Hellup!! Reflux, darmkramp???

8 reactie(s) / 0 nieuw
Laatste reactie
Bijtje87
afbeelding van Bijtje87
23 dec 2015 - 21:36
Hellup!! Reflux, darmkramp???

hallo allemaal,   

In de hoop dat iemand hier mij kan helpen of tips kan geven. Ons zoontje inmiddels 11 weken is sinds zijn geboorte al geen tevreden jochie. Hij wou toen hij 2 weken was steeds maar drinken, we zaten op een dag wel op 15 voedingen en dan moesten we de nacht nog in. Heel mooi voor zijn leeftijd vertelde ons kraamverzorgende. Maar natuurlijk na dat ze weg was begon de ellende. Nog meer en vaker drinken en hij slikte een hele lange dag. Na 3x een huisarts te hebben gezien hebben we raniditine voorgeschreven gekregen, hierdoor gaat het wel iets beter maar niet goed, hij slaapt heel erg slecht, hij kan wel 10 uren wakker zijn op een dag. Hij is opgenomen geweest in het ziekenhuis maar hier ging het na inbakeren iets beter, we moesten ons maar beter aan de 3 rrr en houden. Nou meer dan dit kan niet want de deur durven we al niet eens meer uit. Qua reflux doen we alles wat we hebben gelezen en kunnen bedenken, alles schuin, voor voeden verschonen, bij de eerste vermoedheidstekenen naar bed brengen, na voeden recht houden etc. WNneer hij kramp heeft is alles nog erger. Wanneer hij slaapt is dit soms 4 uren, maar meestal word hij na een uurtje ong. Weer wakker om vervolgens tot aan de volgende voeding onrustig te zijn en te huilen. We wiebelen heel wat af met de kinderwagen. Heeft iemand tips? Welk ziekenhuis omgeving Friesland heeft een arts die ons serieus neemt? 

Alvast bedankt 

 

 

Hallo allemaal, 

 

 

Bijtje87
afbeelding van Bijtje87
9 jan 2016 - 22:22

We hebben al gewisseld met voeding dus laat het nu maar mooi even zo. 

mamavansilvan
afbeelding van mamavansilvan
28 dec 2015 - 22:49

Hoi,

Mijn zoontje is inmiddels 9 maanden maar was ook een reflux baby...hij had de verborgen reflux variant. Dus niet spugen maar je hoorde hem de hele dag moeilijk slikken en vooral snachts maakte hij veel smak en slik geluiden. Ook huilde hij bijna de hele dag door, hij was net zoals jij beschrijft geen tevreden baby....Wat inderdaad al wel scheelde voor de nachten was hem inbakeren in een puck-a-baby en echt naar bed brengen zodra we zagen dat ie moe werd. 

Na aantal weken zo door te gaan toch naar de Huisarts gegaan (via het CB al de tip om alles schuin maken, zoals zn matrasje omhoog leggen en in de box een kussen onder zn boxkleed etc) en toen via de huisarts doorverwezen naar een kinderarts. (in de tussentijd ook nog naar een osteopaat geweest, het ging toen even een weekje beter, maar daarna begon t weer) Maar na een aantal medicijnen (ook raniditine) die niet werkten kwamen we uiteindelijk uit op het medicijn Nexium en gingen we over op koemelk-vrije voeding (nutrilon pepti) en in de fles deed ik er dan ooknog Johannesbroodpitmeel bij en sinds we dat zijn gaan geven hield het huilen op!! Echt na een paar dagen merkten we al verschil. Hij was toen bijna 3 maanden. Het was echt een wereld van verschil!! Als ie 1 jaar is gaan we langzaam proberen om weer " normale"  melk te gaan geven, de arts gaf aan dat het vaak voorkomt dat ze over de koemelkallergie heen groeien, dus dat hopen we dan maar. Maar voor nu werkt dit in ieder geval super voor ons. En hebben we er gelukkig een tevreden en blije baby voor terug gekregen. Hopelijk vind jij ook wat jouw baby gaat helpen. 

candykoekje
afbeelding van candykoekje
28 dec 2015 - 20:36

Hoi Bijtje,

Nutrilon Omneo is ongeveer hetzelfde als de extra care van Kruidvat maar dan duurder... Het is afzien  met zo'n refluxbabietje he? Sterkte hoor!

Bijtje87
afbeelding van Bijtje87
27 dec 2015 - 23:32

Hallo, 

We hebben de Nutrilon omneo, we hebben ook de pepti geprobeerd maar deze voeding maakte het alleen maar erger omdat het nog dunner is, en dus ook makkelijker omhoog komt. Door de pepti opgenomen geweest omdat hij zowat in z'n eigen bleef hangen. Het gaat wel iets beter maar een tevreden jochie hebben we nog steeds niet... 

 

 

candykoekje
afbeelding van candykoekje
27 dec 2015 - 15:15

Wij zijn begonnen met borstvoeding maar vanwege enorme pijn en aanhoudende stuwing kunstvoeding gaan geven. Eerst van een merk en later eigen merk van kruidvat en dan extra care.... dat werkte ook al goed mee. Het is altijd even zoeken naar wat er bij je kindje past. Bij het wisselen van voeding zou ik alleen niet te vaak wisselen, dat is ook niet goed voor je kindje. Er wordt aangeraden om elke verandering in voeding twee weken te proberen voordat je gaat wisselen....

 

Christa79
afbeelding van Christa79
26 dec 2015 - 21:37

Hoi bijtje, heb je al eens gedacht aan het soort voeding? Ons kindje had veel last van krampjes door de koemelk. ( kwamen we na 12 weken pas achter) Hierdoor wilde hij steeds meer drinken omdat hij last had van zijn buikje ( krampjes) door het drinken weer meer krampjes en zo belanden we in een cirkel en onze meneer krijste uiteindelijk alleen nog maar. Hij heeft geen koemelkallergie, maar last van koemelkintolerantie. Dit is een " vage" wereld en wordt door de medici niet erkent. Gelukkig hadden we een goede consultatiebureau arts, die ons pepti adviseerde. Binnen een dag werd het krijsen minder en na een week hadden we een ander kindje. Helaas werd het bij ons niet vergoed, omdat hij niet direct reageert op koemelk, maar het stapelt zich bij wijze op. Hij is nu ruim 4 jaar en drinkt nog steeds geitenmelk. Ijs met slagroom? Lekker, maar gelijk buikpijn en vieze ontlasting. Kleine beetjes gaan goed, maar geen grote hoeveelheden. Wanneer je het vermoeden hebt dat het aan de voeding kan liggen, zou je dit misschien kunnen proberen. De arts vertelde ons dat het met drie dagen een heel verschil zou moeten maken en dat je het echt aan je kindje kan zien. Heel veel succes

 

 

candykoekje
afbeelding van candykoekje
24 dec 2015 - 13:09

 

Hoi

Wij hebben ook een refluxbabietje! Ons meisje is nu 5 maanden en wij hebben ook echt afgezien. Ze krijgt nog steeds een maagbeschermer vanwege het spugen maar gelukkig gaat het nu stukken beter. 

Wij zijn op advies van de kinderarts gaan inbakeren, dit hebben wij gedaan tot ze eigenlijk zelf aangaf dat ze het niet prettig meer vond en dat was ongeveer 3,5 maand. Het hele verhaal van rust en regelmaat was bij ons ook ver te zoeken, onze dochter deed daar helemaal niet aan mee en bepaalde echt zelf wel wanneer ze ging slapen. Wij hebben dan ook gewoon haar ritme gevolgd en alle adviezen overboord gegooid. Elk kindje is anders en je moet gewoon je eigen gevoel volgen want jij bent moeder. Refluxbabietjes kunnen nu eenmaal geen grote hoeveelheden drinken en ook wij hebben echt veel meer voedingen gehad dan normaal. Zelfs nu drinkt ze soms nog 6 a 7 keer per dag. Maar het wisselt enorm. 

Ik weet als geen ander hoe machteloos en uitgeput je kunt raken hiervan en je hebt helemaal niks aan de adviezen die iedereen geeft. Wij hebben uiteindelijk het bedje weer normaal gezet en alleen het indikken van de voeding gehouden en het inbakeren. En natuurlijk de medicatie. Helaas gaf dat weer verstopping en daar heeft ze nu nog regelmatig last van. Maar langzaamaan zal het beter gaan en kom jij ook weer meer tot rust.

ik heb de eerste 10 weken dagelijks flinke huilbuien gehad ( fijn al die hormonen). Daarna ging het langzaam beter, ook met onze dochter. Op dit moment hebben we weer een fase waarin ze veel huilt en weinig eet.... Gelukkig slaapt ze wel goed. 

Heeeeeel veel sterkte en je mag altijd even van je aftypen in een privebericht als je wil.

Liefs