je kind noemt iemand anders papa

5 reactie(s) / 0 nieuw
Laatste reactie
nb.
afbeelding van nb.
25 okt 2016 - 23:19
je kind noemt iemand anders papa

Hallo.

De titel zegt het al, wat te doen??

Korte intro, papa die zit meeste tijd achter de pc soms kort aandacht maar niet lang ook is hij snel geïrriteerd.  Nu is het geval dat we goed contact hebben met de overbuurman wie dus wel aandacht besteed. Heb dochter van 4 en zoon van 2. Buurman geeft beide aandacht en verdeeld dit goed. Papa hierin tegen geeft meer aandacht aan zijn zoon. Maar nu begint mijn dochter te roepen dat buurman de beste papa is en haar papa de 2 de papa is. Hoe moet ik hier mee omgaan ??  

nb.
afbeelding van nb.
26 okt 2016 - 11:35

Lastig is het zeker ( ook omdat ik op een punt sta waarbij ik niet weet of ik verder wil in deze relatie) maar dat van oom is een goed idee, mijn andere vriendin noemen ze ook tante... dankje wel smiley

Hennetje1988
afbeelding van Hennetje1988
26 okt 2016 - 10:06

Wat lastig voor je.. ik weet behalve praten ook geen antwoord. Als je vriend niet de moeite neemt voor je kinderen hoe kan jij dan nog moeite stoppen in hun relatie. Dat lijkt me enorm lastig. Dat je dochter een ander papa noemt zou toch alarmbellen bij vaders moeten doen rinkelen. Schijnbaar wat ik lees vanuit jou doet dat het niet, althans niet voldoende.

Het enige wat je je dochter kan leren is dat ze echt maar 1 papa heeft en dat de buurman alleen buurman is. Misschien kan je haar leren hem "oom" te noemen. De kindjes van mijn vriendin noemen mij "tante" omdat ik er in die periode veel voor hun was.

Sterkte hiermee en een dikke knuffel want ik kan me voorstellen dat het niet een makkelijke situatie is voor jou

nb.
afbeelding van nb.
26 okt 2016 - 09:13

Mijn vriend weet dat ze de overbuurman papa noemen , ze zegt het waar hij bij zit je kan wel stellen dat beide mannen niet weten hoe ze erop moeten reageren en ik ook niet zo. Ik zeg wel dat ze dat niet moet zeggen maar toch, bij mij rinkelen de alarmbellen wel.

Praten heeft niet veel zin geloof ik geef het al 3 jaar lang aan dat hij aandacht moet geven maar heeft tot op heden geen zin gehad helaas. 

Hennetje1988
afbeelding van Hennetje1988
25 okt 2016 - 23:39

Weet je vriend/man dit ook? Zoja hoe reageert hij hierop?

Ik zou goed met hem in gesprek gaan of dat de toekomst is die hij wil voor zijn kinderen. Dat ze hem herinneren als de "papa die nooit aandacht voor ons heeft". Die kant gaat het namelijk uit. Heb hetzelfde van een afstandje mee gemaakt bij een vriendin en de oudste wilde papa niet meer spreken toen ze uit elkaar gingen want die had toch nooit tijd (kind van toen 3 jaar oud) en de jongste kent hem amper..