Help! Mamahonger!

4 reactie(s) / 0 nieuw
Laatste reactie
Suzanne74
afbeelding van Suzanne74
17 jul 2012 - 21:15
Help! Mamahonger!

Hoi dames,

Heeft jullie kind ook last van mamahonger (gehad)? Mijn zoontje (16 maanden) wil het liefst de hele dag door mij opgetild en gedragen worden, en zo niet, dan is het drama. Dit is echt geen doen, hoe gek ik ook op hem ben en hoe graag ik hem ook knuffel. Herkennen jullie dit en hoe gaan/gingen jullie ermee om?

Groeten, Suzanne

Ljochtsje
afbeelding van Ljochtsje
18 jul 2012 - 23:20

Ik herken niet zozeer dat hij de hele dag getild en gedragen wil worden, maar wel dat hij de hele tijd bij mij wil zijn. Mijn 'oplossing' was ongeveer hetzelfde als bij Nina. Hem op zijn manier laten helpen met alles. Hij vond en vind het super om mij te helpen. Met de was opvouwen helpt hij ook door de was uit de wasmand één voor één aan mij aan te geven. Door de kamer smijten wil hij ook wel doen, maar dat mag niet van mij en hij doet het ook niet als ik specifiek aan hem vraag of hij het aan mij wil geven. Of ik vraag hem om te zoeken naar een sok in de wasmand. Maar hier was het destijds ook een 'drama' als mama even naar het toilet moest of even naar buiten (naar de container) en hij niet mee mocht. 

Tja, ik heb er geen echte oplossing voor. Hier laat ik hem maar 'helpen' zoveel dat kan. En als hij niet gedragen kan worden terwijl hij dat wel graag wil, dan zeg ik heel rustig dat dat nu even niet kan, omdat... en dat ik daarna wel even tijd voor hem heb. Tot nu toe gaat het goed. Alhoewel dat alleen spelen nog steeds een beetje lastig is, maar wel steeds beter gaat. Hij is nu 21 maanden. Volgens mij gaat het steeds gemakkelijker als ze wat meer kunnen of wat meer duidelijk kunnen maken. 

Lilypie Third Birthday tickers

Nina23
afbeelding van Nina23
18 jul 2012 - 22:21

Hoi Suzanne, onze dochter kon tussen de 12 maanden en 17 maanden wel goed zelf spelen maar vanaf toen was het opeens afgelopen en ook echt boos en huilerig als ze niet bij ons op schoot of op de arm mocht zijn. De enige die haar nog wel eens aan het zelf spelen kon krijgen was ik met veel geduld en uitleg etc maar meestal was het niks. Heeft een week of 6-8 geduurd en daarna ging ze opeens echt praten in plaats van losse woorden zeggen en toen was het weer over. Dus misschien speelt dat bij jullie ook?

Wil je zoontje in een draagdoek? Voor ons werkte dat niet in huis. Onze dochter vindt dat 5 minuten leuk en dan heeft ze het echt weer gehad. Mijn man kon haar makkelijk op een arm hebben en met de andere arm nog wat doen maar ik kreeg dat niet voor elkaar. Ik moest echt behelpen.

Als ik bijvoorbeeld moest koken dan liet ik haar op een krukje staan en dan ging ik van alles uitleggen wat ik aan het doen was en haar laten voelen etc. Helpen met was vouwen (lees: was door de kamer smijten terwijl ik wat opvouwde etc). veel praten over wat ik aan het doen was hielp als zij het kon zien. Ik legde echt alles uit wat ik aan het doen was. Van ik pak de aardappels tot ik stop ze in de pan. Aardappels groeien op een akker bij een boer bla bla bla bla bla.

Esther75
afbeelding van Esther75
18 jul 2012 - 10:21

Heel herkenbaar, die van mij (25 maanden) heeft er nog steeds last van. En ik heb nog een extra probleem, omdat zijn grote zus natuurlijk ook mijn aandacht wil, dus soms schiet ik er zelf helemaal bij in. Ik laat het vaak maar gewoon een drama worden, vervelend en lastig, maar ik ga niet door mijn zoontje laten bepalen wat ik doe. Natuurlijk knuffel ik hem ook, maar wel als het mij uitkomt, want anders kom ik nergens aan toe. 

Groetjes, Esther