Hoe belangrijk zijn (professionele) foto's van je kinderen voor je?

4 reactie(s) / 0 nieuw
Laatste reactie
Piktureframe
afbeelding van Piktureframe
7 sep 2013 - 10:09
Hoe belangrijk zijn (professionele) foto's van je kinderen voor je?

 

Als mama van een meid van net 1 jaar ben ik ontzettend blij met de (vele) foto’s die ik tijdens haar eerste jaar heb gemaakt. Elke mijlpaal heb ik bewust meegemaakt en vastgelegd. Elke keer was ik super trots als ze weer iets nieuws kon!

Als zakenvrouw en fotografe vraag ik me eerlijk gezegd een beetje af of andere moeders/ ouders hier net zo over denken. Of voor jullie die eerste jaars foto’s ook zo belangrijk zijn en of jullie hiervoor naar een fotograaf gaan, of het liever zelf doen.

Ik ben oprecht benieuwd naar jullie mening…

Mowgli
afbeelding van Mowgli
13 mei 2015 - 21:05

Ik maak vaak foto's van mijn dochter van 2 jaar! En ik neem elk jaar foto's die ze bij het kinderdagverblijf maken. Ook heb ik een keer professionele foto's laten maken die ze bij de ah geregeld maken. Er hangen veel foto's van mijn dochter in de slaapkamer.

Zay01
afbeelding van Zay01
27 jan 2015 - 11:14

.

jola-683725
afbeelding van jola-683725
24 jan 2015 - 17:19

Ik vind het zeer belangrijk voor kinderen foto's te hebben. Van zichelf, van de ouders, maar belangrijkste eigenlijk nog: van het gezin samen. Het gevoel zoals zij het ervaren vast proberen te leggen. Juist ook de dagelijkse dingen, bij wijze van een keertje midden in de supermarkt, in de speeltuin, of op de fiets. Niet alleen de "bijzondere momenten". Voor samen foto's vraag ik soms wel gewoon een omstander. We leven in een bijzonder gastvrij land, weinig mensen vinden het vervelend om even een fotootje te maken. Het gaat mij niet om de shoot, maar om het resultaat. Hoog aantal pixels of de perfecte belichting gaat mijn prioriteit niet naar uit, omdat dat doet denken aan een perfect leven en dat bestaat niet. 1x in de twee jaar doen we wel een proffesionele, geposeerde gezinsfoto, dat vinden we mooi om naast elkaar te hangen, naast alle "gewone" foto's. Nette, maar door de kinderen zelf gekozen kleding, om het beeld weer te geven zoals ze zelf zijn. Dat wordt dit jaar (de derde foto) dus waarschijnlijk een cars-shirt voor onze dochter van 4 en iets roze of met kat of puinguin voor de jongste :) Maar ik den dat we even een maandje of twee langer wachten met de foto (op 2 jaar maakt dat zo veel niet uit) omdat ik weer in verwachting ben en ik denk dat het het mooiste uitkomt als ik met een bol buikje erop sta. Dat zijn dan wel weer dingen waar ik over na denk voor een shoot.
Ook hebben we 1 keer een foto shoot laten doen voor de verjaardag van mijn schoonvader. Mijn schoonzus, haar man, hun twee kinderen, mijn zwager, mijn man, mij en onze kinderen, allemaal bij mekaar. Het is lastig plannen met drie gezinnen dus dat hebben we proffesioneel laten doen en de kosten gedeeld. Maar verder doen we alles zelf, of vragen we even iemand. Ikzelf heb als kind, los van de schoolfoto's, nooit een proffesionele shoot gehad. En als ik terug kijk naar mijn foto's, mis ik het ook niet. De foto's weergeven precies wie ik was als kind. Maar daarbij mis ik wel de foto's waar ik samen op sta met mijn ouders. Dat vind ik erg jammer en dat wil ik anders voor mijn kinderen. Zodat ze met de foto's niet alleen zichzelf en mekaar kunnen herinneren, maar ook ons als gezin en ons als personen.

everyone is a genius. But if you judge a fish on his abilitys to climb a tree he will live his whole life beliving he's stupid.