Herkenbaar? Dreumes in eigen wereld..?

3 reactie(s) / 0 nieuw
Laatste reactie
989105
afbeelding van 989105
6 apr 2016 - 10:58
Herkenbaar? Dreumes in eigen wereld..?

Mede forum mensen, Herkennen jullie dit ook? Ik heb een hartstikke gezonde zoon van 17 maanden. Hij speelt, lacht, is druk bezig. Inmiddels loopt hij (los wanneer hij zin heeft en niet moe is), gaat de wereld verkennen en is op ontdekkingstocht. Echter kun je soms moeilijk contact krijgen. Althans, dat vind mijn omgeving die uit eigen ervaring dat anders ervaren hebben. Wij als ouders kunnen dat wel, zeker in de ochtend en avond, maar overdag is hij alleen maar druk met spelen, avontuur uit gaan. Je kan hem 100x roepen, hij kijkt niet om. Maar doof is hij niet, "kijk eens" doet hij kijken... Hij kan ook ergens helemaal in op gaan en lijkt het alsof de wereld om hem heen gestolen kan worden. Is een knuffelbeest, lacht. Zegt al wat woordjes zoals papa, mama en kijken, lekker. Waar het om gaat is het contact krijgen. Andere lukt dat niet (dan is hij ook in een andere omgeving en gaat hij zijn eigen gang), ons lukt het wel, althans aankijken niet altijd dan kijkt hij de andere kant op, maar in de ochtend en avond lukt dat makkelijker. Is dit gedrag herkenbaar voor mensen? Of denken jullie dat ik me zorgen moet maken?

Zilary
afbeelding van Zilary
10 jun 2016 - 09:26

Niet aankijken en in een eigen wereld zitten, moeilijk bereikbaar ed. Zijn symptomen van autisme. Dit wil niet zeggen dat hij een autisme heeft. Maar als je je zorgen maakt kan je het beste contact op nemen met de ggz in de buurt zij kunnen testen/onderzoeken of je dreumes een autisme of ed heeft. Het kan leeftijd zijn, hij moet veel verwerken op een dag. Het consultatiebureau heeft van dit soort zaken weinig kaas gegeten, maar dat is mijn eigen ervaring.

Onze zoon nu 8 jaar had dezelfde symptomen, wij hebben hem uiteindelijk vorig jaar laten testen omdat ook op school hij graag in zijn eigen wereld zit. Ook hij lief vroeg met 11 maanden liep hij los en praten deed hij volle zinnen met 12 maanden. Wat bleek is dat hij hoog sensitief is, wat kenmerken heeft van ADHD (maar geen ADHD heeft) en hoog begaafd is. Nu met aangepast onderwijs gaat het fantastisch met hem. Ik zou willen dat ik hem eerder had laten onderzoeken zodat hij vanaf groep 1 de juiste onderwijs had kunnen krijgen ipv pas sinds afgelopen februari dus.

Marilynn
afbeelding van Marilynn
9 jun 2016 - 23:39

Wat zegt het consultatiebureau? En vergeet niet elk kind heeft zijn eigen tempo met alles en het gaat de kant van bijna twee jaar op dus dan een eigen willetje kan er ook mee te maken hebben natuurlijk. Hij krijgt zoveel indrukken misschien van alles ook... succes ♡♡