooral kijken naar waar je je zoon een plezier mee doet. Bespreek dat met je man en als het dan betekent dat er een feestje komt, dan moet je man zich maar 1 dag per jaar opofferen. Het is niet zijn verjaardag. Is het trouwens heel belangrijk om dat nu al te bespreken als het nog zo lang duurt? 

Lilypie Fourth Birthday tickers

Lilypie First Birthday tickers

Gretha
afbeelding van Gretha
5 apr 2013 - 14:40

vervelend dat jullie mening zo verschilt. kan t zijn dat hij niet van de drukte houdt ? om wat voor reden dan ook.. misscien een middenweg vinden ? paar uurtjes verjaardag vieren en samen ook even een dagje weg ? snap dat t dubbel op is, ook financieel maar zo vier je t als gezinnetje, al is t maar naar een goedkope/gratis speeltuin/kidnerboerderij gwn even samen weg... moeilijk maar leg hem uit dat jij het wel graag wil vieren en niet om te showen maar om het te vieren met familie en vrienden die belangrijk zijn voor jullie. maar dat je hem ok wel begrijpt en evt hem zelf iets laat bedenken hoe hij het graag wil vieren ? als t financieel mogelijk is.. ?

Lilypie First Birthday tickers

maribel
afbeelding van maribel
5 apr 2013 - 14:25

Hij houd helemaal niet van verjaardagen vieren of bij ander op hun verjaardag komen. Hij vind het maar onzin dat het ieder jaar gevierd moet worden. Ik weet dat dat geld een smoes is. De taarten worden altijd door zijn broer gemaakt. Hij vind dat als wij de verjaardag van ons zoontje vieren het is om te showen. Ik begrijp dit zelf niet zo en slaat ook nergens op,want we doen echt geen extreme dingen. Geen springkussen of dat soort dingen.

Gretha
afbeelding van Gretha
5 apr 2013 - 12:18

probeer erachter te komen waarom hij t niet wil vieren. ik denk niet dat geld de reden is. je kan t bijv ook 2 uurtjes vieren met 1 stukje taart, of nog goedkoper een plakje cake met slagroom, koffie, thee, fris en klaar. het hoeft niet duur. dus ik denk niet dat dat het probleem is. prbeer erachter te komen wat het is. als je weet wat het is kan je samen naar een oplossing zoeken. wil hij controle, houdt hij niet van de drukte, van de stress die erbij komt kijken. hoe is hij met andere verjaardagen en drukte ? houdt hij ervan of kan hij er slecht mee overweg ?

 

Lilypie First Birthday tickers