Geen zin in zindelijkheidstraining

21 reactie(s) / 0 nieuw
Laatste reactie
Nina23
afbeelding van Nina23
17 apr 2012 - 21:44
Geen zin in zindelijkheidstraining

Beste mama's,

Nu de twee in zicht komt vragen mensen me wanneer ik aan de zindelijkheidstraining ga beginnen. Bij de oppas geeft ze vaak wel aan als ze gepoept of geplast heeft maar bij ons niet (wij vinden het ook nog niet belangrijk). Als ik vraag of ze gepoept heeft zegt ze altijd nee want ze wil spelen ipv luier verschonen.

Eerlijk gezegd heb ik nog geen zin in zindelijkheidstraining. Ik vind die luiers wel best dus waarom moeilijk doen? Ik kan me niet goed voorstellen dat je er te laat mee zou kunnen zijn als ze zelf nog niet aangeeft dat ze op het toilet of potje wil. Zijn er meer mama's die gewacht hebben tot hun kind echt zelf aangaf dat hij/zij op het toilet wil? Hoe ging dat en wanneer kwam dat? Was er toen nog een hele training nodig? Of ging het best snel? Iemand die wilde dat ze eerder was begonnen met zindelijkheid?

 

 

Ilona_MIENFA
afbeelding van Ilona_MIENFA
29 mei 2013 - 17:05

Hier lees ik ook mee, mijn kids zijn nu 3,5 jaar en alle drie nog niet zindelijk.. Nou moet ik eerlijk toegeven dat ik het een hele klus vind ze alle drie te geijk in de gaten te houden.

We proberen om de 30 minuten een potjesronde te doen.. (alle 3 even op de pot zetten wachten op een plas).  Dit schiet er soms bij in, moet toch ook wel eens even koken, wasen ect.

De kids zelf hebben ze er alle 3 geen zin in. ze spelen liever dan op de pot of wc.

Belonen ect allemaal word er aan gedaan.

Hoelang zou jij wachten tot je kind er aan toe is of toch beetje pushen nu schooltijd in de buurt komt....

DELETED_dada-21...
afbeelding van DELETED_dada-213882_anonymized
14 mei 2013 - 10:45

hoi wacht gewoon lekker elk kind is weer anders me oudste dochter was met 14 maanden zindelijk me zoontje met 2 en half jaar me andere dochter is over 2 weken 2 jaar en sinds vandaag op de pot twee grote plassen me jongste is net 26 dagen dus die duurt nog wel effe gewoon doen wat bij jullie goed voelt de meeste mensen in de omgeving denken altijd alles beter te weten maar wie kent je kind het beste? xxx

Nina23
afbeelding van Nina23
14 mei 2013 - 09:55

En zo ging het verder......

Twee of drie weken geleden zei ze opeens dat ze geen luier meer aan wilde. Als ze heel druk aan het spelen is hebben we nog wel eens een ongelukje en als we een lange autorit gaan maken doen we voor de zekerheid een luier om maar verder is ze zindelijk.

 

Nina23
afbeelding van Nina23
24 sep 2012 - 20:58

Update: we hebben een potje in huis en lezen af en toe een boekje over Lotje op het potje.

Al een paar weken zegt ze in de avond als ze de luier uit doet om in bad te gaan "ik ga plassen"

Daarna pakt ze het potje, doet er een plasje in, veegt zichzelf af en gooit het potje leeg in de WC!

Overdag plast ze gewoon in de luier.

mama van j en w
afbeelding van mama van j en w
22 aug 2012 - 12:23

Hier een aantal keer toen onze dochter 2 was op het potje gezet, maar heel af en toe kwam er een plas, af en toe vroeg ze er zelf om maar we hebben ons er niet druk om/mee gemaakt (omgeving trouwens wel :() Wel wilde ze met iedereen mee naar de wc om te kijken of om dan ook zelf op de pot te gaan zitten... Net voor haar 3e verjaardag met Sinterklaas kreeg ze 2 setjes ondergoed van mini mouse en de volgende dag was mevrouw zindelijk (plas en ontlasting) 3 keer een ongelukje gehad en nu heel soms nog. Anderhalve maand later was ze 's nachts ook zindelijk, had steeds droge luiers bij het opstaan dus die ook maar afgelaten, dit gaat alleen fout als we haar voor het naar bed gaan (19.00 uur) niet laten plassen!

Koenak
afbeelding van Koenak
22 aug 2012 - 12:06

Stomme dubbelpostdevil

Koenak
afbeelding van Koenak
22 aug 2012 - 12:04

Wat je kunt doen, omdat je vermoed dat ze het al wel een beetje aan voelt, gewoon vaste tijden op het wctje zetten, dat kost niet al te veel moeite en je bent dan toch een beetje bezig, is ze er toch nog echt niet aan toe, dan stop je daarmee,

Wij deden , onze zoon voor het slapen gaan op potje, de luier was dan uit, dus in een ruk op het potje gezet en zo werd hij zindelijk, zonder teveel moeite en door de droge luiers zagen we dat we echt konden beginnen hij was 2,5.

Onze dochter deden we precies het zelfde ook rond de 2,5, maar bij haar kwamen de plasjes maar niet, ondanks iedere avond op het potje zetten, deed ze het niet en dat spelenderwijs zijn we blijven doen, maar dat pushen, wat bij onze zoon niet gehoeven had, zijn we mee gestopt, tot haar derde en wat denk je ze doet een plas op de wc en ze is in één tel zindelijk. (alleen ontlasting moet nog)

Dus als je er zelf nog niet aan toe bent, laat jij je niet pushen door de omgeving, en wil je spelenderwijs het potje pakken, dan doe je dat en behoudt je de luiers gewoon nog even,

dingetje
afbeelding van dingetje
21 aug 2012 - 16:30

Gewoon afwachten totdat ze het zelf aangeeft, dan heb je het minste strijd.

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers

Nina23
afbeelding van Nina23
21 aug 2012 - 10:12

Laatst liep ze per ongeluk zonder luier in haar broek en zei toen dat ze moest plassen tegen een volwassene. Toen deze vroeg: moet je plassen zei ze weer nee dus zijn ze niet naar de WC gegaan. 5 minuten later was de broek nat.

Ze voelt het dus wel en weet wanneer ze moet. Ik heb het later nog een middag geprobeerd zonder luier maar in 2 uur tijd heeft ze drie keer geplast (in de broek).

Ik denk dat ze er lichamelijk nog niet aan toe is. Ze is wel geinteresseerd in de WC en potje en met name het WC papier. Ze gaat er af en toe opzitten maar dan komt er niets.

Droog na de nacht is ze zeker nog niet. Soms ook niet na het middagslaapje.

Ik laat het haar zelf aangeven wat ze wel of niet wil. Misschien dat ik wel een keer een boekje ga kopen over het potje/de WC.

x-Marieke-x
afbeelding van x-Marieke-x
20 aug 2012 - 14:06

Nina,

Als je er zelf geen zin in hebt, zou ik er ook niet aanbeginnen. Je bent dan toch niet gemotiveerd om door te zetten en je dochter merkt dat. Dus die werkt ook niet mee. Als je aan haar merkt dat ze er aan toe is is het vroeg genoeg.

Ik zelf wil graag zo snel mogelijk van de luiers af. Ik vind dat verschonen dan weer niks, vooral poepluiers.
Bij mij waren ze allebei met 2 jaar overdag zindelijk (jongen en meisje) Nu de jongste nog, maja dat duurt nog ff ze is pas 4 mnd.

Elys@
afbeelding van Elys@
14 mei 2012 - 13:35

Misschien een beetje laat maar zat eens rond te kijken en kwam deze topic tegen.

Mijn dochtertje wordt volgende maand 2 en is sinds een week overdag helemaal zindelijk, ook met slapen overdag geen luier meer aan.

Ik heb een maand of 2/3 geleden samen met haar een potje gekocht en deze in de woonkamer neergezet en haar een paar keer per dag gevraagd of ze op de pot wilde zitten. Samen een boekje lezen op de pot of een filmpje kijken deed wonderen. Ze bleef dan wat langer zitten. Een maand later gaf ze het aan als ze voelde dat ze moest plassen maar was dan vaak te laat. Nu dus sinds een week alleen 's nachts nog een luier aan en zelfs die  is soms bijna droog.

Eigenlijk hadden we bedacht dat we van de zomer gingen beginnen met haar inderdaad lekker in haar blote billen te laten lopen.

.

Ik denk dat het belangrijkste is dat het kind de regie heeft en zelf het tempo aan kan geven maar spelenderwijs kan je al heel veel bereiken.

Het komt allemaal vanzelf.

Succes ermee in ieder geval

Lilypie Fourth Birthday tickers

 

 

 Lilypie Pregnancy tickers

Steven
afbeelding van Steven
1 mei 2012 - 21:48

De mijne is 17 maanden, dus ik ga me zeker nog geen zorgen maken over zindelijkheid. Heeft iemand al het advies gegeven om kind in hun nakie door het huis/kamer/tuin te laten lopen? Dat schijnt te helpen. Het kind ervaart zijn lichaam. Letterlijk dus en natuurlijk wordt het dan een natte boel. Je kind is rap zindelijk. Dus dat wou ik maar gaan proberen als de tijd daar is. Mijn plan is wèl om hem zindelijk te krijgen voordat-ie naar school gaat.

Met vriendelijke groet,

Steven

malieke
afbeelding van malieke
19 apr 2012 - 11:14

Wij hebben bij de eerste (dochter) behoorlijk wat strijdt geleverd en uiteindelijk gaf dat alleen maar stress. Bij meisjes is het vaak zo dat als ze 's nachts droog blijven, ze er overdag ook aan toe zijn. Wij zijn begonnen met 's avonds voor bad of bed plassen, ze begon het uiteindelijk zelf aan te geven dat ze moest plassen. Je merkt vanzelf aan je kind als ze er aan toe zijn. Onze dochter was met 3 jaar zindelijk dag en nacht, maar ook nu nog gaat het regelmatig mis, ze heeft geen zin om te gaan (als ze aan het spelen is) of er is ergens stress of spanning bij haar. Ze wordt bijna 5.

Onze zoon is sinds 3 maanden zindelijk, hij wil graag staand plassen en niet zitten, prima, als het mama daardoor luiers scheelt! Hij is 3 en half. 's nachts heeft hij nog wel een luier om. Wij hebben ons niet druk gemaakt om zindelijkheid. Mijn moeder heeft voor de grap een keer zijn luier afgedaan en deze door de kamer gegooid, met de mededeling grote jongens hebben geen luiers om, luiers zijn voor baby's (ik ben zwanger van de derde, dus de luiers zijn nu voor de nieuwe baby). Daarna was het klaar en is hij zindelijk. Ook hij heeft natuurlijk weleens een ongelukje, maar dat kan gebeuren.

Ik adviseer geen stress en laat je kind het tempo bepalen, scheelt bij jezelf ook een hoop frustratie. De een kan sneller lopen of fietsen en de ander is sneller zindelijk!

 

Lieke en Luuk hebben een broertje Jurre!

Nina23
afbeelding van Nina23
19 apr 2012 - 10:14

Hey Babyluck, ik maakte me al een beetje zorgen en helaas dus terecht. Ik weet dat je in het verleden veel kracht en moed hebt getoond door een andere weg in te slaan dan mensen in jouw directe omgeving. Ik hoop dat je kracht je nu ook kan helpen (ook al is het misschien met iets heel anders). Veel sterkte!

babyluck
afbeelding van babyluck
18 apr 2012 - 21:50

jammer dat er niet meer ge PM kan worden , maar zonder teveel in detail te treden het gaat niet zo lekker nee ;-) dank je dat je er even naar vraagt ! *lief*
liefs Ineke en Lisa x
Nina23
afbeelding van Nina23
18 apr 2012 - 20:26

Nou dan laat ik het inderdaad lekker zo. Ik heb er geen zin in, mijn dochter er geen behoefte aan en het is dus niet nodig ; ). Als ze het zelf aangeeft dan begin ik er wel mee maar anders denk ik pas volgende zomer als ze drie is.

Wachten we lekker af tot ze het echt zelf aangeeft. Ik zet haar wel op de WC als ze erom vraagt maar dan komt er nooit wat. Ze vind het gewoon interessant om erop te zitten en dan door te trekken.

@Babyluck: ik 'zie' je nog zo weinig hier. Erg druk? Iets aan de hand?

babyluck
afbeelding van babyluck
18 apr 2012 - 09:27

mijn dochter wilde zelf pas toen ze 3 en half was zindelijk zijn ....... gewoon je kind volgen geeft ze het eerder aan dan prima maar het hoeft niet.
Potje kan je in de kamer zetten maar dan meer als speelse iets
liefs Ineke en Lisa x
Mama Saskia
afbeelding van Mama Saskia
18 apr 2012 - 07:47

Onze  dochter is 2,5 en wij zijn er ook nog niet echt mee begonnen,ze geeft nu wel een paar keer per dag aan dat ze op het potje wil plassen,maar doet dan niks gaat er alleen maar opzitten en de ene keer geeft ze wel aan dat ze in de luier geplast en gepoept heeft en de andere keer niet en heeft ze het ook te druk met spelen om te verschonen,ik was ook al begonnen voor ze 2 werd door ze zelf heel de dag op de pot te zetten na elk eten en drinken,maar dat werkte echt niet,want na mijn idee is ze er gewoon niet aan toe,ik denk dat ze er pas aan toe zijn als ze het aangeven voor ze iets moeten doen en dan ook daadwerkelijk op het potje plassen en er vies van zijn dat het in de luier zit.Ik doe nu gewoon als ze op de pot wil zet ik ze erop en anders niet en wacht het maar een beetje af en als het warm weer gaat worden ga ik ze zonder luier laten lopen buiten,want hoor van heel veel mensen dat dit wel helpt,dus ben benieuwd.

 

Maar als ik jou was zou ik me nog niet druk maken als ze pas bijna 2 is ik denk echt dat het komt als ze er aan toe zijn en bij de een is dit vroeger als bij de ander.

 

Ik had het wel fijn gevonden nu mijn dochter 2,5 is en ik over 2,5 week uitgerekend ben van de 2e,maar ja je kunt ze niet dwingen.

 

Succes!

Ljochtsje
afbeelding van Ljochtsje
17 apr 2012 - 23:05

Hoi Nina,

 

Ik kan me heel goed voorstellen dat je het nog wel prima vind. Zelf denk ik niet dat het zo erg is als het nog eventjes duurt voordat ze zindelijk is. Mijn zus heeft ook weinig aandacht besteedt aan zindelijkheidstraining, omdat ze het te druk had met het werk en haar man. (Je weet de situatie nog wel waarschijnlijk) Ze heeft het wel zo nu en dan geprobeerd, maar haar dochter werkte ook niet mee.

Haar dochter is nu 3,5 jaar, maar is pas sinds een paar maand zindelijk. Ik zeg niet dat je zo lang moet wachten met zindelijkheidstraining hoor, maar ik kan je wel vertellen dat haar dochtertje er geen schade van heeft opgelopen. Fysiek niet en ook zeker mentaal niet. Op een gegeven moment was er bij haar een ommezwaai en wilde ze wel meewerken. En vervolgens was ze na 1 week zindelijk overdag en nog een weekje later was ze ook 's nachts zindelijk. Wat dat betreft heeft het even geduurd, maar toen het kwartje viel was het ook in een zucht klaar.

Ik zou me er op dit moment nog niet druk om maken, maar het kan inderdaad geen kwaad om alvast info en ervaringsverhalen hierover in te winnen. 

Lilypie Third Birthday tickers

sammie
afbeelding van sammie
17 apr 2012 - 22:32

Ik lees hier even mee. Mijn oudste is ook net twee en hij gaar nog niet met regelmaat op het potje. Als hij in bad gaat houden we het potje eronder omdat hij dan meestal wel moet plassen.