Hoe doen jullie het???

6 reactie(s) / 0 nieuw
Laatste reactie
1love
afbeelding van 1love
29 jun 2017 - 13:29
Hoe doen jullie het???

Hoi moeders,wij willen onze zoon binnenkort aanmelden voor een peuterspeelzaal(bijna 2 jaar).Maar jeetje hoe doen jullie dat? Hij gaat nu naar de opvang, daar heb ik een flexibel contract omdat mn man en ik beiden onregelmatige diensten werken. Bij de peuterspeelzaal is er alleen sprake van vaste ochtenden/middagen die je dus bij het tekenen van het contract al aangeeft welke dagen dat worden. Onze zoon heeft zelfs recht op 4 ochtenden ivm VVE. De dagen kunnen wij dus niet aangeven omdat onze roosters per maand verschillen. Opa en oma elke keer hiermee belasten willen we ook niet. Hoe doen jullie dit allemaal? Ik zou bijna geen baan moeten hebben om dit allemaal voor elkaar te moeten krijgen.

Innamorato
afbeelding van Innamorato
1 jul 2017 - 00:43

De begeleiding in spraak verschilt heel erg per kdv. Vanaf 2018 bestaan peuterspeelzalen ook niet meer omdat ze gelijk getrokken worden met de kinderopvang. Het is dan nog of ze vve subsidie krijgen of niet maar dit kan net zo goed een kdv zijn met baby's als een kdv met peutergroep (nu peuterspeelzaal).

Naar mijn idee is een peuterspeelzaal een meerwaarde als deze in de school zit waar je je kindje naar toe wil doen omdat ze zo al aan het gebouw wennen en soms ook al samen met de kleuters buiten spelen.
Al zijn er ook kdv's in scholen gevestigd dus dan zou die meerwaarde daarvoor gelden.

In het kort mijn advies:
Vraag op het kdv wat ze doen aan taalstimulering.
Ga na welke school je voorkeur heeft en kijk of daar een opvangvorm aan verbonden is en of dit aansluit bij jullie wensen

IN81
afbeelding van IN81
29 jun 2017 - 16:01

@iris1609 ik wist niet dat peuterspeelzaal meer begeleiding doet in spraak enzo dan een kdv, dankjewel voor je antwoord.

1love
afbeelding van 1love
29 jun 2017 - 15:54

Hoi IN81...hij hoeft voor mij niet perse naar een peuterspeelzaal. Hij ging 2x per week naar het kdv maar sinds anderhalf jaar alleen 1x omdat ik het met het werk niet goed geregeld krijg om hem te brengen. Hij gaat dus altijd als ik overdag werk. Als ik smiddags werk dan is er niemand om hem op te halen. Wat betreft de peuterspeelzaal...heb ik dus bij gedaan de VVE. Dit is advies vanuit het CB omdat hij nog geen 2 woordjes achter elkaar kan zeggen en de peuterspeelzaal hem dus blijkbaar daarin extra kan begeleiden. Als dat een echte meerwaarde heeft..weet ik dus niet. Gr.Iris

IN81
afbeelding van IN81
29 jun 2017 - 15:20

Hoi, ik heb eigenlijk geen antwoord op je vraag, maar wel een vraag voor jou vanuit eigen interesse. Waarom wil je dat je zoon naast de opvang ook nog naar de peuterspeelzaal gaat? Want op kdv speelt hij ook al met andere kinderen en doen ze allemaal educatieve dingen enzo. Ik vraag dit eigenlijk omdat mijn zoontje 2,5 is en alleen naar kdv gaat (2 dagen). Ik zou graag willen weten waarom mensen er voor kiezen om naast kdv ook naar de peuterspeelzaal te willen gaan met hun kinderen (voor kinderen die altijd thuis zijn snap ik dat het een goede manier is om langzaam te wennen aan de schoolperiode die gaat komen). Wat is de meerwaarde? Hoop van je te horen. Thanks!

andr
afbeelding van andr
29 jun 2017 - 14:54

Misschien is dat de oplossing ;-p

Is het geen idee om voor 2 vaste dagen te kiezen als je graag wil dat hij met andere kinderen speelt en de overige momenten de opvang te hebben waar hij nu ook is?