Jarig op bijzondere dag en vlak na papa

7 reactie(s) / 0 nieuw
Laatste reactie
myrilko
afbeelding van myrilko
13 mrt 2013 - 15:16
Jarig op bijzondere dag en vlak na papa

Je kan er niet vroeg genoeg mee beginnen: nadenken over de verjaardag van je kinderen :). Dat ben ik dus nu al aan het doen voor de eerste verjaardag van mijn zoon. Want die is geboren op 1 januari... wel een bijzondere dag. Komt nog bij dat zijn papa jarig is op 31 december! Is dus wel een interessante jaarwisseling voor ons :).

Ik vroeg me dus af of er mensen zijn die ervaring hebben met kids die jarig zijn op bijzondere dagen en/of vlak na een van de ouders? Tips om hiermee om te gaan? (Vooral ook zo na alle feestdagen met alle cadeautjes die dan zal zijn geweest.) En sowieso wel leuk om te horen!

Jessica24
afbeelding van Jessica24
18 mrt 2013 - 21:27

Mijn jongste dochter is een week voor mijn man jarig, haar verjaardag vieren we altijd, en dan in het weekend. Ik ben een maand daarna jarig, dus vieren mijn man en ik het dan soms tegelijk. We vinden een kinderverjaardag veel belangrijker dan een verjaardag van onszelf, dus die slaan we dan ook regelmatig over. Ook is mijn jongste dochter 1 dag voor opa jarig en de oudste 1 dag na oma. Brengt een hoop geregel/geplan met zich mee... Ook in deze gevallen gaan bij ons de kinderverjaardagen voor, dus die vieren we dan gewoon, alleen met speciale leeftijd (60/65/70 etc), vieren de opa's en oma's hun verjaardagen, dus dan houden we daar rekening mee.

Sjerrin
afbeelding van Sjerrin
16 mrt 2013 - 20:30

Bij  ons zijn het geen feestdagen maar zitten we met z'n 3tjes heel dicht bij elkaar met onze verjaardagen. Mijn jongste is van 30-5 mijn oudste van 8-6 en ik zelf van 10-6.bij de oudste was ik op mijn eigen verjaardag uitgeteld,maar hij wilde graag een eigen dag :-). Mijn jongste is te vroeg geboren wat wel iets bijzonders opleverd mijn kindjes zijn een week lang even oud.

femkeismaria_an...
afbeelding van femkeismaria_anonymized
16 mrt 2013 - 11:50

Ik heb twee kinderen die op een bijzondere dag jarig zijn. 31 december en 11 november (sint maarten) Het is soms best wel lastig om de visite en de viering van de speciale dag in goede banen te leiden. Als de kinderen over een poosje wat groter zijn valt 11 november gelukkig af. Dan hoeft er niet meer met een lampion gelopen te worden, maar het is nu soms wel lastig om alle visite op tijd de deur uit te werken, op tijd te eten en vervolgens met de lampion te gaan lopen.

Wij maken er verder niets speciaals van omdat de dag zelf al speciaal genoeg is. Familie en vrienden komen meestal overdag, zodat we 's avonds met het gezin kunnen zijn om de speciale dag te vieren. Maar soms is het inderdaad best lastig zo'n speciale dag. Maar aan de andere kan ook wel weer leuk.

Op 31 december zijn de meeste mensen wel vrij. Dus dan komt de visite meestal overdag. Anders vieren we het op de dag zelf alleen met het gezin en komt de overige visite het weekend ervoor of erna.

bienbien
afbeelding van bienbien
15 mrt 2013 - 23:09

Dat is zeker bijzonder. Qua cadeaus: Ik ben zelf een kerstkindje en mijn ouders gaven ons uitsluitend cadeau's met Sinterklaas, zodat ik de enige was met cadeaus op mijn verjaardag. Misschien is dat in jullie geval ook handig. Ik waardeer het nog steeds dat mijn ouders dat gedaan hebben. Zou je het qua viering niet vanaf 16.00 uur op 1 januari kunnen doen? Dan is het meteen een mooi nieuwjaarsmomentje met familie en vrienden.

Lilypie Fourth Birthday tickers

Lilypie First Birthday tickers

Gretha
afbeelding van Gretha
13 mrt 2013 - 21:51

mijn dochter is 3 weken voor papa jarig. met verjaardagen hebben we hier een flink huis vol over heel de dag. dochter vindt dat leuk maar heeft er verder weinig aan dus al snel besloten op haar verjaardag of evt t weekend erna haar verjaardag klein te vieren met enkel opa's, oma, overgrootouders (3 stuks zelfs!) en tantes met evt aanhang. dag is al druk genoeg :p en voor haar echt een feestje :) en dan ergens tussen de verjaardagen in vieren we het voor hen beide voor "iedereen" zegmaar.. ook andere familie, vrienden etc (en vanaf volgend jaar ook t kinderfeestje nog.. pff :p)

zoontje is 2mnd na mij jarig. dus hij krijgt 2 feestjes denk ik... :p maar is ook vaak in zomrvakantie (17 juli) dus za wat rustiger zijn :p

Lilypie First Birthday tickers

bibel
afbeelding van bibel
13 mrt 2013 - 16:59

Dat worden bijzondere verjaardagen aan het einde van het jaar en volgend jaar.

Mijn dochter is 2 dagen voor mijn man jarig. Ze vieren hun verjaardag samen. Dit jaar valt het samen met pasen maar verder doen we er niets speciaals mee omdat het toevallig pasen is dit jaar.