Help, iemand een idee??

2 reactie(s) / 0 nieuw
Laatste reactie
foreverbym
afbeelding van foreverbym
21 jun 2019 - 04:31
Help, iemand een idee??

Hai allemaal.

Ik heb een vraagje, en hoop dat iemand mij kan helpen.
Ik heb een dochtertje van nu 7 weken oud en geef haar borstvoeding. Ze heeft een beetje een moeilijke start gehad met veel spugen en weinig aankomen. Hiervoor hebben we een week in het ziekenhuis gelegen de eerste week. Nu was er bij het consultatiebureau gezegd tijdens de eerste controle met 4 weken dat ze goed groeit. Ze was 300 gram aangekomen in 16 dagen. Het consultatiebureau vind dit prima. Nu was ik gister bij de lactatiekundige en was ze weer zo'n 300 gram aangekomen in 2 weken, maar zij zei weer dat ze vond dat ze veel te weinig aankomt. De lactatiekundige wilt namelijk 200 gram tot 300 per week zien terwijl het consultatiebureau zegt 300 per 2 weken is voldoende.
Nu maakt dit me erg onzeker, want wie heeft nu gelijk? Als de lactatiekundige gelijk heeft betekend het dat ze te weinig voeding binnen krijgt en ik misschien wel over moet op flesvoeding, en als het consultatiebureau gelijk heeft betekend het dat ik niks hoef te veranderen.
Heeft iemand hier misschien ervaring mee, of weet iemand wat goed is bij borstvoeding?
Ze zit nu 558 gram boven haar geboortegewicht, en het consultatiebureau vind dit voldoende.

lieke1989
afbeelding van lieke1989
21 jun 2019 - 12:22

maand 1 en 2  - 180 - 320 gram per week
maand 3 en 4  - 125 - 185 gram per week
maand 5 en 6  - 80 - 125 gram per week
maand 7 t/m 12  - 50 - 80 gram per week
Bovenstaand tabel geeft de gemiddelde gegevens aan. Deze heb ik even gekopieerd vanaf deze site:

https://www.lalecheleague.nl/borstvoeding-abc/artikel/239-groei-is-belangrijk

Elk kindje groeit op zijn of haar eigen tempo, en zolang je blijft voeden op verzoek ( dus niet laten aanpraten dat je te vaak voed of dat je moet stoppen met nachtvoedingen) je kindje voldoende natte luiers heeft, poept en tevreden is dan is alles in orde. Dus voed lekker verder, komt je kindje wat vaker dan normaal strakjes (regeldagen) dan leg even wat vaker aan zodat je melkproductie mee groeit met de behoefte van je kleintje en dan komt alles goed. En vergeet je zelf niet, zeker met de komende warme dagen, drink zelf extra water en laat de kleine ook lekker drinken bij jou, extra water aan de baby geven is niet nodig zo lang die vaak genoeg bij jou mag drinken. Ter informatie:

https://www.borstvoeding.com/artikelen/kindjeaandeborst/al-even-bezig/zomer.html

De eerste weken is het even zoeken hoe alles moet en hoe het gaat, maar echt het word steeds makelijker. (Zelf 3x ongeveer 2 jaar borstvoeding gegeven)