Help, ik heb een Zwitsal-dreumes!

9 reactie(s) / 0 nieuw
Laatste reactie
Ljochtsje
afbeelding van Ljochtsje
4 apr 2012 - 00:23
Help, ik heb een Zwitsal-dreumes!

De titel klinkt misschien wel heel grappig, maar het is voor ons wel een serieuze zaak.

Gisteravond/nacht was een drama. Onze dreumes van bijna anderhalf jaar oud was om de 10 minuten wakker en heeft veel gehuild. Heel veel gehuild en gekrijsd. Ik ben er 100 x naar toe geweest. Alles geprobeerd. Uiteindelijk heeft hij vanaf 3 uur 's nachts tussen ons in geslapen. Ik was bekaf en radeloos. Ik wist niet wat er aan de hand was. Luier, flesje melk, andere pyjama, even fysiek contact. 

Vanmiddag bij het middagslaapje leek het drama zich te herhalen. Maar wat blijkt? Hij moest en zou de tube Zwitsal creme die op de commode staat hebben! Omdat ik ook wel wil dat hij slaapt heb ik het hem maar gegeven. Ik dacht dat ik de tube wel weer zou kunnen pakken zodra hij sliep, maar de tube was niet uit zijn slapende handjes te wurmen. Nu is het een tube waar niks meer uit wil komen, omdat het bij het gaatje is uitgedroogd. Dus hij kan het niet per ongeluk opeten. Maar de tube is best wel scherp aan de bovenkant. 

Tijdens het verschonen pakt hij ook al maanden de tube. Ik vind het dan geen probleem, want dan blijft hij tenminste rustig liggen en houdt hij zijn handjes bij zich. Ik zocht er toen nog niks achter.

Het is me al vaker opgevallen dat hij 'Zwitsal-verslaafd' is. Het is zelfs al zo dat ik in de winkel de schappen met Zwitsal producten vermijd of er heel snel langs loop. Want zodra hij het ziet, wil hij het graag hebben. En als hij het niet krijgt, dan huilt/krijst hij. Die driftige momentjes in de winkel duurt gelukkig niet lang, maar ik vind het wel vervelend.

Een ander kind heeft een lievelingsknuffel, maar de mijne heeft een tube??? Ik weet niet goed wat ik er mee aanmoet, want het lijkt me niet 'normaal'. Iemand anders een idee?

Suzanne74
afbeelding van Suzanne74
11 apr 2012 - 18:38

Hoi Spintsje,

Ik moest toch even een lachen hoor, toen ik je bericht las. Ons zoontje pakt ook alles wat er op het plankje boven de commode staat, als hij de kans krijgt. Favoriete voorwerpen: de tube met tandpasta (scherpe hoekjes aan de bovenkant) en het flesje met alcohol (voor het ontsmetten van bijv. de thermometer). Tja. Ik heb liever ook niet dat hij het mee naar bed neemt, vooral vanwege die scherpe hoekjes, maar soms laat ik hem maar even. Zodra hij slaapt haal ik het weer weg. In de winkel gelukkig geen drama's.

Ljochtsje
afbeelding van Ljochtsje
11 apr 2012 - 13:54

Nogmaals bedankt voor het meedenken. Het gevaar lijkt te zijn geweken. Hij heeft altijd al een knuffeltje in zijn bed. Die knuffel is alleen voor boven en in het ledikantje. De tube is gelukkig minder scherp dan ik dacht. Hij beet er trouwens helemaal niet op en hij had het echt alleen maar in zijn handjes zonder het aan te kruipen. (We hebben een babyfoon met beeldscherm) Misschien gaf die tube wat extra troost. Hij heeft in anderhalve week tijd 4 tanden en 2 kiezen gekregen, dus misschien dat dit de oorzaak was van zijn extreme driftigheid. Het is ook niet niks om van 4 tanden naar 10 tanden te gaan in anderhalve week lijkt me.

Nu heeft hij weer wat nieuws. In plaats van de tube moet hij in de ene hand zijn knuffelolifant hebben en in de andere hand een extra speen. Twee speentjes en een knuffel in bed vind ik niet zo'n probleem. Hopelijk blijft het zo.

Toch blijf ik in de winkel niet bij de zwitsalspullen staan, want die wil hij in de winkel nog steeds hebben.  

Lilypie Third Birthday tickers

ab bab
afbeelding van ab bab
5 apr 2012 - 22:24
Nina23
afbeelding van Nina23
4 apr 2012 - 20:27

Als je echt niet wilt dat hij de tube heeft moet je hem denk ik uit zijn buurt weghalen en maar even uit een potje smeren.  En dan wat andere dingen aanbieden in zijn bed die je wel geschikt vind als kroel.Wij moeten ook niets op de commode laten staan want alles gaat ze proberen te grijpen, huilen als ze het niet kan pakken en als we er niet goed op letten ligt alles in haar bed. Laatst weer 70 losse billendoekjes.

Ik weet zelf niet of zo'n tube nou zo gevaarlijk is als je de dop erafhaalt. Mijn dochter heeft al heel wat zwitsalzalf op, eerlijk gezegd. Ze vind het zo fijn om zichzelf in te smeren dat je haar vingers erbij aflikt ; (. Ik ben vaak weer te laat en dan heeft ze al een hele kwak in haar mond. Tot nog toe lijkt ze er vrij gezond bij. Je zou denk ik wel bij de fabrikant moeten navragen of de verpakking niet giftig is. Dat de tube een beetje scherp is aan de bovenkant lijkt me alleen een probleem als hij hem in zijn ogen zou steken. Eigenlijk zou hij die leeftijd wel een beetje voorbij moeten zijn dat zoiets gebeurt.

Ljochtsje
afbeelding van Ljochtsje
4 apr 2012 - 16:02

Bedankt voor jullie suggesties. Ik denk alleen niet dat het de geur is waar het hem om gaat, maar de vorm en de kleur. In de winkel als we langs de tubes tandpasta lopen hangt hij ook half uit de wandelwagen. De betreffende tube geeft namelijk ook nauwelijks het bekende zwitsalgeurtje af.

Maar baat het niet, schaadt het niet. Ik kan het altijd proberen.

Lilypie Third Birthday tickers

babyluck
afbeelding van babyluck
4 apr 2012 - 15:05

en het luchtje van zwitsal op iets van een knuffel doen ! of een zacht washandje er om heen !!!
liefs Ineke en Lisa x
LITON mommy
afbeelding van LITON mommy
4 apr 2012 - 13:22

Er zijn idd ook van die zwitsal geurbuiltjes die kun je gewoon halen bij de AH. Het geurbuiltje zelf is natuurlijk gevaarlijk, maar een knuffel/doekje oid een tijdje met geurbuiltje laten liggen dan ruikt ie net zo. Misschien dat dat helpt?

Ik zou iig ook de tube echt niet aan hem geven (alleen als je er constant bij bent) de dop kan er ook af, inslikgevaar, en uitgedroogd betekent niks als hij gaat kluiven... met kwijl verweekt dat weer. Is echt niet veilig.

Succes.

Gretha
afbeelding van Gretha
4 apr 2012 - 06:28

klinkt heel simpel en zal misschien niet gelijk werken, maar wat ik zou proberen is uitleggen dat mama het eng vind dat hij de tube heeft omdat er scherpe hoekjes aan zitten, maar dat hij wél een knuffel in bed mag bij het slapen en deze helemaal zelf mag kiezen..  of probeer eens via internet te zoeken naar een zwitsal knuffel. ik zag op marktplaats bijv van die knuffeldoekjes met hoofdje van zwitsal ? is dat iets?

iig veel sterkte. lijkt me best lastig ;)

Lilypie First Birthday tickers