Familie en eenkennig.

5 reactie(s) / 0 nieuw
Laatste reactie
tamara29j
afbeelding van tamara29j
9 okt 2013 - 13:07
Familie en eenkennig.

Hallo iedereen!

Ik zit ergens mee en vroeg me af of jullie daar ook last van hebben.

Mijn vriend en ik zijn toen onze meid 4 en halve maand was een paar maanden uit elkaar geweest met de nodige drama en stress eromheen. Ook flinke ruzie gehad met zijn moeder en zus want ze maakte me zwart via facebook. We zijn alweer een ruime tijd bij elkaar, maar de kleine voelt zich nog steeds niet op haar gemak bij zijn ma en zus. Het duurt een poosje voordat ze een beetje gewend is aan hun als we op bezoek zijn of andersom, maar daarna gaat het wel weer. Nu is dit dus iedere keer weer! En snap het niet waarom ze dat wel bij hun doet en niet bij mijn kant van de familie of bij bekende? 

Heeft hier iemand ervaring mee? Dat het kind zich bij de ene familie beter voelt als bij de andere? En zo ja laat je je kind dan toch alleen achter bij hun of een nachtje slapen? Mijn vriend wilt ook heel graag dat ze een band met zijn familie opbouwt maar dat lukt tot heden niet echt. In ieder geval niet hoe het zou moeten zijn. Mijn oma bijvoorbeeld ziet onze dochter ook niet vaak en daar heeft ze het ook niet bij? Ze kruipt gewoon echt bij ons weg of begint te huilen als we daar zijn. Ik vind het zelf heel jammer, want snap ook wel dat hun eens willen oppassen of eens naar de speeltuin met haar willen alleen. Maar ik wil  niks doen wat de kleine niet wilt of niet prettig vind!

Groetjes

lema-769730
afbeelding van lema-769730
29 mei 2014 - 13:27

Hmm vreemde adviezen. mijn zoon heeft er ook last van, we hebben geen ruzie, maar we zien mijn schoonzus en haar vriend, maar een aantal keer per jaar. ik houd mijn zoon gewoon lekker bij mij. laat die mensen ook niet bij hem komen. ik vertel ze altijd, hij vind het moeilijk, laat hem maar heel even met rust. eerst duurde het lang voordat hij zelf, mijn zoon dus, het initiatief nam, om contact te maken met mensen. steeds gaat het beter en hoe minder interesse hun in hem tonen, des te eerder gata hij zelf zwaaien of naar ze toe, en dan is het goed. ik zou zeggen, luister eerst eens naar de behoefte van je kind en daarna zijn alle opa en oma etc aan de beurt.

veel succes, komt vast goed

Zay01
afbeelding van Zay01
8 nov 2013 - 18:25

Vraag het alsjeblieft dan aan een opgeleid iemand, pedagogisch medewerker ofzo of aan moeders in je omgeving en meerdere want ik ben dus zeer tegen de tip die hieronder gegeven word. maar het is idd maar net wat jij denkt dat klopt en daar in verder gaan..iedereen doet het anders met zn kind.

vivian85
afbeelding van vivian85
8 nov 2013 - 10:23

Nooit dwingen lost niks op, het kan ook vaak de manier zijn hoe ze tegen der praten of doen. Blijft gewoon kwestie van wennen, je kan wel proberen zodra zich op der gemak voelt om dan even een kwartiertje weg te gaan en dan kan je opbouwen( het is maar een tip) kijk dan op welke manier vertel dat je even weg dat je zo weer terug bent of dat je zonder wat te zeggen even tussen uit glipt(als ze dan aan het spelen is hebben ze pas later door dat je weg bent en tegen die tijd ben jij alweer terug.

Hoop dat je er wat mee kan, het is en blijft maar een tip

Zay01
afbeelding van Zay01
17 okt 2013 - 07:22

Een kind nooit dwingen om een band op te bouwen met mensen!!! Daardoor verliezen ze vertrouwen in de ouders! En helpt totaal niet bij hun sociale ontwikkeling! Het kind voelt aan of iets goed is of niet. Het kan zijn dat de kleine meid voelt dat haar moeder zich anders voelt wanneer ze bij die oma en die zus zijn. De baby reageerd ook op hoe jij je voelt. En wat andere mensen uitstralen.

 

Geef jou kind de tijd dat ze nodig heeft! Dat is echt heel erg belangrijk en niet wanneer hun willen. Het zal je kleine meid ook onwijs veel stress geven als je haar achter laat bij hun om een nachtje te blijven slapen. Dat is echt een slechte manier om een kind te laten wennen. 

 

 

ik hoop dat je hieraan wat hebt.